działać to moze i dziala, ale z pewnoscia oryginalne nie jestYogi pisze:Ja mam co ś takiego Poverslave Seventh son i No player......
Wszystko działa
UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!
-
Deleted User 804
Ja sam mam takie powerslave i też "wydanie rosyjskie" i z całą pewnością mogę stwierdzić że to nie jest oryginał, ale na szczęście to jeden z dwóch piratów maiden jaki posiadam, a reszta to oryginały 
W zyciu nie uwierze aby to był oryginał ruski zawsze cos wymysla kiedyś była moda gdy cd jeszcze nie było na winyle made in yugoslawia
- Educated Fool
- -#Prodigal son

Ostatnio jak bylem na Ukrainie, kupilem "Accident of Birth" Bruce'a (tylko mnie za to nie zlinczujcie
) z napisem...Special Russian Version
ale niestety bez zadnych bonusow
to ze po rusku spiewa to jedno, ale dodatkowo na plycie jest jeszcze promocyjny teledysk abduction ze specnazem zamiast kosmitowVlad Tepes pisze:Specjal Russian Version? To może on tam śpiewa po rusku? Słuchałeś już?:lol:Educated Fool pisze:Ostatnio jak bylem na Ukrainie, kupilem "Accident of Birth" Bruce'a (tylko mnie za to nie zlinczujcie) z napisem...Special Russian Version
ale niestety bez zadnych bonusow
Ja taki znowu przeciwny czemuś takiemu nie jestem. Bo np. taki Helloween i solowe dokonania Michela Kiske. Ludzie np. przeszukują Helloween, ale mało wiedzą o solowych dokonaniach byłego wokalisty i nawet w wyszukiwarce Kiske nie wpiszą. A tak - dorzucić wystarczy do sprzedawanego porduktu Michela Kiske wyraz Helloween i jest dobrze. Oczywiście takich sytuacji wiele nie ma i jakwidzę tytuł aukcji "Majtki Atlantic S/Iron Maiden" to spodnie opadają.Vlad Tepes pisze:
Powinni za coś takiego kasować konto. Przecież to jest wbrew regulaminowi giełdy. Opis nagminnie nie odpowiada stanowi rzeczywistemu oferowanego towaru co jest upierdliwe dla ludzi skoncentrowanych na poszukiwaniach Ironów. Taka zmyła marnuje nasz czas i zmusza do przesiewania wszystkich aukcji. Jestem przeciwny takim praktykom.
-
Deleted User 804
Gdyby Iron Maiden było dopisane do solowej płyty Bruca, Blaza czy Di Anna nie miał bym nic przeciwko, ale tu jest dopisane do zespołów które totalnie nie są związane z Ironamizygfryd pisze: Ja taki znowu przeciwny czemuś takiemu nie jestem. Bo np. taki Helloween i solowe dokonania Michela Kiske. Ludzie np. przeszukują Helloween, ale mało wiedzą o solowych dokonaniach byłego wokalisty i nawet w wyszukiwarce Kiske nie wpiszą. A tak - dorzucić wystarczy do sprzedawanego porduktu Michela Kiske wyraz Helloween i jest dobrze. Oczywiście takich sytuacji wiele nie ma i jakwidzę tytuł aukcji "Majtki Atlantic S/Iron Maiden" to spodnie opadają.Ale w innych sytuacjach (byle tylko nienachalnie) - jak najbardziej.
Ostatnio zmieniony pt cze 24, 2005 4:15 pm przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
No też właśnie dlatego w tym przypadku jak najbardziej nie popieram takiej prajtyki. Usosunkowałem się jedynie do wypowiedzi Vladka.Deleted User 804 pisze: Gdyby iron Maiden było dopisane do solowej płyty Bruca, Blaza cz Di Anna nie miał bym nic przeciwko, ale tu jest dopisane do zespołów które totalnie nie są związane z Ironami
No nie wiem czy brak hologramu to oznaka że to pirat ja kupuję płytki w Media Markt i tam chologram jest na folii i nie raz nie uda mi się go odkleić i się podrze.........MaYeR pisze:2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
!
-
Dematerializator
- -#Charlotte

a czy nie łatwiej po prostu wyciąć hologram który jest przyklejony do folii i włożyc przed książeczke? albo na upartego przykleic jakims zwyklym klejem?syzygy pisze:No nie wiem czy brak hologramu to oznaka że to pirat ja kupuję płytki w Media Markt i tam chologram jest na folii i nie raz nie uda mi się go odkleić i się podrze.........MaYeR pisze:2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
!
- real_alien
- -#Long distance runner

