Wnoszenie aparatów fotograficznych
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Wnoszenie aparatów fotograficznych
Według warunków uczestnictwa w koncercie na drugiej stronie biletu wnoszenie aparatów fotograficznych na teren imprezy jest surowo zabronione i obowiązuje zakaz fotografowania. hmm...wnosicie aparaty czy słuchacie przepisów? bo nie wiem kurde co zrobic......
Re: Wnoszenie aparatów fotograficznych
ja osobiście nie wnosze, ale wnosiłem np. na Metallice i zawinąlem go szczelnie w bluze, która była w plecaku. ochroniaż macał plecak, ale aparatu niewymacał. Sądzę że jest to skuteczny sposób.
-
szatanista
- -#Long distance runner

Ja biore telefon z aparatem. Do tego sie chyba nie przyczepia??? A jak sie przyczepia bedzie najwyzej "Trzymaj ta kase..." 
do telefonu z aparaten to jasne że sie nieprzyczepia.
gorzej jak ktoś nie ma telefonu z aparatem (np ja).... trudno schowam aparat do kieszeni. Dziewczyny chyba nie beda macać.... 
Mi przed Metallica ochroniarz otworzył plecka i zobaczył wszystko co mam w środku.
Ja aparat wniose w majtkach. To dobry i sprawdzony sposób, a jak się zapyta co to takie duże, to mu pokaze
Ja aparat wniose w majtkach. To dobry i sprawdzony sposób, a jak się zapyta co to takie duże, to mu pokaze
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
hahaSaymon pisze: Ja aparat wniose w majtkach. To dobry i sprawdzony sposób, a jak się zapyta co to takie duże, to mu pokaze
"H"igiena przede wszystkim
W lato ciężko sie wnosi, bo człowiek ma mało na sobie
W zime to sie można bawić 
Spoko, przy wchodzeniu miałem na koszulke, bluze krótkie spodnie i ługie Jeansy. Założyłem to wszystko w kolejce do wejścia i zaraz po wejściu na płyte się przebrałem 
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
-
janiedembica
- -#Prisoner

zalezy na jakiego ochroniarza trafisz, jeden Cie wpusci a drugi karze wyjac baterie albo klisze!!, a inny Cie wpusci bez problemu , sa wnioslem na mystic zeszloroczny
pozatym skad by bylo tyle zdjec! dla chcacego nic trudnego
Ja się jeszcze muszę dobrze zastanowić czy wziąść aparat. Bo jeśli już uda się mi przejść przez ochroniarzy to pozostaje ryzyko uszkodzenia w trakcie sameog koncertu.
no zawsze można go zgubić.... chociąz mój kumpel zgubił telefon komórkowy na koncercie Slipknota w spodku (chyba 2002rok?) wytrwale szukał go przez cały koncert i kurde w końcu, już po zapaleniu świateł po ostatnim utworze znalazł go, trochę poobijanego ale działajęcego

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Aparat zawsze da się jakoś przeszmuglować.
Akurat sam zespół raczej nie ma nic przeciwko robieniu zdjęć. Zawsze na biletach są podobne ostrzeżenia.
Akurat sam zespół raczej nie ma nic przeciwko robieniu zdjęć. Zawsze na biletach są podobne ostrzeżenia.
-
Wujek_Wojtek
- -#Wrathchild

cięzka sprawa
ja idę na sektor VIP a chyba VIPa nie będą macać byle brudasy z ochrony :p
hehehehehe
a tak na poważnie:
na wszystkich koncertach Maiden na jakich byłem pamiętam że udało mi się wnieść moją dużą Yashickę bez problemu. Raz ochroniarze ją wymacali a raz nie - to zależy jaka będzie ochrona na Śląskim. Moim zdaniem trzeba próbować ryzykować.
Inną rzeczą jest że Maiden nigdy nie zabraniali fotografować swoich koncertów fanom a takie napisy na biletach to poporstu chyba automatyczna procedura firmy organizującej koncert. Być może poporstu ochroniarze dostaną od Smallwoda przez swoich szefów polecenie by wpuszczać z aparatami ale np. konfiskować kamery itp.
Pozyjemy zobaczymy, póki co nie wpadajcie w panikę.
Aparaty trzeba zabrać, a jak ci go skonfiskuja to obierzesz sobie po koncercie. A jak mu się coś stanie w przechowalni to możesz zasądzić firmę ochroniarską za zniszczenie mienia. - proste
Aha, odradzam osobiście brania aparatów na płytę. Tzn odradzam tym niewprawionym. Mogą ulec zniszczeniu podczas koncertu i potem pretensje trzeba mieć tylko do siebie a starzy i tak dupsko złoją

a tak na poważnie:
na wszystkich koncertach Maiden na jakich byłem pamiętam że udało mi się wnieść moją dużą Yashickę bez problemu. Raz ochroniarze ją wymacali a raz nie - to zależy jaka będzie ochrona na Śląskim. Moim zdaniem trzeba próbować ryzykować.
Inną rzeczą jest że Maiden nigdy nie zabraniali fotografować swoich koncertów fanom a takie napisy na biletach to poporstu chyba automatyczna procedura firmy organizującej koncert. Być może poporstu ochroniarze dostaną od Smallwoda przez swoich szefów polecenie by wpuszczać z aparatami ale np. konfiskować kamery itp.
Pozyjemy zobaczymy, póki co nie wpadajcie w panikę.
Aparaty trzeba zabrać, a jak ci go skonfiskuja to obierzesz sobie po koncercie. A jak mu się coś stanie w przechowalni to możesz zasądzić firmę ochroniarską za zniszczenie mienia. - proste
Aha, odradzam osobiście brania aparatów na płytę. Tzn odradzam tym niewprawionym. Mogą ulec zniszczeniu podczas koncertu i potem pretensje trzeba mieć tylko do siebie a starzy i tak dupsko złoją
-
_Sand_man_
- -#Invader

Na Metallice mi znaleźli aparat i kazali oddać do depozytu. No naszczęście nie zabrali:) :rocx . Kumpel który przemycił to jak tylko wyjął go to mu zabrali i juz nie oddali

na Mystic wnioslem spokojnie, w plecaku mialem siatke z kanapkami, owinalem w jakis papier aparat schowalem na sam dol... i nawet nie zajzal, kazal tylko wyjac wszystko z plecaka, no to wyjalem cala siatke 
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Metalophil
- -#Moonchild

najlatwiej schowac w cholewe od glana...(ja tak robilem z dyktafonem) :rocx
Jak cyfrówa jest mała to tak
Ale nie z normalnym aparatem 
ja mailem na metallice duży aparaty z zoomem. Udało mi go spokojnie wnieść
Mój wujek zawinął go w bluze i trzymał ją w rękach . Oprócz aparatu były tam dokumenty. Jak kolo chciał zajrzeć on upucił dokumenty a ochroniarz na to"oj przepraszam bardzo" podniósł papiery oddał i puścił dalej:D:D NAstępnym razem trza wziąć kamere