Iron Maiden w TV

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Iron Maiden w TV

Post autor: WICKER MAN »

Szykuje nam się kolejny bootleg video w super jakości! Koncert z Goteborga (9 lipca) będzie transmitowany na żywo w szwedzkiej i fińskiej TV! Do tego do wyboru będzie nie tylko wersja stereo, ale także 5.1! :twisted: Jak widać Szwecja nadal przoduje jeśli chodzi o popularność Maiden - u nas chyba żadna stacja nie zapłaciłaby za prawo do transmisji koncertu Maiden live. :roll: Warto dodać, że będzie to pierwsza w Szwecji pełna transmisja koncertu od czasu pamiętnego Live Aid w 1985!

Do tego najprawdopodobniej możemy liczyć na telewizyjne i internetowe transmisje festiwalów Rock Am Ring (4 czerwca) oraz Reading (28 sierpnia). A więc miłośnicy bootlegów - zadbajcie o zarejestrowanie/zdobycie tych koncertów! :twisted: :rocx

17/05/2005 SVT announce historic Iron Maiden live TV broadcast

Sweden’s National TV Broadcaster, SVT, have signed an agreement to film and broadcast Iron Maiden LIVE at their sold out show at the Ullevi Stadium in Gothenburg on July 9th. This makes history as the first time any artist has had their show broadcast in full, nationwide in Sweden since LIVE AID back in 1985. The show is also being broadcast by National TV broadcaster YLE in Finland.

SVT will be broadcasting the show live directly on SVT2 from the Ullevi Stadium while in Finland, YLE, will be broadcasting with a one hour delay.

The Ullevi Stadium show promises to be the showcase of the bands upcoming European Tour as the Stadium will be rammed with 55,000 Maiden fans who were lucky enough to get tickets in the rush that saw the show completely sell out within two and a half hours of going on sale last November following 75,000 ticket applications!! After Bruce Springsteen this is the second fastest sellout of a stadium show in Sweden ever. Similar reactions have happened in both Norway with 17000 tickets and Finland with 22000 tickets, both selling out in incredibly quick time.

Says Steve Harris,'We've always enjoyed massive support from our Swedish fans and in many ways it's like a home match for us in the welcome we always receive . The band always love playing there and we are looking to put on a spectacular show for everyone there and all the fans who will be watching at home. It's a fantastic way to finish the European tour thanks to SVT and we're working with them to make sure this will be a great moment of TV history for both of us.'

Iron Maiden will be performing songs almost exclusively from their legendary first four albums which saw them become one of Rock and Metals biggest Icons, a position they have maintained consistently for 25 years

Manager Rod Smallwood explains, 'This European Tour will be the biggest we have ever done in terms of the number of fans we will play to so we want to make it very special. Following the theme of the very successful 'Early Days' DVD we are taking these first four albums and tours as the theme for the set list and for the Production of the show, which will be featuring some of the ideas incorporated in the early days of the band, particularly on The Beast on the Road Tour and the World Piece Tour. This is going to be huge and a unique treat for our fans... and anyone else!!!”

The broadcast will go out on SVT2 and is scheduled to start at 9.15pm. The show is to be broadcast in regular stereo but also in 5.1 Surround Sound allowing fans at home who can decode the signal to be able to feel as though they are right there in the stadium.

For more local information regarding the show go to www.svt.se and www.yle.fi .
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Re: Iron Maiden w TV

Post autor: CubeX »

4 czerwca to już całkiem niedługo (bo przecież o rok bieżacy chodzi?). Czy znane są już jakieś bliższe szczegóły dotyczące (re?)transmisji z występu Maidenów na Rock Am Ring w tym dniu. Konretnie, czy wiadomo jaka stacja telewizyjna będzie ten koncert obsługiwać? Nawet jeśli tego jeszcze nie wiadomo, to na pewno nie jest tajemnicą, kto podobne przedsięwzięcia realizował poprzednio - na tej podstawie można sobie choć pospekulować.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

CubeX pisze:4 czerwca to już całkiem niedługo (bo przecież o rok bieżacy chodzi?). Czy znane są już jakieś bliższe szczegóły dotyczące (re?)transmisji z występu Maidenów na Rock Am Ring w tym dniu. Konretnie, czy wiadomo jaka stacja telewizyjna będzie ten koncert obsługiwać? Nawet jeśli tego jeszcze nie wiadomo, to na pewno nie jest tajemnicą, kto podobne przedsięwzięcia realizował poprzednio - na tej podstawie można sobie choć pospekulować.
jesli sie nie myle to WDR :rocx
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Cały czas nie mogę pojąć czemu inne kraje mogą, a Polska nie :? Mam nadzieję, że ktoś to nagra :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Rock Am Ring: www.rock-am-ring.com - dodatkowo transmisja bodajże w niemieckiej WDR (przynajmniej tak było w 2003 roku - kto z Was ją odbiera?) oraz skrócone koncerty w brytyjskim mtv 2.
mystic666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: mystic666 »

