ROGER WATERS 3/5.08.2018 - Kraków/Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

ROGER WATERS 3/5.08.2018 - Kraków/Gdańsk

Post autor: Kusy »

ROGER WATERS – US + THEM

NOWE DATY KONCERTÓW W EUROPIE

NOWATORSKA TRASA TWÓRCZEGO GENIUSZA PINK FLOYD

Klasyki Pink Floyd, nowe piosenki i solowa twórczość podczas trasy europejskiej zaplanowanej na 2018 rok

3 sierpnia – TAURON Arena Kraków

5 sierpnia – ERGO ARENA, Gdańsk/Sopot

Przedsprzedaż dla użytkowników Live Nation startuje jutro (środa, 27 września) o 10.00.

# # # # #

Roger Waters powróci do Europy w 2018 roku z pionierską trasą, Us + Them, podczas której usłyszymy klasyki Pink Floyd, nowe piosenki i solową twórczość.

Roger Waters - Us + Them to przegląd najważniejszych utworów wybranych z wybitnego dorobku Watersa, w tym piosenki z najlepszych płyt Pink Floyd (Wish You Were Here, The Wall, Animals, Dark Side of The Moon) oraz kompozycje z nowego, zbierającego doskonałe recenzje albumu “Is This the Life We Really Want?”.

Bilety na koncerty w Polsce dla zarejestrowanych użytkowników LiveNation.pl w cenach od 249 zł będą dostępne w przedsprzedaży od środy, 27 września od 10.00 do 22.00 tego samego dnia. Dla pozostałych fanów sprzedaż rozpocznie się w czwartek, 28 września o 10.00 na LiveNation.pl, Ticketmaster.pl oraz w salonach sieci Empik.

W sprzedaży dostępny będzie także Pakiet Hospitality - szczegóły tutaj.

Nazwa trasy nawiązuje do utworu z 1974 roku “Us And Them,” ze sprzedanego w wielomilionowym nakładzie albumu Pink Floyd Dark Side of the Moon.

“Wyruszamy z nowym show w trasę” powiedział Roger Waters. “To będzie mieszanka rzeczy z mojej długiej kariery, z moich lat z Pink Floyd i nowości. Najprawdopodobniej 80% to będzie stary materiał, a 20% nowy – ale wszystko połączone tematem ogólnym. Obiecuję, że czeka Was świetne show. Spektakularne – tak jak wszystkie moje poprzednie”.

Legendarne koncerty Rogera Watersa wywołują silne doświadczenia sensoryczne dzięki zastosowaniu wysokiej klasy, najnowocześniejszej produkcji audiowizualnej oraz zapierającego w piersiach kwadrofonicznego systemu dźwiękowego. Ta trasa nie będzie odbiegać od reguły, po miesiącach starannych przygotowań i wizjonerskich pracach, będzie inspirować tłumy swoją siłą i zabierze publiczność w muzyczną podróż.

Roger Waters – Us + Them to pierwsza europejska trasa artysty od wyprzedanej The Wall Live (2010-2013), którą widziało ponad 4 miliony fanów na całym świecie podczas 219 koncertów i która osiągnęła największy sukces komercyjny ze wszystkich tras solowych artystów w historii.

Otwarcie bram: Info wkrótce
Deleted User 2259

Re: ROGER WATERS 3/5.08.2018 - Kraków/Gdańsk

Post autor: Deleted User 2259 »

Świetne info, biorę Krk na 99 %
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Niby Kraków mam bliżej i tam często jeżdżę na koncerty więc teraz dla odmiany chyba Gdańsk :) ..Ciekawe czy będą miejsca siedzące na płycie ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Na ticketmasterze znalazłem info że w będą bilety GA1 EE... czyli kwestia stojących się chyba wyjasniła i to będa te po 5 setek..
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

O...... obowiązkowo. :)

Czy bilety mają być zwykłe, czy imienne? Bo mam jedną osobę co się waha z Krakowem a ja obowiązkowo tam witam.
I oczywiście trybuna.
Ostatnio zmieniony wt wrz 26, 2017 12:55 pm przez thekingcrimson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

thekingcrimson pisze: wt wrz 26, 2017 12:52 pm O...... obowiązkowo. :)

