Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: pz »

Głosowanie powinno być tajne, żeby nie było takiego kombinowania :) a Number powinien już dawno odpaść.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

mic7 pisze: czw lut 09, 2017 12:22 pm Śmiem w tej chwili twierdzić ,że ten "nierówny" FOTD odcisnął (i tak zostanie ) większy wpływ na całą historię (jak na nich patrzymy i pamiętamy)Ironów niż zrobi to TBOS - ja wiem ,że płyta jest w miare nowa i nie można jeszcze oceniać ją tak starsze kultowe albumy ale nie widzę na niej następców tych kawałków ,które wymieniłem we wcześniejszym poście..
Jednak biorąc pod uwagę rok wydania to nie dziwi. Ciężko w 2015 roku wnieść dużo więcej i jakoś odcisnąć się w obrębie tego gatunku (nie wchodząc z niego, bo nie mówimy przecież o jakimś eksperymentalnym graniu) na historii. Jestem pewien, że jest trochę utworów z klasycznych płyt które gdyby dzisiaj trafiły na album to byłyby zrównane z ziemią i odwrotnie - utworów z nowych płyt które gdyby tylko były wydane w latach 80 czy wczesnych 90 byłyby uznawane za kultowe. Kwestia historii, sentymentów itd.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

pz pisze: czw lut 09, 2017 7:05 pm Głosowanie powinno być tajne, żeby nie było takiego kombinowania :) a Number powinien już dawno odpaść.
Znając gusta pozostałych to obstawiam że większa ilość głosów na niego pojawi się gdzieś za 4-5 albumów dopiero :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Też się obawiam, ale ma mój głos dopóki nie odpadnie :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja też się dołączę, jak odpadną najpierw wczesniej 3 inne :P
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

pz pisze: czw lut 09, 2017 7:05 pm Głosowanie powinno być tajne, żeby nie było takiego kombinowania :) a Number powinien już dawno odpaść.
może nie kombinowanie, ale takie mam odczucie, że głosy idą za tłumem. po prostu podświadomie wskazują, na jaki numer zagłosować (wyjątek Number :D ). gdyby głosowanie było tajne, np ankieta bez możliwości podejrzenia aktualnych wyników, to typy końcowe byłyby zupełnie inne. oczywiście nie twierdzę, że wywróciłoby to wszystko do góry nogami, ale taki Fear już prędzej mógłby odpaść, a któryś z albumów z epoki Blaze wciąż byłby w grze
Deleted User 2259

Myślałem nad ankietami, ale nad tym jest sporo roboty, bo co rundę musiałbym zakładać nowy temat, tylko moderator mógłby chyba edytować ankietę, ale może zrobimy tak następnym razem :) tyle, ze jakiś troll mógłby dla jaj np glosować na SiT juz na samym początku, tutaj mysle, jednak wyglada to w miare wiarygodnie, no i jeszcze nie przyłapałem nikogo na tym, żeby edytował swojego posta :twisted: :mryellow:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Dla mnie obecny system jest ok, od pierwszych rund widzę głosy na albumy ze ścisłej czołówki (Number, Killers), więc nie zauważyłem głosów "za tłumem", a wręcz podejrzanie dużo przypadków przeciwnych :wink:
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

ankiety, wiadomo że czasochłonne, bo co rundę tworzyć nową trzebaby było. czy trolle by się uaktywniły, w to wątpię, ponieważ głosy oddają jak widać "stali bywalcy", choć zapewne anonimowa ankieta mogłaby powiększyć frekwencję o jakieś 20-30 proc.
głosowanie na Killers jest dla mnie dziwne, na Numbera głosuje sekcjazwłok, gratulacje wytrwałości jedynie :P ale głosy te są akurat od pojedynczych osób, co uparcie wskazują od początku ten sam album. może się mylę, ale co rundę na 2gi album Maidenów głosuje parę osób, jednak zanim faktycznie odpadnie, miną jeszcze 2-3 rundy, ponieważ ta ilość nie wzrasta, jest constans
Deleted User 2259

A jakby nie bylo Killers to genialny album, mnie dalej zastanawia fenomen debiutu, przecież to nie jest 8 cud świata... jest już tylko 5 albumow które od początku zabawy nie otrzymały ani jednego głosu, nawet PoM zarobił po tyłku od Michała :lol:, ten to dopiero będzie mieć przechlapane głosować do ostatnich kilku rund, a może jeszcze do finału :j

