Annihilator
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Annihilator
Ja w sumie też za młody, ale lubię czytać różne archiwalne tego typu rzeczy. Też byłem rozczarowany, że odszedł, przede wszystkim dlatego, że nie lubię częstych zmian w zespołach, Padden mi do Annihilator pasował i chciałem, żeby jak najdłużej tam był. No i Metal i Annihilator z jego udziałem to wg mnie jedne z najlepszych płyt w ich dyskografii(The Trend z tej płyty to moim zdaniem mistrzostwo świata). Poza tym bardzo dawał radę w starszych, klasycznych numerach.
Jak odchodził to coś było mówione odnośnie jakiegoś projektu/zespołu Paddena, ale nic od tamtego czasu o tym nie słyszałem. Z tego co wiem odszedł głównie przez zmęczenie intensywnym koncertowaniem i tym wszystkim. Może dlatego zupełnie nic nie słychać o nim teraz.
Jak odchodził to coś było mówione odnośnie jakiegoś projektu/zespołu Paddena, ale nic od tamtego czasu o tym nie słyszałem. Z tego co wiem odszedł głównie przez zmęczenie intensywnym koncertowaniem i tym wszystkim. Może dlatego zupełnie nic nie słychać o nim teraz.
Zmarł Randy Rampge...
Nagrał z Annihilator dwie płyty: "Alice in Hell" i "Criteria For A Black Widow". Widziałem na żywo w Katowicach w 2000 roku... ależ to był koncert: Annihilator i Overkill.
R.I.P. Randy
Nagrał z Annihilator dwie płyty: "Alice in Hell" i "Criteria For A Black Widow". Widziałem na żywo w Katowicach w 2000 roku... ależ to był koncert: Annihilator i Overkill.
R.I.P. Randy
www.MetalSide.pl
ech ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Pamiętam te koncerty, choć na nich nie byłem. Widziałem fragmenty w jakimś programie muzycznym (nie pamiętam nazwy). Krótko przedtem zaczałem słuchać zespołu od "Criteria" i "Alice in Hell". Debiut jest czymś wspaniałym. Podobnie dwójka, trójka a potem to już pojedyncze albumy trzymają wysoki poziom. Szkoda Randy'ego, fajny, ostry wokal, choć żaden Plant z niego oczywiście nie był. Był za to niezłym ziółkiem, jak się wczytać w relacje znających go muzyków heh. Nie wiem nawet co robił po ostatniej przygodzie z Annihilatorem.
grywał w mniejszych projektach, musiałbym poszukać w domu nazwę tych projektów ale to nie było nic wielkiego. Ziółko to było konkretne:) Na tyle,ze jak dobrze pamiętam Waters go wywalił z trasy po tym jak Randy naj* z nożem latał i groził wszystkim dookoła.
On miał punkowe zespoły. Tak, wywalony w trakcie trasy 2000 i Waters kończył za mikrofonem.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 7649
Dopiero co w nich wchodze, super zespol, pierwsza plyta przesluchana- King of The Kill
Alice i Never można brać w ciemno. Z moich ulubionych to jeszcze poleciłbym Criteria. W Carnival i Waking the fury parę kilka ciekawych utworów można znaleźć. Okres z Paddenem to tak nie za bardzo dla mnie...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.
https://www.youtube.com/watch?v=Ew_V-un4rVc
Jakieś skojarzenia
?
Jak kolega widman słusznie zauważył, takiemu gitarzyście i kompozytorowi jak Jeff Waters to na prawdę takie coś aż nie przystoi.
Jakieś skojarzenia
Jak kolega widman słusznie zauważył, takiemu gitarzyście i kompozytorowi jak Jeff Waters to na prawdę takie coś aż nie przystoi.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 21, 2019 10:22 am przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W książeczce nic nie ma, Jeff się nie wypowiadał?
A płyta przeciętna, są dobre strzały i słabizny jak większość płyt Annihilator. Niestety, nie każdy jest na tyle kreatywny żeby samemu prowadzić zespół i trzymać równy poziom.
A płyta przeciętna, są dobre strzały i słabizny jak większość płyt Annihilator. Niestety, nie każdy jest na tyle kreatywny żeby samemu prowadzić zespół i trzymać równy poziom.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Dawno tej płyty nie słuchałem bo zawsze uwazałem ją za cienką ale ten fragment jest zerznięty z Children of the Grave Sabbathów. Nie dosć że muzyka to w dodatku linia melodyczna wokalu jest niemal taka sama.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 20, 2019 11:28 pm Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.
Jakieś skojarzenia?
No własnie. I wątpie żeby było zrobione specjalnie jako jakis tam hołd, tribute. Normalnie Waters aż wstyd.Adrian S.O.S. pisze: ↑pn kwie 22, 2019 11:05 amDawno tej płyty nie słuchałem bo zawsze uwazałem ją za cienką ale ten fragment jest zerznięty z Children of the Grave Sabbathów. Nie dosć że muzyka to w dodatku linia melodyczna wokalu jest niemal taka sama.LukaSieka pisze: ↑sob kwie 20, 2019 11:28 pm Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.
Jakieś skojarzenia?
Dałem rade bodajże przesłuchac połowę tej płyty Metal. Była strasznie nudna i utwory brzmiały jakby to rózne zespoły nagrywały. Po tym jak usłyszałem ten plagiat wiem ze na pewno wiecej po nią nie sięgnę. Przeciez to na kilometr słychać że to Black Sabbath. Po prostu żenujące numer.
Lipa straszna, że taki gość jak Waters robił takie babole.
- Ziomaletto
- -#Invader

https://www.youtube.com/watch?v=bFaWD7s9hag
Zapowiedź nowego albumu, który ma wyjść 24 stycznia 2020. Najbardziej śmieszą mnie wyłączone oceny i komentarze, jakby ktoś tam w wytwórni bał się że ludzie ich zjedzą. W sumie nawet nie ma za co, przeciętne to i bez jaj.
Zapowiedź nowego albumu, który ma wyjść 24 stycznia 2020. Najbardziej śmieszą mnie wyłączone oceny i komentarze, jakby ktoś tam w wytwórni bał się że ludzie ich zjedzą. W sumie nawet nie ma za co, przeciętne to i bez jaj.
Totalnie przeciętniacki numer. Nic o nim nie umiem powiedzieć. Miało chyba być agresywnie ale nie wyszło.
Utwór jest słaby, czekałem jak zwykle na melodyjną zagrywkę w środku, ale ona jest też taka sobie.
- Ziomaletto
- -#Invader

Miało być, ale wokale Jeffa totalnie psują efekt. Mógłby zatrudnić nowy wokal, albo skupić się tylko na graniu takich pierdół jak The Way czy Suicide Society.
EDIT: No i ta produkcja. Mam wrażenie, że nagrywali to w basenie, perkusja słaba, gitary bez wyrazu, bas nie istnieje. Najwyraźniej Dicka Knubblera zatrudnili do produkcji.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Klikam i mam komunikat: Nie masz FB, więc nie istniejesz, zatem nie potrzebujesz tego newsa