15,17/06/2017 - Impact Festival - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

15,17/06/2017 - Impact Festival - Kraków
Live Nation prezentuje:
IMPACT FESTIVAL 2017
17 czerwca, TAURON Arena Kraków
SYSTEM OF A DOWN
Pierwszą gwiazdą IMPACT FESTIVAL 2017
Kolejne gwiazdy ogłosimy wkrótce
Po roku przerwy Impact Festival powraca w wielkim stylu!
Cztery edycje Impact Festival odwiedziły Warszawę i Łódź. Teraz przyszła pora na południe Polski.
5 edycja festiwalu odbędzie się w TAURON Arenie Kraków.
Podczas minionych 4 edycji Impact Festival gościliśmy m.in. Aerosmith, Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Slayer, Kasabian, Godsmack, 30 Seconds To Mars, Korn, Stereophonics, Paramore, Slipknot i wielu, wielu innych.
SYSTEM OF A DOWN pierwszą gwiazdą IMPACT FESTIVAL 2017!
System Of A Down powstał w połowie lat 90-tych w Południowej Kalifornii. Aerials, Toxicity, A.T.W.A., Chop Suey!, B.Y.O.B. - to tylko kilka z największych hitów grupy, za ostatni z nich zespół otrzymał nagrodę Grammy w kategorii Best Hard Rock Performance.
Grupa ma na swoim koncie łącznie pięć albumów studyjnych. Debiutancki, zatytułowany po prostu System Of A Down, światło dziennie ujrzał w 1998 roku. Spotkał się z przychylnością fanów i krytyków - w Stanach pokrył się platyną, a w Kanadzie złotem. Następnie ukazały się Toxicity i Steal This Album!
Ostatnie propozycje grupy to Mezmerize i Hypnotize – obie z 2005 roku.
Przypomnijmy, że na koncert SOAD w łódzkiej Atlas Arenie w 2013 roku bilety rozeszły się błyskawicznym tempie. Zespół dał fantastyczny koncert, i od tamtej pory fani czekają na więcej!
Po trzech lata powracają do Polski! Podczas kolejnej wizyty w Polsce przypomną fanom co znaczy prawdziwe szaleństwo!
Kolejnych artystów ogłosimy wkrótce.
Przedsprzedaż biletów w cenach od 249 zł startuje 12 października o 10.00 na LiveNation.pl i potrwa do 13 października do 10.00.
Sprzedaż ogólna startuje 14 października o 10.00.
IMPACT FESTIVAL 2017
17 czerwca, TAURON Arena Kraków
SYSTEM OF A DOWN
Pierwszą gwiazdą IMPACT FESTIVAL 2017
Kolejne gwiazdy ogłosimy wkrótce
Po roku przerwy Impact Festival powraca w wielkim stylu!
Cztery edycje Impact Festival odwiedziły Warszawę i Łódź. Teraz przyszła pora na południe Polski.
5 edycja festiwalu odbędzie się w TAURON Arenie Kraków.
Podczas minionych 4 edycji Impact Festival gościliśmy m.in. Aerosmith, Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Slayer, Kasabian, Godsmack, 30 Seconds To Mars, Korn, Stereophonics, Paramore, Slipknot i wielu, wielu innych.
SYSTEM OF A DOWN pierwszą gwiazdą IMPACT FESTIVAL 2017!
System Of A Down powstał w połowie lat 90-tych w Południowej Kalifornii. Aerials, Toxicity, A.T.W.A., Chop Suey!, B.Y.O.B. - to tylko kilka z największych hitów grupy, za ostatni z nich zespół otrzymał nagrodę Grammy w kategorii Best Hard Rock Performance.
Grupa ma na swoim koncie łącznie pięć albumów studyjnych. Debiutancki, zatytułowany po prostu System Of A Down, światło dziennie ujrzał w 1998 roku. Spotkał się z przychylnością fanów i krytyków - w Stanach pokrył się platyną, a w Kanadzie złotem. Następnie ukazały się Toxicity i Steal This Album!
Ostatnie propozycje grupy to Mezmerize i Hypnotize – obie z 2005 roku.
Przypomnijmy, że na koncert SOAD w łódzkiej Atlas Arenie w 2013 roku bilety rozeszły się błyskawicznym tempie. Zespół dał fantastyczny koncert, i od tamtej pory fani czekają na więcej!
Po trzech lata powracają do Polski! Podczas kolejnej wizyty w Polsce przypomną fanom co znaczy prawdziwe szaleństwo!
Kolejnych artystów ogłosimy wkrótce.
Przedsprzedaż biletów w cenach od 249 zł startuje 12 października o 10.00 na LiveNation.pl i potrwa do 13 października do 10.00.
Sprzedaż ogólna startuje 14 października o 10.00.
Re: 17/06/2017 - Impact Festival - Kraków
Impact dzień przed Coldplay,choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Łódź straciła kartę przetargową... To ciekawa zmiana miejsca. 
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Ja nadal uważam, że ten festiwal powinien być open air, a nie w hali. Letni festiwal w hali....
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Spokojnie, minie jeszcze parę edycji zanim to zrozumieją.GrzegorzCantara pisze:Ja nadal uważam, że ten festiwal powinien być open air, a nie w hali. Letni festiwal w hali....
Noo kiedyś był na klepisku na Bemowie przez pierwsze dwie edycje ,później to zmienili ,też uważam ,że to bez sensu bo taki SOAD potrafiłby przyciągnąć SAM tłumy(3 lata temu bilety na samo SOAD w Atlas Arenie zeszły na pniu!)...Może kiedyś pójdą po rozum do głowy..thekingcrimson pisze:Spokojnie, minie jeszcze parę edycji zanim to zrozumieją.GrzegorzCantara pisze:Ja nadal uważam, że ten festiwal powinien być open air, a nie w hali. Letni festiwal w hali....
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Ha, czyli jednak trafiłem. Nie powiem, mnie taka informacja bardzo cieszy. Do Areny mam 15-20 minut z buta, do tego trybuny a nie klepisko, cud miód i malina
Jedyne co martwi to ceny, nie jest tanio niestety:
Golden Circle Early Entrance 499,00 PLN
Golden Circle 349,00 PLN
Płyta 249,00 PLN
Trybuny 399,00 PLN
Trybuny 330,00 PLN
Trybuny 299,00 PLN
Trybuny 249,00 PLN
Golden Circle 349,00 PLN
Płyta 249,00 PLN
Trybuny 399,00 PLN
Trybuny 330,00 PLN
Trybuny 299,00 PLN
Trybuny 249,00 PLN
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

