Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Głosowanie powinno być tajne, żeby nie było takiego kombinowania
a Number powinien już dawno odpaść.
Jednak biorąc pod uwagę rok wydania to nie dziwi. Ciężko w 2015 roku wnieść dużo więcej i jakoś odcisnąć się w obrębie tego gatunku (nie wchodząc z niego, bo nie mówimy przecież o jakimś eksperymentalnym graniu) na historii. Jestem pewien, że jest trochę utworów z klasycznych płyt które gdyby dzisiaj trafiły na album to byłyby zrównane z ziemią i odwrotnie - utworów z nowych płyt które gdyby tylko były wydane w latach 80 czy wczesnych 90 byłyby uznawane za kultowe. Kwestia historii, sentymentów itd.mic7 pisze: ↑czw lut 09, 2017 12:22 pm Śmiem w tej chwili twierdzić ,że ten "nierówny" FOTD odcisnął (i tak zostanie ) większy wpływ na całą historię (jak na nich patrzymy i pamiętamy)Ironów niż zrobi to TBOS - ja wiem ,że płyta jest w miare nowa i nie można jeszcze oceniać ją tak starsze kultowe albumy ale nie widzę na niej następców tych kawałków ,które wymieniłem we wcześniejszym poście..
-
Deleted User 1499
Też się obawiam, ale ma mój głos dopóki nie odpadnie 
-
Deleted User 2259
Ja też się dołączę, jak odpadną najpierw wczesniej 3 inne 
może nie kombinowanie, ale takie mam odczucie, że głosy idą za tłumem. po prostu podświadomie wskazują, na jaki numer zagłosować (wyjątek Number
-
Deleted User 2259
Myślałem nad ankietami, ale nad tym jest sporo roboty, bo co rundę musiałbym zakładać nowy temat, tylko moderator mógłby chyba edytować ankietę, ale może zrobimy tak następnym razem
tyle, ze jakiś troll mógłby dla jaj np glosować na SiT juz na samym początku, tutaj mysle, jednak wyglada to w miare wiarygodnie, no i jeszcze nie przyłapałem nikogo na tym, żeby edytował swojego posta

Dla mnie obecny system jest ok, od pierwszych rund widzę głosy na albumy ze ścisłej czołówki (Number, Killers), więc nie zauważyłem głosów "za tłumem", a wręcz podejrzanie dużo przypadków przeciwnych 
ankiety, wiadomo że czasochłonne, bo co rundę tworzyć nową trzebaby było. czy trolle by się uaktywniły, w to wątpię, ponieważ głosy oddają jak widać "stali bywalcy", choć zapewne anonimowa ankieta mogłaby powiększyć frekwencję o jakieś 20-30 proc.
głosowanie na Killers jest dla mnie dziwne, na Numbera głosuje sekcjazwłok, gratulacje wytrwałości jedynie
ale głosy te są akurat od pojedynczych osób, co uparcie wskazują od początku ten sam album. może się mylę, ale co rundę na 2gi album Maidenów głosuje parę osób, jednak zanim faktycznie odpadnie, miną jeszcze 2-3 rundy, ponieważ ta ilość nie wzrasta, jest constans
głosowanie na Killers jest dla mnie dziwne, na Numbera głosuje sekcjazwłok, gratulacje wytrwałości jedynie
-
Deleted User 2259
A jakby nie bylo Killers to genialny album, mnie dalej zastanawia fenomen debiutu, przecież to nie jest 8 cud świata... jest już tylko 5 albumow które od początku zabawy nie otrzymały ani jednego głosu, nawet PoM zarobił po tyłku od Michała
, ten to dopiero będzie mieć przechlapane głosować do ostatnich kilku rund, a może jeszcze do finału :j
Co do tej frekwencji ostatnio padł rekord 25 osób, ktoś napisze do znajomego i ktoś dojdzie, mamy realne szanse na 30 osób.
Co do tej frekwencji ostatnio padł rekord 25 osób, ktoś napisze do znajomego i ktoś dojdzie, mamy realne szanse na 30 osób.
