13/07/2025 - The Hooters - Drezno

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

13/07/2025 - The Hooters - Drezno

Post autor: cezi »

The Hooters jak co roku grają konkretną trasę po Germanii. Ja dwukrotnie byłem w kultowym Zeche Bochum, tym razem wybieram się jak najbliżej granicy czyli do Drezna. Dla mnie The Hooters to mnóstwo dobrego rocka. Gdyby ktoś chciał jechać z południowej Polski mogę mam miejsce w aucie
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 13/07/2025 - The Hooters - Drezno

No więc byłem i absolutna rewelacja. Koncert w Alter Schlachthof - to budynek starej rzeźni, byłem tam z Krusejderem i PZ'tem na Saxonie bodajże w 2018 roku. Zresztą Eric Bazilian nawiązał do miejscówki, że niby grają w rzeźni a On nosi koszulkę Che Vegana. Swietne nagłosnienie, długa setlista grali bite dwie godziny z haczykiem. Oczywiście zestaw kotletowy jak na Germanię ale zagrali tez nowy numer Pendulum - bardzo fajny - zakupiłem winylowego singla. To już mój trzeci koncert The Hooters w Niemczech i w przyszłym roku na 100% tez się wybiorę - tylko obiecałem sobie, że tym razem wezmę żonę. Wiem, że niektórzy forumowicze wybierają sie na koncert do Berlina, jak ktoś rozważa - szczerze polecam.

P.S. Jakby co to złapałem kostkę do kolekcji - taki mikro bonusik do pozytywnych wrażen konertowych.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
ratk
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: ratk »

We wtorek byłem w Berlinie na koncercie. MEGA wydarzenie. 2 godziny na pełnych obrotach. Forma zespołu świetna i chyba jeszcze lepsza fanów. Rzadko widuję, żeby prawie wszyscy na sali tyle i tak śpiewali. Widać było, że zespół też miał frajdę ze spotkania. Żelazna setlista, ale forma muzyków rekompensuje przewidywalność setlisty. Obawiam się 😊, że coroczna trasa The Hooters zostanie wpisany w mój kalendarz. Szkoda, że zespół mało znany i niegrający w Polsce. Mam nadzieję, że przy okazji kolejnego koncertu The Hooters poznam cezi (może będzie też jakiś nowy fan zespołu). Zachęcam do wyjazdu do Niemiec na koncert TH.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja na 100% jadę w przyszlym roku z żoną. Miasto jest do ustalenia......moze Lipsk, bo podobno ładne, a nigdy nie bylem. W każdym razie @ratk.....jesteśmy w kontakcie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Też chętnie sie wybiorę.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Chyba też muszę pojechać bo od lat uwielbiam zespół, a na żywo jeszcze nie widziałem.
ODPOWIEDZ