Co do tej frekwencji ostatnio padł rekord 25 osób, ktoś napisze do znajomego i ktoś dojdzie, mamy realne szanse na 30 osób.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Głosy wbrew tłumowi powinny być. Przy 20 osobach musi się trafić ktoś z inną oceną albumów. Ale widzę, że wzbudziłem dyskusję sugestią tajności. :) Do tej pory głosowania były zróżnicowane, większość albumów dostała głosy, a przy otwartej formule obawiałbym się raczej mniejszej liczby "nietypowych" głosowań, wg zasady "zagłosowałbym na Numbera, ale widzę, że nikt na niego nie głosuje, to dam głos na XFactor" albo "zagłosowałbym na Numbera, ale dam głos na XFactor, bo inaczej odpadnie Fear" (przykładowe albumy dobrałem losowo :))
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Killersów cenię sobie również bardzo wysoko. co do debiutu... jestem chyba właśnie jedną z tych osób, co stawia te wydawnictwo w ścisłym topie. zawsze podobała mi się ta szorstkość czy nawet surowość debiutu, nie ważne że produkcyjnie można było sporo poprawić. poza tym jest tam Remember Tommorow oraz przede wszystkim Strange World, który stylistycznie nigdy więcej nie był już powtórzony przez Brytoli. jest to taka perełka, za którą będę bronił z całych sił ten album ;)
jest aktualnie okres ferii w co niektórych województwach, sesje na uczelniach, więc jakiś odsetek userów być może w tym czasie rzadziej też zagląda na forum
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Dla mnie debiut jest kolejnym kandydatem do odpadnięcia po Darku ;) Ale widze że na to sie nie zanosi
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 1499

Też myślę że debiut odpadnie niebawem , za to Killersowi kibicuje żeby zaszedł dość daleko.
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Jeśli chodzi o Killers, to lubię ten album, ale na przykład debiut jest dla mnie lepszy pod względem kompozycji. Mnie dziwi to, że AMOLAD odpadł tak szybko i że x factor i virtual XI tak długo były w grze.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Przecież to TOP3 płyta Maidenow!
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Zdecydowanie nie. Dla mnie jest nierówna - obok genialnych i dobrych numerów (Hallowed, Children, Prisoner, Number) są też przeciętne i słabe (Run, Gangland czy Total Eclipse - chociaż to chyba nie na wszystkich wydaniach), a że są ciągiem, to robi się straszna dziura. Inne płyty nie mają tylu słabszych momentów.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mikojaski pisze: pt lut 10, 2017 12:40 am Dla mnie debiut jest kolejnym kandydatem do odpadnięcia po Darku ;) Ale widze że na to sie nie zanosi
U mnie tak samo. :)
pz pisze: Zdecydowanie nie. Dla mnie jest nierówna - obok genialnych i dobrych numerów (Hallowed, Children, Prisoner, Number) są też przeciętne i słabe (Run, Gangland czy Total Eclipse - chociaż to chyba nie na wszystkich wydaniach), a że są ciągiem, to robi się straszna dziura. Inne płyty nie mają tylu słabszych momentów.

Kiedyś pewnie w moim TOP3 by się znalazł, ale teraz trochę spadły jego notowania. Lubię ten album, ale zgadzam się, że oprócz numerów rewelacyjnych, są tutaj wypełniacze (może inaczej - utwory, które nie robią na mnie takiego wrażenia, jak chociażby Hallowed, 22 Acacia czy Children of the Damned). Co nie zmienia faktu, że są jeszcze płyty, które powinny odpaść przed Numberem. ;)

Wciąż nie mogę przeboleć odpadnięcia X Factora. Chociaż nie zdziwił mnie taki obrót sytuacji - sam, kilka lat temu, ten album wytypowałbym dość szybko. Dzisiaj - to top5 albumów IM, jak dla mnie. Spośród wszystkich krążków Maidenów, ten zyskał przez ostatnie lata najbardziej "in plus".
Deleted User 1499

Dzosef pisze: pt lut 10, 2017 10:07 am
Przecież to TOP3 płyta Maidenow!
Rozumiem że to żart :P
Nie wiem co w tym Numberze nadzwyczajnego. Nie dość że nie równa to jeszcze brzmi strasznie. W ogóle wszystko mnie wkurza na tej płycie. Nawet Bruce mnie wku*wia :D
Deleted User 2259

Najsłabsza z Brucem z lat 80, to pewne.Jest kilka słabszych wałków, to też się wie.
ODPOWIEDZ