Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
Deris ma głos jak baba jaga, w dodatku śpiewa przez nos, co nie za bardzo pasuje do rodzaju wykonywanej muzyki.
Helloween na Wacken 2011 - najgorszy koncert jaki widziałem na tym festiwalu przez 15 edycji (i jeden z gorszych w życiu). Taka piękna katastrofa
https://www.youtube.com/watch?v=A9d807qnGlM
No i nie grali wtedy o 13
www.MetalSide.pl
Dlaczego mi to robisz? 
Nie mogłem się powstrzymać i odpaliłem... Ach ten potężny, czterooktawowy głos.
Nie mogłem się powstrzymać i odpaliłem... Ach ten potężny, czterooktawowy głos.
-
Deleted User 357
Masz rację oczywiście, chyba pomyliłem z jakimś innym zespołem. Swoją drogą na Mor w tamtym roku równie dramatycznie było z jego głosem, chyba nawet coś ze sceny żartował że chyba za dużo wina na backdtadge wypił
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na tej trasie spiewa dobrze.
Nie słyszałem. Pewnie Kiske go zagłuszył, stąd takie wrażenie. 
Dziękuj, że początek na tym wideo obcięty, bo na koncercie ze 3 razy startowali z Are You Metal?, który ostatecznie nie poszedł i ruszyli od Eagles Fly Free... to była poezja
www.MetalSide.pl
A właśnie, Eagle Fly Free to jeden z tych numerów, do których Deris nie powinien nawet próbować podchodzić. Taka sama sytuacja ze śpiewaniem Troopera przez Blaze'a.
Ogólnie to większość numerów Kiske/Dickinsona nie jest na możliwości Derisa/Blaze. Mowa o kompozycjach z lat 80.
www.MetalSide.pl
Pozwolę sobie napisać parę zdań o United Alive.
Obejrzałem bonusowe "Kids of the Century" z Pragi i jeżeli całe nagranie ze stolicy Czech było tak zrealizowane jak ten utwór to wcale się nie dziwię, że wybrali Madryt. Ewidentnie gorsza jakość obrazu, gorsze ujęcia, słabe światło itd. Kiepsko to wygląda.
Podobnie jest w kwestii jakości obrazu na fragmentach z Wacken - widać, że pracowały tam słabsze kamery. I to trochę kłuje w oczy bo z kolei w Madrycie i Sao Paolo jest żyleta i przenosząc się na Wacken czuć dyskomfort.
Pamiątka po tej trasie na pewno fajna, szczególnie że jest każdy utwór jaki zagrali. Jakbym nie jeździł na koncerty i teraz obejrzał to DVD to bym się solidnie wk*^%ł, że mnie to ominęło
Dzosef przez większość koncertu zasłaniał się flagą więc nie było tak źle
Obejrzałem bonusowe "Kids of the Century" z Pragi i jeżeli całe nagranie ze stolicy Czech było tak zrealizowane jak ten utwór to wcale się nie dziwię, że wybrali Madryt. Ewidentnie gorsza jakość obrazu, gorsze ujęcia, słabe światło itd. Kiepsko to wygląda.
Podobnie jest w kwestii jakości obrazu na fragmentach z Wacken - widać, że pracowały tam słabsze kamery. I to trochę kłuje w oczy bo z kolei w Madrycie i Sao Paolo jest żyleta i przenosząc się na Wacken czuć dyskomfort.
Pamiątka po tej trasie na pewno fajna, szczególnie że jest każdy utwór jaki zagrali. Jakbym nie jeździł na koncerty i teraz obejrzał to DVD to bym się solidnie wk*^%ł, że mnie to ominęło
Dzosef przez większość koncertu zasłaniał się flagą więc nie było tak źle
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A sa jakieś klarowne ujęcia?
Żebym ja wiedział, że to będzie na dvd to bym się lepiej przygotował
Czasami widać Cię wyraźnie. Choć możliwe, że jakbym Cię nie znał to nie zwróciłbym uwagi;-)
I na jednym kawałku Kiske chyba wziął Twoją flagę i powiesił na dmuchańcu, a później oddał. Tak było?
I na jednym kawałku Kiske chyba wziął Twoją flagę i powiesił na dmuchańcu, a później oddał. Tak było?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak było
A potem dostał Kai, już po I Want Out
-
Deleted User 5490
Miał kartkę z chorom curkom?
A DVD czeka w kolejce zakupowej. Obejrzę chętnie i pamiątka z dwóch koncertów będzie jak znalazł. Tym bardziej jak piszesz, że zrobione jest bardzo dobrze.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie dość, że bez kartki to jeszcze nic nie złapałem!
Przyniosłeś nam wstyd.
Muszę kupić to wreszcie i obejrzeć.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen