Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
VladTepes
Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Trudno mi zdecydować się na jakiś utwór albowiem ten krążek jest najbardziej ukochanym przeze mnie.Dla mnie rok 1986 to okres największej prosperity Maidenów w latach 80.Nadal młodzieńczy a już doświadczony zespół o statusie megagwiazdy rocka umieścił na tym CD 8 wyrównanych poziomem kompozycji.Ta płyta nie ma słabych punktów.Eksperymentalne,syntezatorowe brzmienie w połączeniu ze sprawdzonymi patentami Maidenów,duża aktywność wspaniałego moim zdaniem kompozytora,twórcy wielu najwspanialszych utworów ,,perełek,, Maiden - Adriana Smitha decydują o moim uwielbieniu dla tego krążka.
Wspomnę też że rok 1986 był dla mnie dobrym rokiem.Lata 80 to najpiekniejszy okres w moim życiu i słuchając Somewhere In Time letnią porą na balkonie po zmroku mam najlepsze jazdy(czytaj wspomnienia).
Trzeba jednak na coś się zdecydować.Zatem - WASTED YEARS.Wiecie już dlaczego.
Wspomnę też że rok 1986 był dla mnie dobrym rokiem.Lata 80 to najpiekniejszy okres w moim życiu i słuchając Somewhere In Time letnią porą na balkonie po zmroku mam najlepsze jazdy(czytaj wspomnienia).
Trzeba jednak na coś się zdecydować.Zatem - WASTED YEARS.Wiecie już dlaczego.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 6:07 pm przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Hm... trudna decyzja, ale może jednak "Caught Somewhere In Time", fajny refren.
Trzy najlepsze wg mnie to Aleksander , Wasted years i sea of maddnes, ale Alex jest the best
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Pierwszy kawalek the best. A Alex ze swoją Macedonią może sie schować na Olimp!
Album bardzo rowny.. zaraz po 7th son jest moim ulubionym.. Swietne kompozycje. jak Vlad powiedzial duza aktywnosc mojego ulubionego gitarzysty Adriana.. ostatecznie glos oddaje na Alexander The Great.. Dlugi, klimatyczny.. to co w Maiden lubie najbardziej..
Caught Somewhere In Time...
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

deja vu przedewszystkim za te harmonie
mniam 
Wasted Years. Nieiem dlaczego, poprostu mi sie podoba. De-Javu tez swietne
-
Jeden z Nich
- -#Charlotte

Wasted Years, za fajne intro, w sumie to jedyna piosenka która podoba mi się z tego albumu.
ATG ponad wszystko.Świetny epicki utwór steva
Deja vu- bo tak
Dave moze skomponowac jeden utwor na caly album ale za to jaki!(Still life, deja vu, The prophecy, fates warning, the thin line- kazdy z tych utoworow jest wyjatkowy i ma w sobie to cos
)
-
ndbmn
Alexander! Ten utwór pokazał mi, że historia nie musi być nudna (acz tej szkolnej nadal nie lubię
). Swoją drogą... Fajnie by było jakby napisali coś o Bitwie Pod Grundwaldem
.
Wspaniałe dzieło Adriana - Wasted Years 
Infinite dreams, I can`t deny them...
Heaven Can Wait ---> za rewelacyjny refren, głębie tekstu, genialne wykonanie na koncertach z wejściem publiczności na scene, no i oczywiście OOOOOOOO.
Uważam, że HCW powinno wejść do stałego setu.
Uważam, że HCW powinno wejść do stałego setu.
-
Odziom_666
- -#Prodigal son

Heaven Can Wait za OOOOoooOOO, chcialbym sobie kiedy tak kolo Harrego zaspiewac to na koncercie

The Loneliness Of The Long Distance Runner - za to, ze jest najlepszym numerem Maiden w historii :rocx :rocx :rocx
Alexander The Great ale to tez raczej kawalek przecietny biorac pod uwage dokonania zespolu no ale wybralem najlpeszy kawalek z najgorszej chyba jak dla mnie plyty
-
Ace
heaven... za to jak bosko wychodziły te chórki na koncertach 
"Wasted Years" za Polski teledysk drugi to "Heaven Can Wait" za koncertowe wykonanie
Płyta jako całość nie pociąga mnie szczególnie, tutaj wyłamuję się spośród większości Waszych opinii. Nic to - taki mam spaczony gust
, ALE jest ten jeden piękny, epicki utwór ze wspaniałym motywem w 3/4 piosenki i cudownymi solówkami. Oto jest - Alexander The Great.
KMFDM