18 i 19/10/2012 - Paradise Lost - Katowice/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2868

18 i 19/10/2012 - Paradise Lost - Katowice/Warszawa

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek

PARADISE LOST

18.10. (czwartek)
Mega Club, Katowice

19.10. (piątek)
Progresja, Warszawa

Szczegóły wkrótce.

Info z fb Knock Out Productions
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2012 8:48 am przez Deleted User 2868, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 18 i 19/10/2012 - Paradise Lost - Katowice/Warszawa

Post autor: krusejder »

milo !!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Knock Out
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Knock Out »

Agencje Knock Out Productions oraz Go-Ahead zapraszają na dwa koncerty rockowo – metalowej legendy, zespołu Paradise Lost w Polsce. Jako gość specjalny wystąpi nowy projekt muzyków z takich zespołów jak Opeth, Death i Testament – zespół Soen !
Zapowiadają się dwa rewelacyjne koncerty !

Paradise Lost to zespół który istniej na scenie metalowej ponad 20 lat i grał już nie jeden rodzaj ciężkiej muzyki począwszy od death doom metal (w tym gatunku są uważani za pionierów !), przez gotyk, eksperymenty z elektroniką powracając do mocnych brzmień.
Zespół mają za sobą niezwykle intensywne lato grając po całej europie festiwale w towarzystwie największych metalowych zespołów świata (min. Wacken, Graspop czy MetalCamp). Tym razem przyjadą do Polski w ramach europejskiej trasy jako headliner promując ostatni, doskonale przyjęty album „Tragic Idol”.

Informacje dla posiadaczy biletów VIP, które można było zakupić przez stronę zespołu:
Spotykamy się o 16:00 przed klubem (dot. I Warszawy i Katowic)

Czasówka:
18:30 – drzwi
19:30 – 20:15 – SOEN
20:40 - … - Paradise Lost

Klub: Mega Club, Katowice ul. Żelazna
Data: 18.10.2012
Bilety: 90 zł (przedsprzedaż), 100 zł (w dniu koncertu), dostępne w bileteriach sieci ticketpro.pl oraz ebilet.pl w całej Polsce (Empik, Saturn, Media Markt). Bilety kolekcjonerskie będą dostępne w klubie „Progresja” oraz w Ticket Club ul. Bracka 25.

Klub: Progresja, Warszawa ul. Kaliskiego
Data: 19.10.2012
Bilety: 90 zł (przedsprzedaż), 100 zł (w dniu koncertu), dostępne w ticketpro.pl, ebilet.pl, go-ahead.pl
Załączniki
paradise_plakat_WEB2.jpg
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Ogólnie z tymi biletami VIP to ciekawa sprawa.

Zespół, który lata świetności ma już dawno za sobą i dodatkowo na koncertach robi wszystko, aby przypadkiem nikt nie pomyślał inaczej każe sobie płacić blisko 90 euro za możliwość spotkania przed koncertem, zrobienia zdjęć itp. Frontem do fanów. ;) Jestem ciekaw, ile osób skorzystało.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Ja też :lol: Nawet nie skorzystałem z możliwości bezViPowskiej bo oczywiście ten zespół od 2005 roku już nie istnieje :lol: Nie powiem, w 2009 w Krakowie bawiłem się fajnie, no ale to pierwszy raz był. Setlista i forma są żenujące, nie chodźcie na nich, to wreszcie albo się rozpadną albo zaczną szanować fanów ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

Mocno zniechęcacie :) Ja na szczęście bilet kupiłem już dawno... Nowa płyta jest mocnym odbiciem. Setlista też jak najbardziej ok.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Od 10 lat setlista jest taka sama. Jedne utwory wpadają, inne wypadają, ale tak rotacyjnie, nic nowego do puli w zasadzie nie wchodzi. Co do setlisty jeszcze, to moderatorzy oficjalnego forum PL, na którym udzielają się sami członkowie zespołu, zasygnalizowali w dość niewinny sposób w jakimś tam temacie przy okazji tej trasy, że przydałoby się trochę odświeżyć seta, na co zespół zareagował wyłączeniem forum i zbanowaniem moderatorów (którzy byli ich znajomymi od ładnych paru lat) :D:D:D. Oczywiście co do odświeżenia setlisty to mówię o starszych utworach, tych tak do 2002, bo te nowe przecież są zupełnie zbędne. Plotka jest taka, że zespół w przyszłym roku wybiera się na tour z graniem w całości Icon. Sprawa niepotwierdzona i wg mnie raczej mało prawdopodobna, ale szansa na to jest. Wszystko zależy jak się sprzeda ta trasa zapewne :D

Żeby już ostatecznie zniechęcić, to zapraszam do obejrzenia tego koncertu i oceny formy wokalnej Holmesa. Najgorsze jest to, że on umie inaczej, tylko mu się nie chce.

http://www.youtube.com/watch?v=2PrfSJYsk3M
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Podobnie wyglądało to na tegorocznym Brutal Assault.
Okoliczności były bardzo sprzyjające, mrok, północ - wydawałoby się idealnie wyciszenie po wcześniejszych szaleństwach na koncertach Napalm Death czy Converge ale zamiast tego 'tumiwisizm' pana wokalisty całkowicie zepsuł ten koncert. Inna sprawa, że ich utwory nadszarpnął solidnie ząb czasu.
prowler71
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: prowler71 »

Holmes i spółka nie odpuścili w Katowicach , było OKI. Dali rade .
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Dzięki temu, że wygrałem dwa bilety, wybraliśmy się z małżonką wczoraj do Katowic. Mimo iż twórczość zespołu Paradise Lost znam dość słabo to nie żałuję tego wyjazdu ! Bałem się czytając poprzednie wpisy, że będzie cienko i na "odwal się". A tu miła niespodzianka :) zespół w dobrej formie, zagrali naprawdę z kopem :) I teraz wiem, że muszę dokładniej sięgnąć do ich dyskografii. I chętnie jeszcze raz się kiedyś wybiorę na ich koncert :)
Night Mistress Fan Club Łódź
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

W Warszawie też bardzo dobrze. Holmes w dobrej dyspozycji wokalnej, porządna setlista, reszta zespołu też w formie, no i bardzo dobra frekwencja. http://www.cantaramusic.pl/galerie.php? ... =67&page=1
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

Właśnie wróciłem z Warszawy. Absolutnie nie żałuję. Przyczepić się można głównie do czasu - raptem 1,2godz. Nowe utwory wyszły rewelacyjnie.
ODPOWIEDZ