Majek pisze:Cały czas nie mogę pojąć czemu inne kraje mogą, a Polska nie :? Mam nadzieję, że ktoś to nagra :D
W Polsce się nie da bo tu się promuje hiphop i tym podobne ch******o. A z tego co mi wiadomo fińskie stacje radiowe nie bronią się przed graniem muzyki rockowej.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

heh a to blondaski z północy maja radoche :x
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

w tym wypadku ciężko mówić o bootlegu - tego typu rzeczy mają jakość oficjalnych wydawnictw :]
super - na pewno to skombinuję, będzie ładna pamiątka z tej trasy, bo Maiden w końcu wszystkie koncerty ma podobne bardzo :]]
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

mystic666 pisze:W Polsce się nie da bo tu się promuje hiphop i tym podobne ch******o. A z tego co mi wiadomo fińskie stacje radiowe nie bronią się przed graniem muzyki rockowej.
Ostrzeżenie. :!:

Zapowiada się trasa obfitująca w wyjątkowo dużą ilość znakomitej jakości bootlegów. Rock Am Ring, Goteborg czy Reading. Mniam. :rocx
ironpacy
-#Invader
-#Invader

Post autor: ironpacy »

Coś takiego znalazłem na
http://www.rockpalast.de/sendetermine/

Samstag, 11.06.2005
0.00 - 6.30 Uhr
im WDR Fernsehen Rockpalast

20 Jahre ROCK AM RING
Live Rocknacht (1)
Die Highlights des Festivals
(Nürburgring vom 03.-05.06.05)
Konzerte und Interviews
Moderation: Thorsten Sellheim und
Manuel Unger

Sonntag, 12.06.2005
0.15 - 6.30 Uhr
im WDR Fernsehen Rockpalast

20 Jahre ROCK AM RING
Live Rocknacht (2)
Die Highlights des Festivals
(Nürburgring vom 03.-05.06.05)
Konzerte und Interviews
Moderation: Thorsten Sellheim und
Manuel Unger

Przy mojej bardzo skromnej znajomości niemieckiego mogę zgadywać ,że będą to właśnie relacje z 1 i 2 dnia Rock Am Ring do obejrzenia na WDR.?

Później jeszcze co poniedziałek ( 13 , 20 ,27 czerwiec i 4 , 11 lipiec ) będą jakieś 2 - 2,5 godzinne (1.00 - 3.10 lub 3.25 Uhr Rockpalast ROCK AM RING 2005 (Nürburgring vom 03.-05.06.05)) powtórki??
Jak ktoś zna niemiecki niech to dobrze przejrzy i napisze dokładnie .
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

u nas telewizja olewa taką muzykę, ale przynajmniej polska nie jest zalana pseudometalowym chłamem
zresztą taki jest fakt, nie opłaci się kupować do tego praw po prostu, heavy metal w kraju nie jest aż tak popularny [telewizja sępi kasę nawet na mistrzostwa świata...]
ale chętnie bym to zobaczył 8)
żałuję, że nie mam tvp kultura, tam lecą czasem niezłe rzeczy, dokument o dezerterze, koncert kazika, kalibra
tanhi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tanhi »

no w polsce jeszcze długoooo nie będzie takiego czegoś na MTV classic juz nawet o 22 : 00 Hard Rock nie leci :(
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !! Up The Iron`s
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

juras pisze:u nas telewizja olewa taką muzykę, ale przynajmniej polska nie jest zalana pseudometalowym chłamem
Gdyby była zalana (tak jak Wielka Brytania czy Stany) to na pewno wzrosłaby także popularność starszych, legendarnych zespołów. Dzieciaki słuchające takiej muzki sięgnęłyby do jej źródeł zachęcone rekomendacją ich idoli. :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Pamietam jak bylo z tymi relacjami z RAR 2 lata temu. Caly dzien leciala relacja na żywo w internecie, a zaraz po ostatnim koncercie w WDR puszczali retransmisje. Wtedy bylo tak, ze akurat po skonczonej relacji w internecie w TV w retransmisji puscili ostatni koncert jaki byl czyli Iron Maiden, a pozniej to nie wiem :) Pewnie pozostale zespoly nie byly zaprezentowane w calosci.
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

Znacie moze jakieś programy żeby zgrywać od razu ze stron, skoro taki RAR ma być w necie to można go osobiście zapisać na dysku tylko do tego trzeba program ale nie wiem jaki :/
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

jajco pisze:Znacie moze jakieś programy żeby zgrywać od razu ze stron, skoro taki RAR ma być w necie to można go osobiście zapisać na dysku tylko do tego trzeba program ale nie wiem jaki :/
Jakość transmisji internetowej będzie żałosna choć zawsze warto to nagrać... Ale lepiej poczekać na WDR i mtv 2. :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Przy okazji poprzedniego festivaqlu byl ten sam problem i zdaje sie ze chyba byl rozwiazany. Jakis tam program do zgrywania tego istnieje, ale juz teraz nie pamietam co to bylo. Prawda jest taka, ze transmisje video bedzie cielo strasznie :? Zawsze jednak mozna nagrac audio. 2 lata temu wszyscy na to czatowali bo kazdy chcial w koncu uslyszac w miare dobrej jakosci Wildest Dreams.
Vanaheim
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Vanaheim »

Mam Platforme Polsatu, odbieram 450 kanałów a akurat WDR ani SVT nie mam :( Pozostaje tylko czekać na TVrip.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Vanaheim pisze:Mam Platforme Polsatu, odbieram 450 kanałów a akurat WDR ani SVT nie mam :( Pozostaje tylko czekać na TVrip.
w cyfrze+ też nie ma... :cry:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Spokojnie - zawsze możemy liczyć na naszych kolegów ze Szwecji i Finlandii... :D :rocx
ODPOWIEDZ