Ostatnio zaczęło do mnie docierać, że powoli nadchodzi ten czas aby w końcu znaleźć sobie nowy "ulubiony zespół".
Jestem bardzo zżyty z IM, jak zapewne także wielu z Was. Do tego stopnia, że odpowiedź na pytanie "jaki jest Twój ulubiony zespół" nigdy nie była dla mnie problemem. Zawsze znałem odpowiedź bez wahania.
Niestety czuję, że "już bliżej niż dalej" do takiego ostatniego "rozdziału", o ile doczekamy się jeszcze jakiejś płyty i kolejnych tras koncertowych.
Ostatnio myślę sobie o tym, że jednak chciałbym dalej mieć taki naprawdę ulubiony zespół, który mi zastąpi Maidenów i stąd też ten temat. Tworzę go z nadzieją, że pomożecie mi odkryć coś właściwego dla siebie.
Na pewno na bardzo wiele zespołów jeszcze nigdy nie trafiłem ale coś czuję, że nie będzie mi łatwo znaleźć odpowiedniego "następcę".
Wypadałoby podać jeszcze pewnie jakieś kryteria...
Czy znacie jakieś ciekawe bandy, które:
- wcale nie muszą być bardzo popularne, mogą być jeszcze początkujące;
- grają bardzo podobną muzykę do IM, na pograniczu heavy metal/power metal/melodic metal;
- jest szansa usłyszeć je na żywo w Polsce (więc najlepiej coś z Europy);
- mają oryginalną oprawę sceniczną;
- mogą pochwalić się ciekawymi grafikami na okładkach płyt, logo, grafikach wykorzystywanych na T-shirty, etc.;
- ale są przy tym przynajmniej jakieś 20-30 lat młodsze;
- mają utwory, które opowiadają jakieś ciekawe historie;
- lub w jakiejś innej jeszcze kwestii bardzo przypominają Ironów?
Co Wam przychodzi na pierwszą myśl?