Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Thrash Metal

Post autor: Daveastate »

Można być maniakiem i nie zrażać ludzi do zespołu, można być maniakiem i nie spuszczać się nad każdą jedną nutą przez zespół wypuszczoną. Wszystko kwestia charakteru takiego maniaka i jednak rozumu w tym maniactwie
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Daveastate pisze: czw mar 11, 2021 2:28 pm Można być maniakiem i nie zrażać ludzi do zespołu, można być maniakiem i nie spuszczać się nad każdą jedną nutą przez zespół wypuszczoną. Wszystko kwestia charakteru takiego maniaka i jednak rozumu w tym maniactwie
Mądrego to dobrze poczytać ;)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Adrian S.O.S. pisze: czw mar 11, 2021 2:08 pm Poza tym że jesteś największym maniakiem Sodom jakiego miałem okazje w życiu poznać
Wielkie dzięki za te słowa!
Adrian S.O.S. pisze: czw mar 11, 2021 2:08 pm Ten nawet stwierdził że album Get What You Deserve to thrash metal :lol:
Nie lada wyczyn. Widać kolejny konkretny znawca i fachowiec :wink:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

AncientMariner pisze: czw mar 11, 2021 11:30 am Jak dotąd we wszystkich reckach Get What You Deserve z róznych stron świata, z rożnych lat jest jak byk ze to najbardziej punkowa płyta Sodom i punka słuchac na kilometr. I co to znaczy że jednak wszyscy się mylą i tylko Ty masz racje ?
Moze w końcu napiszesz to otwarcie i bez ogródek - "TAK TYLKO JA MAM RACJE" ? :)
To właśnie znaczy :)

I tak tylko Vorgel ma racje :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Vorgel pisze: czw mar 11, 2021 2:12 pm Bycie maniakiem jakiegokolwiek zespołu nie jest okolicznością dodatnią, bowiem każe maniactwo zaciemnia obraz rzeczywistości.
Czyli na moim przykładzie można powiedzieć, że jeżeli jestem fanem Sodom to słyszę na jednej płycie za dużo punka :D ?
Jak ktoś fanem maniakiem Sodom nie jest to wtedy punka na "Get What You Deserve" nie usłyszy :) ?
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Vorgel pisze: czw mar 11, 2021 2:12 pm Bycie maniakiem jakiegokolwiek zespołu nie jest okolicznością dodatnią, bowiem każe maniactwo zaciemnia obraz rzeczywistości.
Jeżeli jestes maniakiem np. Sodom to wtedy słyszysz punka na albumie Get What You Deserve. To jest odpowiedź Vorgela

Nie wiem teraz tylko bo skoro ja nie jestem maniakiem ani nawet fanem Sodom i punka na Get What You Deserve również słyszę mocno, momentami nawet za mocno i mnie to troche na owym albumie nurtuje to co znaczy ??
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Mi do maniactwa Lukasa dużo brakuje jeśli chodzi o Sodom, ale cholercia, też słyszę na tej płycie wpływ punka.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Posypcie głowę popiołem bo Vorgel starszy od was a kolega z USA jeszcze starszy i oni się znają a wy jesteście głusi i generalnie nie znacie się i cicho tam! ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Jak ktoś jest maniakiem Sodom to będzie się starał szukać detali w tej muzyce. Tutaj jest prościej, tam granie jest trochę bardziej skomplikowane i w gruncie rzeczy u zespołu w którego muzyce żadnej filozofii nigdy nie było, wyjdzie, że nagle zaczęli grać punk ;) Jest to typowe maniactwo, w tym sensie, że pojawił się Onkel Tom i wszystko co nie przypomina Better Off Dead to jest od razu ta sama szufladka.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Vorgel pisze: czw mar 11, 2021 3:25 pm Jak ktoś jest maniakiem Sodom to będzie się starał szukać detali w tej muzyce. Tutaj jest prościej, tam granie jest trochę bardziej skomplikowane i w gruncie rzeczy u zespołu w którego muzyce żadnej filozofii nigdy nie było, wyjdzie, że nagle zaczęli grać punk ;) Jest to typowe maniactwo, w tym sensie, że pojawił się Onkel Tom i wszystko co nie przypomina Better Off Dead to jest od razu ta sama szufladka.
No to co w takim razie ze mną? bo ja tam punka słysze momentami za dużo jak n Sodom i mi to troche przeszkadza. Głównie przez te mocne punkowe wpływy nie przepadam za ta płyta tak jak i punkiem w ogóle