O kurde, - to teraz wszystkie "Festy" będą tak drogie na 2017 rok ? Jedynie co trzeba liczyć na supporty dobre, - no chociaż jeden.SOBER1Z pisze:Ha, czyli jednak trafiłem. Nie powiem, mnie taka informacja bardzo cieszy. Do Areny mam 15-20 minut z buta, do tego trybuny a nie klepisko, cud miód i malina![]()
Golden Circle 349,00 PLN
Płyta 249,00 PLN
Trybuny 399,00 PLN
Trybuny 330,00 PLN
Trybuny 299,00 PLN
Trybuny 249,00 PLN
A na co tu jakiś support, LN nie musi się już o nic konkretnego starać, samo SOAD załatwi sprawę mimo drożyzny. Czuję kolejny sold out Areny po Black Sabbath, nawet ceny biletów są prawie identyczne (jedna z trybun jest droższa, reszta to kalka).
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Przepraszam, - zle przeczytalem, myślałem, że samo GC 500 zł.SOBER1Z pisze:A na co tu jakiś support, LN nie musi się już o nic konkretnego starać, samo SOAD załatwi sprawę mimo drożyzny. Czuję kolejny sold out Areny po Black Sabbath, nawet ceny biletów są prawie identyczne (jedna z trybun jest droższa, reszta to kalka).
Ja jeszcze żyję CoR, - to jest wzór cen do naśladowania.
- Shedao Shai
- -#Nomad

