Liga utworów - komentarze

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Liga utworów - komentarze

Post autor: diego »

Z racji rosnącej liczby dyskusji w decydującym etapie ligi zakładam temat dyskusyjny.

Z ligą pożegnał się Alexander, trochę szkoda bo taki kawałek powinien zajść dalej ale cóż trafił na ciężkich rywali. Szkoda, że odpadł ostatni kawałek z płyty AMLOAD, który mógł coś zrobić, czyli The Reaincarnation Of Benjamin Breeg. Teraz został tylko The Longest Day (zagłosowałem na niego) ale wątpię, żeby zaszedł daleko (przeczuwam, że w tej rundzie już odpadnie z Ghostem).

Swoją drogą ciekawy jak sobie poradzą teraz utwory z TFF. Zagłosowałem na nie bo akurat te dwa uważam za geniusze i na tle Wasted Years i Only The Good Die Young, które są tylko dobre w moich oczach wypadają dużo lepiej.

Co do Futureal i 2 Minutes To Midnight to wybór nadzwyczaj ciężki ale nie uważam by którykolwiek z tych dwóch utworów cokolwiek zdziałał w dalszej części bo chyba dla obydwu to czas, żeby się pożegnać z ligą.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Liga utworów - komentarze

Post autor: Siwy »

A ja wam nie odżałuję tych kawałków z TFF, bo uważam, że na ich miejsce mogły wejść dużo lepsze. A już ten zacięty pojedynek Talismana z Out of the Silent Planet mnie mocno zdenerwował :B

EDIT.:
Chciałbym to zobaczyć w lepszej jakości [przyznaje, że jeżeli istnieje, to bardzo nie chce mi się jej szukać*]. Ale jednak wersja z RiR jest lepsza

* wcześniej napisałem słuchać zupełnie nie wiem czemu...
Ostatnio zmieniony wt gru 13, 2011 10:55 pm przez Siwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Kurde z tym Milanem to nieźle, naprawdę nieźle.

Co do ligi to akurat te dwa utwory z TTF to piękne granie i wynik:
The Talisman 5 - 6 Wasted Years

wydaje mi się być jakimś żartem. Kurde przecież Talisman i Wasted Years to różnica klas, mam nadzieje, że jeszcze się Talisman odbije i przejdzie dalej.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

a ja mam nadzieje ze ten pojedynek wygra WY :)
Awatar użytkownika
kamil198
-#Invader
-#Invader

Post autor: kamil198 »

Do tej pory nie mogę odżałować Alexandra i Clansmana.
W pierwszym przypadku nie mogę pojąć dlaczego, a w drugim jednak przyznam trochę rację, że Clansman ma pecha i trafił na bardzo dobry utwór jakim jest FOTD
Teraz też trudne pojedynki, ale czy na tym etapie powinno być łatwo? szkoda też Futureal
Awatar użytkownika
Nicko McBrain
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Nicko McBrain »

Dokładnie
Futureal nie powinno odpaść zwłaszcza że rywalem jest 2 minutes
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Nicko McBrain pisze:Dokładnie
Futureal nie powinno odpaść zwłaszcza że rywalem jest 2 minutes
:lol:

Jak dla mnie nieporównywalny poziom. Chociaż bardzo lubię Futureal, to uważam, że i tak wielkim sukcesem jest dotarcie aż do tego etapu, więc nie będę zbyt żałował.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

A ja znowu uważam, że poziom Futureal i 2 Minutes jest dość podobny ale jak widać po wynikach Futureal nie ma zbytnio szans. Co do Talismana całkiem straciłem nadzieję.
Awatar użytkownika
kamil198
-#Invader
-#Invader

Post autor: kamil198 »

diego pisze:A ja znowu uważam, że poziom Futureal i 2 Minutes jest dość podobny ale jak widać po wynikach Futureal nie ma zbytnio szans. Co do Talismana całkiem straciłem nadzieję.
wyraźnie widać, że klasyki mają większe wzięcie, bo wydaję mi się, że większa część utworów z trzeciego etapu, to utwory sprzed ery Blaze'a
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

kamil198 pisze: wyraźnie widać, że klasyki mają większe wzięcie, bo wydaję mi się, że większa część utworów z trzeciego etapu, to utwory sprzed ery Blaze'a
Fakt i w niektórych przypadkach szkoda, jak Talisman, którego bardzo chciałbym zobaczyć w następnym etapie. :neutral:
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

kamil198 pisze:wyraźnie widać, że klasyki mają większe wzięcie, bo wydaję mi się, że większa część utworów z trzeciego etapu, to utwory sprzed ery Blaze'a
Nie licząc tego, że są 4 z BNW i wszystkie ciągle w grze.
Awatar użytkownika
michalhusta
-#Invader
-#Invader

Post autor: michalhusta »

Wpis kamila198 można uzupełnić tak:
wyraźnie widać, że klasyki i BNW mają większe wzięcie, bo większa część utworów z trzeciego etapu, to utwory z Brave'a i utwory sprzed ery Blaze'a.
Na 70 procent wygra utwór z BNW, 28 ze utwory z siódmego syna a pozostałe 2 ze z innych płyt. Taka jest prawda ;-)
Maiden England!
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

michalhusta, nie zgadzam się. Wygrać może np. Hallowed albo Dance Of Death różnie może być. Poczekamy, zobaczymy. Ja bym tak procentami nie szastał.
Awatar użytkownika
Nicko McBrain
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Nicko McBrain »

Pierwsze miejsce powinno być jak najbardziej dla Hallowed, później może Phantom i DOD
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

jeszcze jest Infinite Dreams, Paschendale, Afraid, Rime no i oczywiście u mnie faworyci, czyli Out Of The Silent Planet i The Thin Line Between Love & Hate
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

The Thin Line Between Love & Hate
No to grubo teraz pojechałeś ;)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

grubo w sensie, że zgadzasz się w całej rozciągłości z tym, że Th Thin Line jest najlepszym kawałkiem w dyskografii IM?
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Nie;)
HighPower
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: HighPower »

No Dance of Death vs Paschendale. Na prawdę trudny wybór, na żywo widziałem tylko dance of death ale Paschendale robi na mnie mocniejsze wrażenie za każdym razem, nie nudzi mi się. Głupio że już teraz się spotkały :(
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Jeszcze kiedyś bym powiedział Paschendale teraz jednak wole DoD. Dla mnie najtrudniejszy był pojedynek Aces High z Afraid. Oba te utwory uwielbiam ale jednak ostatnimi czasy bardziej Afraid (ale z tego co widzę to na razie tylko ja jestem za Afraid). Pojedynek Upiora z Sign Of The Cross dla mnie dość łatwy, podobnie Infinite Dreams z Powerslave. W obu przypadkach te pierwsze są o klasę lepsze (więc dlaczego Powerslave wygrywa?, nie rozumiem tego).
Ostatnio zmieniony sob gru 17, 2011 10:36 pm przez diego, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