The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: WICKER MAN »

beaviso pisze:
WICKER MAN pisze:W takim razie możemy raczej zapomnieć o The Talisman w secie...
Chciałbym, aby Robert się mylił. I myli się, bo podświadomie wszystko postrzega przez pryzmat lotnictwa, a Coming Home to przecież balladka o lataniu :)
Wcale nie - akurat zdecydowanie wolałbym usłyszeć The Talisman zamiast Coming Home, ale wiele argumentów przemawia za tym drugim...

- Coming Home jest ostatnim radiowym singlem (po El Dorado i The Final Frontier) z płyty - raczej zawsze grają single na żywo.

- Bruce na pewno baaardzo mocno lobbował za tym kawałkiem, a jak wiemy setlistę układają wspólnie ze Steve'm - raczej Steve nie poszedłby na otwartą wojnę z Bruce'm. ;)

- Coming Home w materiałach promocyjnych albumu lansowany był jako jeden z najważniejszych kawałków na płycie, członkowie zespołu bardzo dużo o nim mówili (a o The Talisman ani słowa!).

- Prawda jest taka, że Talisman byłby trudnym utworem do zaśpiewania na żywo przez Bruce'a. Męczył się śpiewając refren El Dorado, a tu musiałby w podobnej skali śpiewać prawie cały utwór.

- Wygląda na to, że w secie pozostanie Dance of Death - panowie wypowiadali się o nim bardzo ciepło i stwierdzili, że to najlepszy kawałek z ostatniego setu. W takiej sytuacji na pewno odpadnie The Talisman, bo nie zagrają dwóch długich epickich numerów napisanych przez Janka.

Cóż, zobaczymy, ale jeśli w secie znajdą się tylko 4 nowe utwory to raczej na 99% będą to The Final Frontier (pewniak na otwarcie na 100%), El Dorado, Coming Home i When The Wild Wind Blows.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

W materiałach promocyjnych nie mówili tez chyba o Wtwwb, mam nadzieje, że chłopaki wiedzą, że o niebo lepszym koncertowo numerem bedzie Talizman. The Talisman sprawia wrażenie niemal stworzonego z myśla o zagraniu na żywo. Ma wszystko, świetny refren do spiewania przez publike, niesamowitą energie i żywiołowość... Tych atutuów niestety nie ma "When The Wild Wind Blows"...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak, na dodatek można by zrobić jakieś efekty specjalne dla tego utworu... ;-)
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

to co Janick nie będzie miał swojego kawałka ??
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Zobaczymy w piątek, a DoD będzie miał na pewno. Polecam post Wickera :razz:
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Nie wierze w Talismana. Bruce nie wyciągnie, chyba że cos pokombinują z tym kawałkiem i zagrają w niższej tonacji, ale to było by bez sensu. Szkoda, bo to jeden z lepszych utworów z FF. Zobaczymy, jakby mieli w jego zastępstwie zagrac Dream Of Mirrors, albo The Nomad, to byłoby świetnie :P W ogóle mogliby zagrac kiedys całe BNW na żywo!
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja ciągle wierzę,że nie będzie nic z A Matter of Life and Death,a z Brave New World i Dance of Death ograniczą się do 1-2 kawałków i nie będzie to Wicker Man lub Wildest Dreams a zeszłoroczne No More Lies zastąpi Clansman
Poza tym mam też nadzieję,że w secie nie będzie Wrathchild i Running Free,to byłoby pójście na łatwiznę ,z miłą chęcią usłyszę za to kazdy inny utwór z epoki Di Anno,czy to Prowler czy Murders in the Rue Mourge
Bardzo też chciałbym cokolwiek z Somewhere in Time; 25 rocznica płyty.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

