Anvil

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Anvil

Post autor: wojakwojak »

Właśnie słucham nowego Anvila. Niech się chowają Dreamy Theatery itp. Jestem w trakcie, ale jak na razie, w kategorii płyta 2016, lepszy nawet od nowego Megadeth.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Anvil

Post autor: LukaSieka »

Poza faktycznie dobra ostatnią szesnastą płytą "Anvil Is Anvil" należy przypomnieć o tym, że zespół ciągle, ostatnimi czasy jest w bardzo dobrej formie. Lips stale wielki! Bezustannie serwuje nam coś dobrego, na poziomie już od ponad 35 lat! Nie potrzebne im są jakieś kombinowane zabiegi i eksperymenty, żeby wciąż kopać namd*pe. Ja osobiście najbardziej lubię "Forged In Fire", "Pound For Pound", "Metal On Metal" i "Plugged In Permanent".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Dream Theater zdecydowanie sie chowa, ale album roku to jednak przesada, sympatyczny album sympatycznej kapeli.

Z metalowych rzeczy poki co na czele nowe Oranssi Pazuzu. A Anthrax lepszy od Megadeth.
Awatar użytkownika
LukaSieka

voivod' pisze:Z metalowych rzeczy poki co na czele nowe Oranssi Pazuzu.
No ta ,tylko to zupełnie inna muzyka.
voivod' pisze:A Anthrax lepszy od Megadeth.
Anthrax dobry, na poziomie. Ten i poprzedni "Worship Music", ale bez przesady. Lepszy niz Megadethy ostatnie czy Metallicy, Annihilatory, Death Angele....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Mi też ostatni krążek Anvil mocno wszedł w głowę. Już go chyba z 10 razy słuchałem. Tego samego zdania jestem o innych wcześniejszych albumach kanadyjczyków. No może Hope in Hell był trochę słabszy. Ale Juggernaut of Justice i This Is Thirteen są niesamowite. Oby tak dalej Lips i do zobaczenia za tydzień w Warszawie na koncercie :D !

Anthrax też super. Megadeth bardzo dobry. 100 rayz lepszy od Super Collider i Endgame. Dave też na tej płycie dużo lepiej śpiewa.
Ostatnio zmieniony śr mar 02, 2016 1:16 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Po Waszych zachwytach ściągnąłem nowy LP z wypożyczalni i zaprawdę, świetny jest :) Słuchałem go sobie wczoraj na treningu i też miałem ze 20% więcej powera :))) Oby był tani w sklepie z merchem, to na pewno kupię
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Ja właśnie po powyższych postach z ciekawości zassałem anvil is anvil i płyta okazała się bardzo dobra. Ostatnią jaką słyszałem było Juggernaut of Justice i też była w porządku. Jak na razie najbardziej z Anvil is Anvil wkręciły mi się Up, Down, Sideways, Die for a Lie, Runaway Train, Fire on the Highway i Run like Hell. Oby grali teraz chociaż ze trzy utwory z wymienionych na koncercie z U.D.O., bo na prawdę wpadaja w ucho :)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Mi nowy Anvil w ogóle nie podszedł. Jak dla mnie jedna z najgorszych w ich dorobku.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Pablo1919 pisze:Mi nowy Anvil w ogóle nie podszedł. Jak dla mnie jedna z najgorszych w ich dorobku.
Nie no, bez przesady. T płyta jest o wiele lepsza niż Hipe is Hell. Up, Down, Sideways, Die for a Lie, Zombie Apocalypse, Runaway Train czy Fire on the Highway to świetne numery! Ich wcześniejsze albumy Hope is Hell, Back to Basics i Still Going Strong nie maja co się nawet równać. Ja jestem bardzo podekscytowany koncertem. Do tego jako headliner jest jeszcze U.D.O. z utworami Accept! Teraz tylko po cichu modle się zeby Lips i Anvil zagrali ktoryś z ich nowych killerów.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Adrian S.O.S. pisze:Do tego jako headliner jest jeszcze U.D.O. z utworami Accept! Teraz tylko po cichu modle się zeby Lips i Anvil zagrali ktoryś z ich nowych killerów.
Niestety, ale jak wszyscy wiedzą Anvil jest na tej trasie tylko supportem i z tego co wiem, mają tylko 45 minut na występ :(. Z kawałków z nowej płyty grają tylko dwa - "Zombie Apocalypse" i "Die For A Lie", chociaż moze coś zmienią. Generalnie na więcej myślę nie ma co liczyć. Szkoda, wielka szkoda. Chciałoby się usłyszeć "Forged In Fire", "Shadow Zone", "Blood On The Ice", "Safe Sex", "Smokin' Green", "Doctor Kevorkian" albo z nowszych "Flying Blind", "When Hell Breaks Loose", "Bombs Away", "Juggernaut Of Justice".... Tak czy siak zespół jest w świetnej formie i mamnadzieje, że Anvil rozwali w drobny mak, połamie mi żebra, nos i wystawi szczękę :D.

