5 ulubionych "epików"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
5 ulubionych "epików"
1. Rime of the Ancient Mariner-opus magnum zespołu, utwór niesamowity pod względem wokalnym, gitarowym jak i kompozycyjnym, wersja z Live after Death to dla mnie największa rzecz w historii muzyki
2.Seventh Son of a Seventh Son-kompozycja niesamowicie progresywna, co prawda zwolnienie nie jest tak ciekawe jak w utworze wyżej, ale za to solówki gitarowe to bodaj największe osiągniecie Adriana i Dave'a w karierze
3.Sign of the Cross-poprostu uwielbiam ten utwór, nigdy nie zapomnę pierwszego przesłuchania ze źle ocenianego X Factor i mojej reakcji na ten utwór, utwór jest świetny z Rio ale wersja studyjna zawiera więcej smaczków
4.To Tame a Land-długo go odpowiednio nie doceniałem, a jest to utwór autentycznie genialny i niesamowite, wszystkie te pogłosy brzmieniowe, swoista dostojność jaka bije z każdej nuty i wspaniały Bruce
5.Alexander the Great-jednak...może nie jestem aż takim fanatykiem tego utworu jak w liceum, ale dalej potrafi mnie rozłożyć na łopatki złożonością wokali i niesamowitymi zagrywkami gitarowymi (inspirowanymi Emerald Thin Lizzy w solach )
wyróżniłbym jeszcze The Nomad i Dance of Death ale brak już miejsca
2.Seventh Son of a Seventh Son-kompozycja niesamowicie progresywna, co prawda zwolnienie nie jest tak ciekawe jak w utworze wyżej, ale za to solówki gitarowe to bodaj największe osiągniecie Adriana i Dave'a w karierze
3.Sign of the Cross-poprostu uwielbiam ten utwór, nigdy nie zapomnę pierwszego przesłuchania ze źle ocenianego X Factor i mojej reakcji na ten utwór, utwór jest świetny z Rio ale wersja studyjna zawiera więcej smaczków
4.To Tame a Land-długo go odpowiednio nie doceniałem, a jest to utwór autentycznie genialny i niesamowite, wszystkie te pogłosy brzmieniowe, swoista dostojność jaka bije z każdej nuty i wspaniały Bruce
5.Alexander the Great-jednak...może nie jestem aż takim fanatykiem tego utworu jak w liceum, ale dalej potrafi mnie rozłożyć na łopatki złożonością wokali i niesamowitymi zagrywkami gitarowymi (inspirowanymi Emerald Thin Lizzy w solach )
wyróżniłbym jeszcze The Nomad i Dance of Death ale brak już miejsca
Re: 5 ulubionych "epików"
1 - Rime of the Ancient Mariner
2 - Sign of the Cross
3 - Seventh Son of a Seventh Son
4 - Paschendale
5 - Nomad
2 - Sign of the Cross
4 - Paschendale
5 - Nomad
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

1. Alexander The Great
2. Seventh Son of a Seventh Son
3. Rime of the Ancient Mariner
4. Paschandale
5. Dance of Death
3. Rime of the Ancient Mariner
4. Paschandale
5. Dance of Death
1 - Dance of Death
2 - Sign of the Cross
4 - Paschendale
5 - Rime
Niekoniecznie w tej kolejności
2 - Sign of the Cross
4 - Paschendale
5 - Rime
Niekoniecznie w tej kolejności
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
1. Paschendale
3. Alexander The Great
4. Sign of the Cross
5. Rime on the Ancient Mariner
3. Alexander The Great
4. Sign of the Cross
5. Rime on the Ancient Mariner
1. Rime on the Ancient Mariner
2. Sign of the Cross
3. Seventh Son of a Seventh Son
4. Dance of Death
5. Alexander The Great
2. Sign of the Cross
3. Seventh Son of a Seventh Son
4. Dance of Death
5. Alexander The Great
SOŚNO!
kolejność zupełnie przypadkowa tak jak mi sie przypomniało 
1. Dance Of Death
2. When The Wild Wind Blows
3. The Wickerman
4. The Number Of The Beast
5. Transylvania+Strange World (tak wiem, że to dwa osobne kawałki)
osobiście chyba topka najczęściej słuchanych przezemnie przez cały okres mojej przygody z Maiden.