Głosy wbrew tłumowi powinny być. Przy 20 osobach musi się trafić ktoś z inną oceną albumów. Ale widzę, że wzbudziłem dyskusję sugestią tajności.
Do tej pory głosowania były zróżnicowane, większość albumów dostała głosy, a przy otwartej formule obawiałbym się raczej mniejszej liczby "nietypowych" głosowań, wg zasady "zagłosowałbym na Numbera, ale widzę, że nikt na niego nie głosuje, to dam głos na XFactor" albo "zagłosowałbym na Numbera, ale dam głos na XFactor, bo inaczej odpadnie Fear" (przykładowe albumy dobrałem losowo
)
Killersów cenię sobie również bardzo wysoko. co do debiutu... jestem chyba właśnie jedną z tych osób, co stawia te wydawnictwo w ścisłym topie. zawsze podobała mi się ta szorstkość czy nawet surowość debiutu, nie ważne że produkcyjnie można było sporo poprawić. poza tym jest tam Remember Tommorow oraz przede wszystkim Strange World, który stylistycznie nigdy więcej nie był już powtórzony przez Brytoli. jest to taka perełka, za którą będę bronił z całych sił ten album 
jest aktualnie okres ferii w co niektórych województwach, sesje na uczelniach, więc jakiś odsetek userów być może w tym czasie rzadziej też zagląda na forum
jest aktualnie okres ferii w co niektórych województwach, sesje na uczelniach, więc jakiś odsetek userów być może w tym czasie rzadziej też zagląda na forum
Dla mnie debiut jest kolejnym kandydatem do odpadnięcia po Darku
Ale widze że na to sie nie zanosi
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Deleted User 1499
Też myślę że debiut odpadnie niebawem , za to Killersowi kibicuje żeby zaszedł dość daleko.
Jeśli chodzi o Killers, to lubię ten album, ale na przykład debiut jest dla mnie lepszy pod względem kompozycji. Mnie dziwi to, że AMOLAD odpadł tak szybko i że x factor i virtual XI tak długo były w grze.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież to TOP3 płyta Maidenow!
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Zdecydowanie nie. Dla mnie jest nierówna - obok genialnych i dobrych numerów (Hallowed, Children, Prisoner, Number) są też przeciętne i słabe (Run, Gangland czy Total Eclipse - chociaż to chyba nie na wszystkich wydaniach), a że są ciągiem, to robi się straszna dziura. Inne płyty nie mają tylu słabszych momentów.
- Saimon1995
- -#Moderator

U mnie tak samo.
pz pisze: Zdecydowanie nie. Dla mnie jest nierówna - obok genialnych i dobrych numerów (Hallowed, Children, Prisoner, Number) są też przeciętne i słabe (Run, Gangland czy Total Eclipse - chociaż to chyba nie na wszystkich wydaniach), a że są ciągiem, to robi się straszna dziura. Inne płyty nie mają tylu słabszych momentów.
Kiedyś pewnie w moim TOP3 by się znalazł, ale teraz trochę spadły jego notowania. Lubię ten album, ale zgadzam się, że oprócz numerów rewelacyjnych, są tutaj wypełniacze (może inaczej - utwory, które nie robią na mnie takiego wrażenia, jak chociażby Hallowed, 22 Acacia czy Children of the Damned). Co nie zmienia faktu, że są jeszcze płyty, które powinny odpaść przed Numberem.
Wciąż nie mogę przeboleć odpadnięcia X Factora. Chociaż nie zdziwił mnie taki obrót sytuacji - sam, kilka lat temu, ten album wytypowałbym dość szybko. Dzisiaj - to top5 albumów IM, jak dla mnie. Spośród wszystkich krążków Maidenów, ten zyskał przez ostatnie lata najbardziej "in plus".
-
Deleted User 1499
Rozumiem że to żart
Nie wiem co w tym Numberze nadzwyczajnego. Nie dość że nie równa to jeszcze brzmi strasznie. W ogóle wszystko mnie wkurza na tej płycie. Nawet Bruce mnie wku*wia
-
Deleted User 2259
Najsłabsza z Brucem z lat 80, to pewne.Jest kilka słabszych wałków, to też się wie.