19-22/12/2019 - Legendy Metalu Tour - Olsztyn/Poznań/Wrocław/Gliwice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
19-22/12/2019 - Legendy Metalu Tour - Olsztyn/Poznań/Wrocław/Gliwice
Lata 80. to barwny okres, dla niektórych pamiętny i istotny ze względu na rozkwit ekstremalnej muzyki. Wtedy to formowały się zespoły, które budowały i rozwijały ten rodzaj sceny muzycznej, zarówno na arenie światowej, jak i w Polsce.
Rodzimymi przedstawicielami tej dekady są niezaprzeczalnie śląski KAT (speed/thrash/black), poznański Acid Drinkers (thrash metal) oraz olsztyński Vader (death/thrash metal). Dorobek Kata obecnie prezentowany jest na żywo przez grupę Kat & Roman Kostrzewski. Te trzy formacje będące swoistymi legendami metalu w Polsce, jesienią bieżącego roku łączą siły na wspólnej trasie i wystąpią razem na czterech koncertach. Gościem specjalnym będzie Quo Vadis, który kilka miesięcy temu świętował 30-lecie działalności artystycznej.
Koncerty odbędą się:
26 września 2019 – Gdańsk, B90
27 września 2019 – Warszawa, Progresja
28 września 2019 – Wrocław, A2 - Centrum Koncertowe
29 września 2019 – Kraków, Klub Studio
www.legendymetalu.com
+Part II:
19 grudnia 2019 -OLSZTYN, Hala Urania
20 grudnia 2019 - POZNAŃ Klub Muzyczny B17
21 grudnia 2019 - WROCŁAW A2 - Centrum Koncertowe
22 grudnia 2019 - GLIWICE Arena Gliwice
Skład ten sam. W Gliwicach dochodzi też Wilczy Pająk, a Wrocław będzie rejestrowany na potrzeby koncertówki.
Rodzimymi przedstawicielami tej dekady są niezaprzeczalnie śląski KAT (speed/thrash/black), poznański Acid Drinkers (thrash metal) oraz olsztyński Vader (death/thrash metal). Dorobek Kata obecnie prezentowany jest na żywo przez grupę Kat & Roman Kostrzewski. Te trzy formacje będące swoistymi legendami metalu w Polsce, jesienią bieżącego roku łączą siły na wspólnej trasie i wystąpią razem na czterech koncertach. Gościem specjalnym będzie Quo Vadis, który kilka miesięcy temu świętował 30-lecie działalności artystycznej.
Koncerty odbędą się:
26 września 2019 – Gdańsk, B90
27 września 2019 – Warszawa, Progresja
28 września 2019 – Wrocław, A2 - Centrum Koncertowe
29 września 2019 – Kraków, Klub Studio
www.legendymetalu.com
+Part II:
19 grudnia 2019 -OLSZTYN, Hala Urania
20 grudnia 2019 - POZNAŃ Klub Muzyczny B17
21 grudnia 2019 - WROCŁAW A2 - Centrum Koncertowe
22 grudnia 2019 - GLIWICE Arena Gliwice
Skład ten sam. W Gliwicach dochodzi też Wilczy Pająk, a Wrocław będzie rejestrowany na potrzeby koncertówki.
Re: 26-29/09/2019 - Legendy Metalu Tour - Gdańsk/Warszawa/Wrocław/Kraków
Może Wrocław, dzień wcześniej gra Turbo (nie wiem czy z Hellhaim) i można by przemyśleć weekend we Wrocławiu 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Prawdopodobnie uderzam do Studio. Jeśli bilety też są po 70, jak we Wrocku, to jest to naprawdę dobry deal.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ostatnio sam Roman liczył sobie 70 w dniu koncertu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Trza byłoby urlop wziąć na końcówkę września, bo dzień przed legendami metalu w Progresji Blaze zagra w Lublinie, a z kolei dzień przed tym Airbourne w Proximie...