1. Dance Of Death
2. When The Wild Wind Blows
3. The Wickerman
4. The Number Of The Beast
5. Transylvania+Strange World (tak wiem, że to dwa osobne kawałki)
osobiście chyba topka najczęściej słuchanych przezemnie przez cały okres mojej przygody z Maiden.
Ktoś tu chyba nie rozumie słowa "epik" 
Kolejnosc przypadkowa:
1. WTWWB
2. FTGFOG
3. 7TH SON - the best of the best;-)
4. Paschendale
5. Sign...
Ale to taka lista na teraz bo jak moze zabraknac: Clansman, Nomad, Rime, Phantom, Alexandra i wielu wielu innych
1. WTWWB
2. FTGFOG
3. 7TH SON - the best of the best;-)
4. Paschendale
5. Sign...
Ale to taka lista na teraz bo jak moze zabraknac: Clansman, Nomad, Rime, Phantom, Alexandra i wielu wielu innych
Ostatnio zmieniony czw cze 13, 2013 5:34 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 3 razy.
dla każdego epik jest inny...vyrus pisze:Ktoś tu chyba nie rozumie słowa "epik"
Właśnie, że nie. Słowo "epik" jak każde inne ma swoją ściśle określoną definicję. Równie dobrze możesz twierdzić że słowo "stół" dla każdego znaczy co innego ale z takim podejściem możesz mieć pewne problemy z komunikacją z innymi ludźmi. Niech dowodem na Twoją omylność będą wszystkie posty w tym temacie poza Twoim. Zresztą to już się powoli staje forumową tradycją 
No Wickerman czy 666 z epikiem nie ma kompletnie nic wspolnego, ale Ty pewnie jak zwykle masz swoja teorie na ten tema 
-
Deleted User 5147
Sign of the Cross
WTWWB
The Reincarnation of Benjamin Breeg
Rime on the Ancient Mariner
The Clansman
WTWWB
The Reincarnation of Benjamin Breeg
Rime on the Ancient Mariner
The Clansman
Mógłbyś podać? Wydawało mi się, że w naszym języku w ogóle nie istnieje takie słowo, chyba że "epicki", nie mające nic wspólnego z angielskim "epic"...Właśnie, że nie. Słowo "epik" jak każde inne ma swoją ściśle określoną definicję.
Jak to nie istnieje? Zostało właśnie zmyślone przez Nomada na potrzeby tego tematu i nie bez przyczyny wzięte w cudzysłów
"Epik" to rzeczownik określający utwór epicki 
1. Rime of the ancient mariner
2. Alexander the Great
3. Paschendale
4. Seventh Son of a Seventh Son
5. Hallowed be thy name
6. Talisman (o ile ten ostatni można zaliczyć do "epików")
2. Alexander the Great
3. Paschendale
4. Seventh Son of a Seventh Son
5. Hallowed be thy name
6. Talisman (o ile ten ostatni można zaliczyć do "epików")
1 - Rime of the Ancient Mariner
2 - Sign of the Cross
3 - Alexander the Great
4 - To Tame a Land
5 - Phantom Of The Opera
2 - Sign of the Cross
3 - Alexander the Great
4 - To Tame a Land
5 - Phantom Of The Opera
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
jeszcze zależy czy mówimy o EPICKIM = ZAJEBISTYM czy EPICKIM = 1.charakterystyczny dla epiki;
2. opisowy, opowiadający;
Jeśli to pierwsze to MYŚLĘ, ŻE DLA KAŻDEGO epicki (zajebisty) MOŻE być inny utwór... Czy mamy być jak za czasów komuny i myśleć każdy to samo???
2. opisowy, opowiadający;
Jeśli to pierwsze to MYŚLĘ, ŻE DLA KAŻDEGO epicki (zajebisty) MOŻE być inny utwór... Czy mamy być jak za czasów komuny i myśleć każdy to samo???
A co Ty możesz wiedzieć o czasach komuny?VeeKing pisze:Czy mamy być jak za czasów komuny i myśleć każdy to samo???
Moje 5:
1. Sign Of The Cross
2. The Aftermath
3. Como Estais Amigos
4. Strange World
5. Hallowed be thy name
Night Mistress Fan Club Łódź