W sumie czy Łódź, czy Kraków - z Wrocka się jedzie podobnie także się nie przejmuję. Ważne że nie Warszawa 
Z jednej strony wolę koncerty w hali niż na klepisku (mogę sobie wziąć na trybuny + nie interesuje mnie pogoda), z drugiej - drugi Impact miał najmocniejszy skład, a te późniejsze (w Atlas Arenie) to właściwie koncert wielkiej gwiazdy + fajne supporty a nie festiwal, no bo po co się starać i dokładać gwiazdy, skoro i tak już się hala wyprzedała? Na drugiej edycji się przyłożyli, bo więcej gwiazd = więcej ludzi, a tutaj to już sam SOAD nabije kupę biletów, także nie sądzę żeby doszły jeszcze jakieś petardy. Chętnie bym się mylił
SOAD przegapiłem jak był w Łodzi, teraz chętnie nadrobię. Jest to właściwie ostatni zespół z moich licealnych sympatii, którego jeszcze nie widziałem.
Z jednej strony wolę koncerty w hali niż na klepisku (mogę sobie wziąć na trybuny + nie interesuje mnie pogoda), z drugiej - drugi Impact miał najmocniejszy skład, a te późniejsze (w Atlas Arenie) to właściwie koncert wielkiej gwiazdy + fajne supporty a nie festiwal, no bo po co się starać i dokładać gwiazdy, skoro i tak już się hala wyprzedała? Na drugiej edycji się przyłożyli, bo więcej gwiazd = więcej ludzi, a tutaj to już sam SOAD nabije kupę biletów, także nie sądzę żeby doszły jeszcze jakieś petardy. Chętnie bym się mylił
SOAD przegapiłem jak był w Łodzi, teraz chętnie nadrobię. Jest to właściwie ostatni zespół z moich licealnych sympatii, którego jeszcze nie widziałem.
3,5 stówy za GC... Chyba kupię, ale liczę, że bedzie coś jeszczze ciekawego oprócz SOAD.SOBER1Z pisze:Ha, czyli jednak trafiłem. Nie powiem, mnie taka informacja bardzo cieszy. Do Areny mam 15-20 minut z buta, do tego trybuny a nie klepisko, cud miód i malina![]()
Golden Circle 349,00 PLN
Płyta 249,00 PLN
Trybuny 399,00 PLN
Trybuny 330,00 PLN
Trybuny 299,00 PLN
Trybuny 249,00 PLN
https://www.last.fm/user/kamooo
- Saimon1995
- -#Moderator

Kraków i System of a Down - ciekawa opcja, nie powiem. Zawsze to bliżej niż do stolicy czy Łodzi, więc rozważam wyjazd, na ostatnim koncercie SOAD w PL nie byłem, wypadałoby w końcu nadrobić zaległości. Mam też nadzieję, że LN troszkę bardziej przyłoży się do reszty zestawu i nie będzie to: headliner + jakieś tam "ochłapy". Przydałaby się minimum jeszcze jedna ciekawa nazwa (i w miarę znana i duża, znaczy się).
A odnośnie cen - nie jest super, ale da się znieść. Po cenach na Coldplay to już chyba wszystko będzie mi pasowało, co będzie tańsze.
A odnośnie cen - nie jest super, ale da się znieść. Po cenach na Coldplay to już chyba wszystko będzie mi pasowało, co będzie tańsze.
W 2013 za zwykłą płytę w Łodzi dałem 165 zł.
BTW gdyby fest nie odbywał się w hali tylko coś typu klepisko na Bemowie to bilety byłyby tańsze bo więcej ludu mogliby zapakować i przez to choć trochę zejść z cen..No to w piątek kupuję płytę.
takie pytanie, o co chodzi z ta jednodniowa przedsprzedażą (12-13.10)? jest w niej jakiś bonus?
Tak, jest bonus... dla LiveNation, bo sprzedają bilety przez własną platformę sprzedaży - TicketMaster. Normalnie trzeba coś odpalić pośrednikom jak TicketPro, a tak wszystko zostaje u nich w kieszeni.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Na TicketMasterze rzucili tylko połowę areny. Poczekam sobie na piątek i na fanticketa z Eventimu 

Tych miejsc na trybunach za 249 zł to straaaaaaaasznie dużo dali, raptem kilka rzędów, szkoda gadać... ich pazerność przekracza kolejne granice.
No, no, dochodzi Linkin Park jako headliner.