ZłapanyWCzasie pisze:Bardzo też chciałbym cokolwiek z Somewhere in Time; 25 rocznica płyty.
Pewnie będzie Wasted Years / Heaven Can Wait
Osobiście liczę na coś z BNW (Wicker Man i/lub tytułowy!), These Colours Don't Run z AMOLAD i tytułowy z Dance of Death również byłoby fajnie usłyszeć.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Uwielbiam kawałek tytułowy z Dance of Death ale słyszałem już go 2 razy więc wolałbym Paschendale,albo krótszego i zajmującego mniej miejsca Rainmakera...Wicker Man to ostatnia rzecz jaką chciałbym usłyszeć ,gdyby tak zagrali Mercenary by pokazali,że mają jaja...ech w tej kwestii Iron Maiden niestety przy takim Accept czy Saxon jest cholernie leniwe :(
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ZłapanyWCzasie pisze:Uwielbiam kawałek tytułowy z Dance of Death ale słyszałem już go 2 razy więc wolałbym Paschendale
Ja nie słyszałem ani jednego ani drugiego dlatego generalnie wisi mi to, ale gdybym miał już wybrać to wygrywa u mnie Paschendale. Wicker Mana bardzo bym chciał usłyszec, dlatego mam nadzieje, że nie zrezygnują z tego kawałka. Z epoki Di anno Prowler by sie przydał. A z A Matter dwa kawałki by mnie ucieszyły, te co rok temu Kolory i Benjamin, choć mój ulubiony to Lords of Light. Bardzo bym chciał coś z X Factor lub virtual. Taki Futureal zabrałby tylko 3 minuty setu, warto go zagrać :P
Ostatnio zmieniony śr lut 09, 2011 1:47 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Ja niestety nie miałem okazji usłyszeć żadnego utworu z BNW, DoD i AMOLAD, więc byłbym bardzo zadowolony z takiego Wicker Mana ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A ja nie rozumiem,dlaczego by już na czwartej trasie mieli grać kawałki z A Matter of Life and Death? zagrali ten album w całości w 2006 ,grali z niego 5 kawałków na trasie rok później, w 2010 grali 2 kawałki,więc może by tak już wystarczyło?
Jest tyle świetnego materiału,rzeczy tak rzadko granych i naprawdę mogli by ludziom zrobić miłą niespodziankę ,a nie za przeproszeniem srać tymi klocami zajmującymi tylko czas typu np. Brighter than a 1000 Suns ,tak strasznie wynudził ten utwór na żywo jak go słyszałem ,tam Iron Maiden jest mało co w tym utworze,zresztą ogólnie na dwóch ostatnich płytach jest mało typowego grania Irons,ale nie jest tajemnicą,że Dickinson promuję takie brzmienia bardzo.
Po ostatnim koncercie Accept widzę dopiero jaki typ muzyki jest dobry na koncerty ,taki When the Wild Wind Blows tylko wynudzi,a i 11 minut zajmie ,jakby tak Powerslave przywalili albo Caught Somewhere in Time ,ech marzenia.
Z BNW to mogą grać co tylko chcą cała płyta poza pierwszym i ostatnim kawałkiem, bo nie nadaję się na koncert,tzn Wicker Man się może i nadaję ale jest totalnie przeciętny,wolę już po raz "setny" Run to the Hills
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

A ja nie rozumiem,dlaczego by już na czwartej trasie mieli grać kawałki z A Matter of Life and Death? zagrali ten album w całości w 2006 ,grali z niego 5 kawałków na trasie rok później, w 2010 grali 2 kawałki,więc może by tak już wystarczyło?
Traktuje A matter of life and death oraz matter of the beast jako jedna trase, tak samo jak final Frontier world tour 2010 i 2011 jako jedną. Czyli dopiero na drugiej trasie graja kawałki z AMOLAD.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

ZłapanyWCzasie pisze:Z BNW to mogą grać co tylko chcą cała płyta poza pierwszym i ostatnim kawałkiem, bo nie nadaję się na koncert,tzn Wicker Man się może i nadaję ale jest totalnie przeciętny,wolę już po raz "setny" Run to the Hills
BNW to płyta jak płyta przynajmniej dla mnie ale moim zdaniem nadaje się na koncert i to bardzo dobrze na pewno coś ciekawszego niż Run To The Hills którym już rzygam...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Tak myślałem, że mogliby na intro puścić satelite, a po nim Wickerman. TFF poszłoby gdzieś później, albo wcale.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Powiem szczerze, że liczę właśnie na atakie rozwiązanie. Nie widze TFF jako otwieracza :/
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Abstract pisze:Powiem szczerze, że liczę właśnie na atakie rozwiązanie. Nie widze TFF jako otwieracza :/
Wg mnie to byłby wielki bezsens puszczać Satelite 15 + Wicker Mana... W ogóle nie wyobrażam sobie tego... ( :?:)

Tak myślałem, że gdyby setlista wyglądała tak...

Satelite 15... TFF
El Dorado
Trooper
Wildest Dreams
Dance of Death
23:58
Wicker Man
Ghost of Navigator
When the Wild Wind Blows
Coming Home
These Colours Don't Run
Benjamin Breeg
Fear of the Dark

666
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden

... to nie wiem czy byłby powód do wielkiej radości :shock:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja byłbym wniebowziety :). Nowe kawałki maja kopa! TFF widzę jako otwieracz ale z super gra świateł i pirotechnika która by pasowała i rozruszala ten względnie wolny kawałek, może w końcu Maideni po raz pierwszy od 11 lat wrzuca piro na trasę albumowa...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Mr. M pisze:
Abstract pisze:Powiem szczerze, że liczę właśnie na atakie rozwiązanie. Nie widze TFF jako otwieracza :/
Wg mnie to byłby wielki bezsens puszczać Satelite 15 + Wicker Mana... W ogóle nie wyobrażam sobie tego... ( :?:)

Tak myślałem, że gdyby setlista wyglądała tak...

Satelite 15... TFF
El Dorado
Trooper
Wildest Dreams
Dance of Death
23:58
Wicker Man
Ghost of Navigator
When the Wild Wind Blows
Coming Home
These Colours Don't Run
Benjamin Breeg
Fear of the Dark

666
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden

... to nie wiem czy byłby powód do wielkiej radości :shock:
lepiej tak

Final Frontier
El Dorado
Mother of Mercy
Murders in the Rue Mourge
The Trooper
Paschendale
Wasted Years
When the Wild Wind Blows
Two Minutes to Midnight
The Clairvoyant lub Evil that Man Do
Brave New World lub Ghost of Navigator
Fear of the Dark
Iron Maiden

The Number of the Beast
Hallowed Be thy Name
Running Free
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Prawdopodobnie będzie Heaven Can Wait w Rio de Janeiro ogłosili konkurs dla fanów na "wspólny czas na estradzie"... Jak w 2008 ;-)
ODPOWIEDZ