Metal On Metaaal! Heads Start To Bang!
Denim And leatherssss! Chains That Clang!
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Do zobaczenia w czwartek. Bilety kupione!
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zombie Apocalypse i Die for a Lie to bardzo dobry wybór na koncert. Już nie mogę sie doczekać. Zostały tylko dwa dni :) :) :) :)

I moje oceny dyskografii Anvila

Hard 'N' Heavy - 6,5/10
Metal On Metal - 8/10
Forged In Fire - 8/10
Backwaxed - 6/10
Strength Of Steel - 7/10
Pound For Pound - 7/10
Worth The Weight - 7/10
Plugged In Permanent - 6,5/10
Absolutely No Alternative - 6/10
Speed Of Sound - 7/10
Plenty Of Power - 6/10
Still Going Strong - 5/10
Back To Basics - 7/10
This Is Thirteen - 8/10
Juggernaut Of Justice - 8/10
Hope In Hell - 7/10
Anvil Is Anvil - 8/10
Ostatnio zmieniony sob mar 12, 2016 10:25 am przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

LukaSieka pisze:Niestety, ale jak wszyscy wiedzą Anvil jest na tej trasie tylko supportem i z tego co wiem, mają tylko 45 minut na występ :(. Z kawałków z nowej płyty grają tylko dwa - "Zombie Apocalypse" i "Die For A Lie", chociaż moze coś zmienią.
Niby niecała godzina, ale wydaje mi się, ze wystarczyło, zeby porwać fanów U.D.O. do zabawy :). Świetnie wypadają koncertowo.
A z nowych utworów zamienili jednak Zombie na It's Your Move. Też wypadł bardzo rześko i energicznie. Szkoda, ze mieli w merchu tylko trzy ostatnie płytki, bo chciałem skompletować sobie wszystkie :) a paru mi jeszcze brakuje.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No koncert dobry. No, ale za to shirty były dobre, szkoda że tak mało kasy wziąłem, kupiłem tylko płytę, Juggernaut of Justice. Liczę, że będzie ich osobny koncert i naprawdę dostaniemy 200% więcej :)
Awatar użytkownika
LukaSieka

O tym Warszawskim koncercie Anvil to mogę jedynie napisać to samo co w temacie samego koncertu....
Anvil skradł moje serce i dusze wczorajszego wieczoru na dobre. Po prostu czysta heavy metalowe poezja. Należy tylko żałować, że nie był to dłuższy koncert, bo ten zespół z TAKIM pokładem energii STANOWCZO na to zasługuje. Oczywistym jest, że większa część publiki [przyszła zobaczyć Udo i posłuchać starych Acceptowych przebojów, ale w moim odczuciu Anvil bardziej błyszczał tego wieczoru. Na prawdę, oglądać zespoły z takim stażem, zaopatrzone w TAKĄ moc, emanujące TAKĄ energią i niesamowitą, ogromną, bezgraniczną radością z tego co robią to po prostu lanie miodu na moje oczy i uszy!
Kibicuje im od ponad dwudziestu lat (od kiedy usłyszałem po raz pierwszy jako dzieciak na fioletowo-białej jednej taśmie stilon gorzów C-90 "Metal On Metal" i "Forged In Fire") i życzę im cały czas wszystkiego najlepszego. Oby grali jak najdłużej, dawali takie koncerty, nagrywali cały czas takie płyty jak "Juggernaut Of Justice", "This Is Thirteen" albo "Anvil Is Anvil", bo robią to znakomicie. W niedalekiej przyszłości po cichu liczę jeszcze na jakiś pełnometrażowy koncert w naszym kraju, a póki co zasłuchuje się po raz setny w "Anvil Is Anvil'" z tego roku.

Hard 'N' Heavy - 7/10
Metal On Metal - 9/10
Forged In Fire - 9/10
Backwaxed - 7/10
Strength Of Steel - 6/10
Pound For Pound - 9/10
Worth The Weight - 8/10
Plugged In Permanent - 8/10
Absolutely No Alternative - 8/10
Speed Of Sound - 7/10
Plenty Of Power - 6/10
Still Going Strong - 8/10
Back To Basics - 6/10
This Is Thirteen - 8/10
Hope In Hell - 6/10
Anvil Is Anvil - 7/10
Awatar użytkownika
LukaSieka

Bardzo ciekaw jestem czy istnieje jakakolwiek szansa na koncert Anvil w Polsce, bo spragniony jestem ich koncertu jak mało kogo na te chwile... Lips niby zapewniał, że niebawem wrócą. Minęło już półtora roku. Z tym, że chyba, żeby mogli ruszyć w trasę muszą coś wydać. Jak myślicie ?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Za 2 m-ce grają 2 koncerty w Niemczech. Jakby ktoś szybko ogarnął temat, to mógłby dorzucić datę w Polsce. Ale chyba już na to za późno
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No chętnie bym się znów przejechał, bo naprawdę Anvil gniecie jaja. Równa kapela. Żadnych potknięć.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Adrian S.O.S. pisze: wt mar 08, 2016 10:24 pm Zombie Apocalypse i Die for a Lie to bardzo dobry wybór na koncert. Już nie mogę sie doczekać. Zostały tylko dwa dni :) :) :) :)

I moje oceny dyskografii Anvila

Hard 'N' Heavy - 6,5/10
Metal On Metal - 8/10
Forged In Fire - 8/10
Backwaxed - 6/10
Strength Of Steel - 7/10
Pound For Pound - 7/10
Worth The Weight - 7/10
Plugged In Permanent - 6,5/10
Absolutely No Alternative - 6/10
Speed Of Sound - 7/10
Plenty Of Power - 6/10
Still Going Strong - 5/10
Back To Basics - 7/10
This Is Thirteen - 8/10
Hope In Hell - 7/10
Anvil Is Anvil - 8/10
Kolego, a jedynkę nie za słabo oceniłeś? Przecież to jeden z lepszych heavymetalowych debiutów. Już za sam tytuł o jeden punkt wyżej. Klasyki jak Metal On Metal i Forged In Fire też skromnie. Pound For Pound tylko 7, to przecież też klasyka.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Uwielbiam Anvil ale według mnie idealnej płyty od początku do końca nie mają. A że to klasyk... hmmmm...
ODPOWIEDZ