Czy bilety mają być zwykłe, czy imienne? Bo mam jedną osobę co się waha z Krakowem a ja obowiązkowo tam witam.
Biorąc pod uwagę, że LN i Ticketmaster, to jestem pewien że imienne.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Kurde, zabrałbym ojca. :) ale jak się rozmyśli to co ja zrobię z biletem?
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

thekingcrimson pisze: wt wrz 26, 2017 12:56 pm Kurde, zabrałbym ojca. :) ale jak się rozmyśli to co ja zrobię z biletem?
Na DM jest tak, że można za opłatą zmienić imię i nazwisko na bilety, więc na inne koncerty pewnie też. Bodajże do 2 tyg. przed wydarzeniem. Wysokość opłaty jest mi nieznana. :)
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Aha, czyli tak jak z biletem lotniczym.
Dziękuję za informacje, nie pamiętam, żebym wcześniej kupował imienne bilety, stąd powstało pytanie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Komunistów mogę oglądać za darmo w telewizji, więc nie będę przepłacał.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

krusejder pisze: wt wrz 26, 2017 2:02 pm Komunistów mogę oglądać za darmo w telewizji, więc nie będę przepłacał.
Chyba za abonament :)

A co do Watersa, to raczej odpuszczę. Do Gdańska i Krakowa daleko, aż takiego ciśnienia nie mam. Ceny nie zachęcają, bo podejrzewam, że tych najtańszych będą pojedyncze sztuki.

Ktoś narzekał na brzydkie bilety z Ticketmastera. Widzę, że za dodatkowe 25zł można kupić wersję kolekcjonerską :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć rozrysowane sektory z cenami na Watersa w Tauronie? Nie mogę znaleźć
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

labutanol pisze: wt wrz 26, 2017 2:45 pm Orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć rozrysowane sektory z cenami na Watersa w Tauronie? Nie mogę znaleźć
Nie znajdziesz. Tajne przez poufne.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mega wkurzające jest to co wyprawia LN..
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Niech mnie ktoś oświeci: jakbym brał w Empiku bilet dla siebie i drugiej osoby, to mogę wziąć oba na swoje nazwisko? Jak to w ogóle wygląda?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Schizoid pisze: wt wrz 26, 2017 3:46 pm Niech mnie ktoś oświeci: jakbym brał w Empiku bilet dla siebie i drugiej osoby, to mogę wziąć oba na swoje nazwisko? Jak to w ogóle wygląda?
Każdy na inne nazwisko.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Jest gdzieś info ile może jedna osoba zamówić biletów? Potrzebuje 5 i zastanawiam się czy standardowo 8 czy też tj na Metallice 4.
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Na to wydarzenie obowiązuje limit 8 biletów na klienta co oznacza, że jedna osoba może kupić wyłącznie nie więcej niż 8 biletów (w jednym zamówieniu lub w większej ilości zamówień). W przypadku zakupu przez jedną osobę ilości przekraczającej ustanowiony limit, Organizator zastrzega sobie prawo do anulowania wszystkich zakupionych biletów na podstawie Regulaminu Uczestnictwa w Imprezie, gdy zostanie przekroczony:
a) limit na jedno gospodarstwo domowe,
b) limit na jedną kartę kredytową,
c) limit dla jednego Użytkownika.

Do każdego biletu zostanie doliczona opłata administracyjna w kwocie 6.00 PLN/bilet.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jakby te bilety nie mogły być od razu o 50zł droższe, ale nie... cieszysz się, że bilet tylko 300-350 zł, a potem ci doliczają kilka różnych opłat i wychodzi drożej.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Bylem pewny, ze bilety beda drozsze, a tu ceny, powiedzialbym, lajtowe w miare. Robie dwa koncerty, tym bardziej, ze to bedzie weekend.
https://www.last.fm/user/kamooo
Zablokowany