No ico z tymi wszystkimi recenzjami ze strony www.metal-archives.com
https://www.metal-archives.com/albums/S ... serve/3119
na której we wszystkich recenzjach piszą ze jest na Get What za dużo punk rocka ? :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Słucham teraz tej płyty, jestem przy trzecim kawałku który brzmi jak jakiś death metal, punka nie ma, dokładnie tak jak pamiętam ten album sprzed lat.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Przeglądam strony z recenzjami płyty Get What You Deserve (głóównie zagranicznymi) i nie ma ANI JEDNEJ w której ktoś nie napisałby że jest tam dużo punka. Zatem co ? Wszyscy na świecie oszaleli czy są po prostu głusi? Vorgel jak to jest ?
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Przecież dawałem link do recenzji np Persecution Mania, gdzie też jest wspomniane o punku. Z tej samej strony. Przecież pisałem już o tym wcześniej. Poza tym wskazywałem "punkowe" momenty na Better Off Dead i Tapping the Vein.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Vorgel pisze: czw mar 11, 2021 3:45 pm Przecież dawałem link do recenzji np Persecution Mania, gdzie też jest wspomniane o punku. Z tej samej strony. Przecież pisałem już o tym wcześniej. Poza tym wskazywałem "punkowe" momenty na Better Off Dead i Tapping the Vein.
Bo te płyty miały te momenty, natomiast GWYD ma ich od groma, pamiętaj że Punk niejedno ma imię ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

A nie lepiej określić styl na Get What You Deserve jako "crossover thrash"? Wtedy wszyscy powinni być zadowoleni ;)
Swoją drogą jeśli chodzi o punk w muzyce Sodom, to na 'Til Death Do Us Unite też jest go sporo. Niektóre kawałki to wręcz taki rasowy hardcore punk.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Sadek pisze: czw mar 11, 2021 4:32 pm A nie lepiej określić styl na Get What You Deserve jako "crossover thrash"? Wtedy wszyscy powinni być zadowoleni ;)
Swoją drogą jeśli chodzi o punk w muzyce Sodom, to na 'Til Death Do Us Unite też jest go sporo. Niektóre kawałki to wręcz taki rasowy hardcore punk.
HANGIIIIING JUDGEEEEEE
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Sadek pisze: czw mar 11, 2021 4:32 pm A nie lepiej określić styl na Get What You Deserve jako "crossover thrash"? Wtedy wszyscy powinni być zadowoleni ;)
Nie bardzo bo ta muzyka w sumie nie przypomina klasyków tego grania czyli Cryptic Slaughter, The Accused, Wehrmacht etc. To jednak trochę inaczej zagrane rzeczy - choć to oczywiście różnie dla....maniaków ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Pomyślałem o kompromisie w dyskusji Vorgel vs. reszta świata. Pierwsza strona byłaby zadowolona, bo "thrash", druga zaś strona też zadowolona, bo "crossover", więc jakieś nawiązanie do punka ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Daveastate pisze: czw mar 11, 2021 4:35 pm
HANGIIIIING JUDGEEEEEE
:D zawsze miałem słabość do Giseli
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Gisela,Hanging Judge a nawet takie Fuck The Police samym wydźwiękiem i przekazem jest mocno punkowy :D
ODPOWIEDZ