07/03/2026 - Michael Schenker - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

07/03/2026 - Michael Schenker - Warszawa
Odgrywanie nieśmiertelnych szlagierów ze swoich lat spędzonych w UFO sprawia Michaelowi Schenkerowi mnóstwo frajdy, dlatego legendarny gitarzysta wyrusza na drugą część trasy “My Years with UFO”. W jej ramach ponownie zawita do Polski, gdzie wystąpi 7 marca w warszawskim klubie Progresja.
18 lat - tyle w dniu dołączenia do brytyjskiego UFO w 1973 roku miał Michael Schenker. Określany “Niemieckim Złotym Dzieckiem” muzyk walnie przyczynił się do wielkiego sukcesu formacji, szybko stając się jednym z najlepszych gitarzystów naszych czasów, który po dziś wywiera wpływ na nową falę adeptów tego instrumentu!
W czasie tzw. “Schenker Era” (1974 - 1978) grupa wydała 5 albumów (!), w tym m.in. Phenomenon (1974), Lights Out (1977), a także kultową koncertówkę “Strangers In The Night” (1978), dzięki której na na szerszą wodę wypłynęły takie kompozycje jak “Doctor Doctor”, “Rock Bottom” czy “Only You Can Rock Me”.
We wrześniu 2024 roku premierę miała płyta “My Years With UFO”, na której Schenker we współpracy z wieloma znamienitymi gośćmi (Slashem, Rogerem Gloverem, Joeyem Tempestem i wieloma innymi) tchnęli nowego ducha w kultowe kompozycje. W marcu najbardziej znany gitarzysta grający na słynnej “Vce” ruszy ze swoim zespołem w drugą część trasy, na której odegra klasyki z repertuaru UFO oraz swoje solowe hity!
MICHAEL SCHENKER GROUP - My Years With UFO Tour 2026
Support: TBA
7.03.2026 / Warszawa, Progresja
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl , Going, Empik Bilety.
18 lat - tyle w dniu dołączenia do brytyjskiego UFO w 1973 roku miał Michael Schenker. Określany “Niemieckim Złotym Dzieckiem” muzyk walnie przyczynił się do wielkiego sukcesu formacji, szybko stając się jednym z najlepszych gitarzystów naszych czasów, który po dziś wywiera wpływ na nową falę adeptów tego instrumentu!
W czasie tzw. “Schenker Era” (1974 - 1978) grupa wydała 5 albumów (!), w tym m.in. Phenomenon (1974), Lights Out (1977), a także kultową koncertówkę “Strangers In The Night” (1978), dzięki której na na szerszą wodę wypłynęły takie kompozycje jak “Doctor Doctor”, “Rock Bottom” czy “Only You Can Rock Me”.
We wrześniu 2024 roku premierę miała płyta “My Years With UFO”, na której Schenker we współpracy z wieloma znamienitymi gośćmi (Slashem, Rogerem Gloverem, Joeyem Tempestem i wieloma innymi) tchnęli nowego ducha w kultowe kompozycje. W marcu najbardziej znany gitarzysta grający na słynnej “Vce” ruszy ze swoim zespołem w drugą część trasy, na której odegra klasyki z repertuaru UFO oraz swoje solowe hity!
MICHAEL SCHENKER GROUP - My Years With UFO Tour 2026
Support: TBA
7.03.2026 / Warszawa, Progresja
Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl , Going, Empik Bilety.
Re: 07/03/2026 - Michael Schenker - Warszawa
Super, w końcu zaliczę - w Warszawie obecność obowiązkowa, tym bardziej że tego samego dnia co Florence w Krakowie.
Tym razem Warszawa więc termin zapisany i mocno postaram się dotrzeć.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Dobrze, że odpuściłem Kraków 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W koncu w Wwie
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Dobrze, że bez konsekwencji odpuściłeś Kraków
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Dwa razy w tym roku widziałem i chyba jestem tego syty. No ale do koncertu daleko, więc kto wie.
www.MetalSide.pl
A ja jeszcze nie widziałem, więc zapisane w kalendarzu
.
Ja bym się chętnie wybrał, jakby była to inna trasa, oparta głównie o solowy materiał. Program z UFO widziałem w Krakowie (wspaniały koncert) i na Wacken, jestem na razie usatysfakcjonowany.
179 zł - bilet kupiony 
Raczej sold out nie grozi, prawda?
Raczej nie, na pewno nie szybki.
19:00 drzwi
19:30 Power State
20:20 Grey Attack
21:30 Michael Schenker Group
19:30 Power State
20:20 Grey Attack
21:30 Michael Schenker Group
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Warto na te supporty?
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
to jacyś niemieccy debiutanci, grają tak sobie, ale ja raczej w połowie 2go planowałbym się pojawić ...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

W sobotę się pojawię. Chociaż szczerze mówiąc chyba wolałbym zobaczyć Schenkera z setem złożonym z jego pierwszych trzech płyt.
Jak kawałki UFO to z udziałem choćby Phila Mogga. Z tym, że obecnie, wokalnie to by raczej słabo wyglądało....
Jak kawałki UFO to z udziałem choćby Phila Mogga. Z tym, że obecnie, wokalnie to by raczej słabo wyglądało....
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Chciałem właśnie kupić bilet i się nie da. Wyprzedane? Ktoś coś wie?
Edyta: są na alebilet, kilka złotych nawet w kieszeni, mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Edyta: są na alebilet, kilka złotych nawet w kieszeni, mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Coś się wyprzedają szybko te koncerty ostatnio. Coraz ciężej kupić na ostatnią chwilę inaczej niż z drugiej ręki.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Tak, i to co kupiłem to chyba nawet nie bilet tylko "zaproszenie".