Po kiego grzyba? Ja zrywam folię razem z hologramem i wyrzucam a nie bawię się w jakieś wycinanie. Moim zdaniem bardzo dobrze, że naklejki są na folii a nie na pudełku.Dematerializator pisze:a czy nie łatwiej po prostu wyciąć hologram który jest przyklejony do folii i włożyc przed książeczke? albo na upartego przykleic jakims zwyklym klejem?syzygy pisze:No nie wiem czy brak hologramu to oznaka że to pirat ja kupuję płytki w Media Markt i tam chologram jest na folii i nie raz nie uda mi się go odkleić i się podrze.........MaYeR pisze:2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
!
-
Dematerializator
- -#Charlotte

ok.. ale koles mowił, że odkleja i je zachowuje.. mój post był poradą "jak uniknąć podarcia hologramu" 
E tam nie będę się bawił w jakieś kleje, jak się uda to się uda a jak nie to nie będę płakał, ja i tak wiem że to jest orginałDematerializator pisze:ok.. ale koles mowił, że odkleja i je zachowuje.. mój post był poradą "jak uniknąć podarcia hologramu"
takie rzeczy to ja mam normalnie w sklepie muzycznym - plytki mejdenow po 20 zl ale bez video albo resident evil 2 na dvd 3 dni po premierzeMaYeR pisze:Uwaga wszyscy allegrowicze. Na aukcjach pojawiły sie pirackie kopie albumow Iron Maiden!
Najgorsze jest to, iz taki pirat jest prawie nie do odroznienia od oryginalu.
Piracka kopia posiada ksiazeczke!!, okladki i nadrukowana plyte CD - calosc jest idealnie podrobiona i jak juz wspomnialem prawie nie do odroznienia od oryginalu.
Plyty te sprzedaja tzw. "ruscy" na stadione X-lecia w Warszawie po ok. 12zl!
Stamtad te nielegalne kopie trafiaja na allegro!
Jezeli chcesz kupic jakis album IM na allegro i nie chesz sie dac oszukac, pamietaj!
1. Jesli ktos sprzedaje Ci taka plyte za wyjatkowo "okazyjna" kwote to badz czujny! Byc moze to pirat!
2. Jezeli sprzedajacy umieszcza zdjecie danego albumu a nie ma na nim hologramu - badz czujny! Najprawdopodobniej to pirat!!
3. Pamietajcie - oryginalne wydawnictwa posiadaly w wiekszosci naklejki na pudelku z taka trescia:
"Special Multimedia CD Features Full-Lenght itd...."
4. Jezeli plyta nie ma hologramu nie wierzcie sprzedawcy, iz to CD-ek sprowadzony z zachodu. Plyty sprowadzane nie sa tanie!
p.s. Pomimo tego, iz taka podrobiona plyta posiada ksiazeczke, okladki itd. to nie jest to album oryginalny.
Calosc tloczona jest na Ukrainie bez praw autorskich (czyt. zadna kasa nie trafia do EMI czy tez do samego zespolu)
ps.2 Ta sama sytiacja tyczy sie takze innych zespolow wiec uwazajcie!
-
Pogromca Debilnych Blogów
- -#Wrathchild

Jak dobrze, że nie kupuje płyt w Allegro...a propos hologramu to na 5 z 6 płyt maiden hologram był na folii, ale nic z nim nie uczyniłem, aby pozostał na okładce albo w środku gdzieś
Ja właśnie dostałem przesyłkę z Accident Of Birth 2CD
I Mogę być na 200% pewny że to nie pirat 
Z fan.pl zapomniałem napisać 
W Poznaniu są targi Bema,gdzie kupiłem sobie plyte na której były wszystkie albumy z okresu działalności IM 1992-2000.Takich rzeczy tam jest dużo!Najnowsza solowa płyta Dickinsona tylko za 15.
- Metalophil
- -#Moonchild

do kasacji :gunsRedzio pisze:W Poznaniu są targi Bema,gdzie kupiłem sobie plyte na której były wszystkie albumy z okresu działalności IM 1992-2000.Takich rzeczy tam jest dużo!Najnowsza solowa płyta Dickinsona tylko za 15.
No normalnie to jest czysta kradzież i wyzysk z muzyków którzy ciężko pracowali.