Airbourne to wieczór w środku tygodnia - będziemy (u Ciebie pewnie zależy od zmiany). Blaze - czwartek, do Lublina kawałek, ale myślę, że damy radę (wstępny plan jest, znowu potrzebna ranna zmiana
). No i weekend we Wrocławiu - wystarczy w piątek wcześniej wyrwać się z roboty, zabrać dzieciaki ze szkoły i można zasuwać 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przynajmniej nazwa minitrasy w pełni adekwatna do KILLERSKIEGO składu.

Romek gdzie Kato
Trzeba będzie zrobić Kraków
Trzeba będzie zrobić Kraków
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na swój matecznik Romek ma pewnie jakiś inny plan, nie ma potrzeby dzielić się z innymi hajsiwem stamtąd. 
Bardzo cieszy taka trasa, choć zupełnie nie planuję udziału w koncercie
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Jaka jest rozpiska czasowa koncertów? Chodzi mi w szczególności o Wrocław.
-
Francois I
- -#Prisoner

wawa:
21:00 Vader
22:30 Kat
napisze ktoś set Vadera z Gdańska?
21:00 Vader
22:30 Kat
napisze ktoś set Vadera z Gdańska?
Vader w Gdańsku pozamiatał. Romek i Quo Vadis też na plus. Acid Drinkers tak średnio bym powiedział. Trochę nudno. Słaby set. Mogli sięgnąć po więcej dobrych rzeczy z pierwszych płyt.
Może ktoś napisać czasowkę?
www.MetalSide.pl
17:30 - drzwi
18:30-19:10 - Quo Vadis
19:30-20:40 - Acid Drinkers
21:00-22:10 - VADER
22:30-23:40 - Kat & Roman Kostrzewski
+-(5-10min) tak to chyba w każdym mieście wygląda,(w każdym razie tak było wczoraj w Progresji,Vader jakoś 21:05-10 zaczął)
18:30-19:10 - Quo Vadis
19:30-20:40 - Acid Drinkers
21:00-22:10 - VADER
22:30-23:40 - Kat & Roman Kostrzewski
+-(5-10min) tak to chyba w każdym mieście wygląda,(w każdym razie tak było wczoraj w Progresji,Vader jakoś 21:05-10 zaczął)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
We Wroclawiu jednak zmiana i Vader zagrał jako drugi. Vader i Kat & Roman - kapitalnie. Tych drugich widzialem co prawda drugą część tylko (bo sprawy służbowe
), ale było mega zacnie. Acid - najsłabszy koncert z 3 które widzialem ostatnio (Żory i Cieszanów). Na QV niestety nie zdążyłem.
Towarzysko petarda i wracam objuczony prezentami ze sklepiku Vader, niczym koń pociągowy
Kupiłem sobie dwie koszulki Vader, a w prezencie dostałem dwie kolejne (Vinylowo), komplet kostek Vader z "Iron Times", kostkę LaNinia i... trzy vinyle!! Insidius, LaNinia i biały Corruption... NIE MAM PYTAŃ
a jeszcze torba Corruption, żeby to wszysyko spakować i dodatkowa kostka od Hala spotkanego gdzieś po koncercie...
Towarzysko petarda i wracam objuczony prezentami ze sklepiku Vader, niczym koń pociągowy
Kupiłem sobie dwie koszulki Vader, a w prezencie dostałem dwie kolejne (Vinylowo), komplet kostek Vader z "Iron Times", kostkę LaNinia i... trzy vinyle!! Insidius, LaNinia i biały Corruption... NIE MAM PYTAŃ
a jeszcze torba Corruption, żeby to wszysyko spakować i dodatkowa kostka od Hala spotkanego gdzieś po koncercie...
www.MetalSide.pl
Na wejściu spotkałem Hala
Mówi, że prawdopodobnie dziś zagrają w kolejnosci
Vader, Kat i na koniec Acid
Jeszcze do klubu nie wszedłem, a już mnie kostką poczestowal
Mówi, że prawdopodobnie dziś zagrają w kolejnosci
Vader, Kat i na koniec Acid
Jeszcze do klubu nie wszedłem, a już mnie kostką poczestowal
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ładne te kosteczki z tej trasy. Halu wczoraj cały woreczek ze sobą miał i rozdawał je na prawo i lewo
Taki dobry chłopak z niego
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Ale tak bez kartki? Takie się nie liczą
Hora Curka does not aproove