Setlista trasy Eddie Rips Up The World

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Setlista trasy Eddie Rips Up The World

Post autor: MaYeR »

1. Ides Of March
2. Murders in the Rue Morgue
3. Another Life
4. Prowler
5. The Trooper
6. Remember Tomorrow
7. Run to the Hills
8. Charlotte the Harlot
9. Revelations
10. Where Eagles Dare
11. Die With Your Boots On
12. Phantom of the Opera
13. The Number of the Beast
14. Hallowed Be Thy Name
15. Iron Maiden
16. Running Free
17. Drifter
18. Sanctuary
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Setlista trasy Eddie Rips Up The World

Post autor: jesper »

... a ja jestem zadowolony ... setlista była bardzo dobra [choć w moim odczuciu za krótka]... stare kawałki w nowych wersjach na trzy gitary zyskały nowej mocy i energii ... faktycznie młodzi fani iron maiden mogą być trochę zawiedzeni ... ale w końcu ta trasa promowała wydawnictwo ,,The Early Days" i z góry było zapowiadane że będą utwory TYLKO z czterech pierwszych płyt.

... dwa pierwsze albumy nie są aż tak "popularne" [czy też lubiane...]jak nastepne płyty ... fakt ten zależny może być od punktu widzenia konkretnego wielbiciela IRON MAIDEN ...

... najlepszym tego przytkładem może być taki oto dialog który usłyszałem opuszczając stadion śląski:

... młoda dziewczyna ,,maniaczka" IRON MAIDEN zapytała się kolegi co to za kawałek grali jako przedostatni bo ona zna właściwie wszystkie utwory Ironów ale tego nie pamięta ... oczywiście chodziło o ,,Drifter" ...

Pozdrawiam

jesper
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Jestem jednym z "młodych fanów" (zacząłem słuchać dopiero pod koniec 2003) i muszę powiedzieć, ze setlista była świetna. Zresztą był to mój pierwszy koncert i ani trochę się nie zawiodłem. Niesamowite przeżycie. Nie mogę się doczekać kolejnej trasy z okazji nowego albumu :)
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

dokladnie...zgadzam sie jesperem

setlista byla wytrzepana, fakt ze mogliby zagrac troche dluzej, ale to jush jest standard :P kazdy narzeka ze jest za krotko :roll:

dokladnie o to mi chodzilo...zadnego fear of the dark, zadnego wickermana, klimat extra, running free i sanctuary wykozaczone w kosmos

wracajac do tych "nowych" utoworow to bedzie okazja zeby je uslyszec na next trasach, ale to co zagrali wczoraj nie zdazy sie jush prawdopodobnie nigdy...phantom, remember, murders, prowler :roll: chlip! szkoda ze jush po wszystkim :(

stay heavy :rocx

CHARLOTTE RULES OK !!! :lol:
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Moim zdaniem to zagrali extra, set byl znkomity. Jezeli chodzi o Driftera to ja tez nie poznalem chociaz znam ironow od 9 lat. Po prostu mnie zaskoczyli. Ale z kolei Running Free to znakomicie wyszedl. Mysle wiec ze koncert byl super. Przyczepilbym sie tylko jednego naszej ukochanej publiki, ktora wogole nie byla zywiolowa i na sektorze nikomu nie chcialo podniesc sie tylka z miejsca. Mysle ze idac na koncert Mieden to nie idzie sie siedziec na tylku tylko pospiewac, poskakac i zrobic ogromne show, a tego nie da sie publice zrobic. :(
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Iron Marcin pisze:Przyczepilbym sie tylko jednego naszej ukochanej publiki, ktora wogole nie byla zywiolowa i na sektorze nikomu nie chcialo podniesc sie tylka z miejsca. Mysle ze idac na koncert Mieden to nie idzie sie siedziec na tylku tylko pospiewac, poskakac i zrobic ogromne show, a tego nie da sie publice zrobic. :(
Wydaje mi sie, ze wina lezy po stronie niemilosiernego upalu, w ktorym musielismy stac przez prawie 10 godzin
von grunt
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: von grunt »

w sektorach cala masa ludzi stała, a co do wiary na płycie to i tak jestem pełen podziwu bo kiedy trzeba było pokrzyczeć Maiden to wykrzesali z siebie ostatnie siły i było naprawde dobrze...
"I love the smell of napalm in the morning.... It's smell's like victory"
Awatar użytkownika
kevin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: kevin »

według mnie zabrakło dwóch kawałków:
- 22 acacia avenue
- flight of icarus
tak poza tym było SUPER , świetna scenografia no i Eddie :)
tylko te problemy w mikrofonem Dickinsona były denerwujące.
poza tym było genialnie.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... upał na 100% zrobił swoje jednak nie zgadzam się z tym że publika nie reagowała żywiołowo ... ja np: byłem na sektorze 29 cały czas stałem, darłem gębę i machałem łbem :rocx ... bo włosów już jakby nie mam :wink: ... podobnie ludzie na sąsiednich sektorach ... [faktem jest że nie wszyscy] ale na bank 90% reagowało równie żywiołowo ... płyta także falowała ... króko mówiąc Dickinson RZĄDZIŁ publicznością :rocx :beer
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2005 3:11 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Koles67
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Koles67 »

Freeze pisze:Jestem jednym z "młodych fanów" (zacząłem słuchać dopiero pod koniec 2003) i muszę powiedzieć, ze setlista była świetna. Zresztą był to mój pierwszy koncert i ani trochę się nie zawiodłem. Niesamowite przeżycie. Nie mogę się doczekać kolejnej trasy z okazji nowego albumu :)
Kawałki były świetne ... najlepszych niebęde wymieniał bo musiał bym przepisywać całą setlistę : :solo :D :rocx :) ...
PS: Cholernie droga woda była na stadionie ... dobrze że wodą polewano ludzi bo byśmy się tam wszyscy zaralii
tanhi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tanhi »

no brakowało Fear :( .... ale pozatym ZAJEBIOZA !! Charlote The Harolt mmmmmmmm mój 4 Iron Maiden koncert i stawiam go na 1 miejscu !!
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !! Up The Iron`s
Apsu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Apsu »

kevin pisze:według mnie zabrakło dwóch kawałków:
- 22 acacia avenue
- flight of icarus
mi jeszcze transylvanii, co nie zmienia faktu, ze dobór utworów mistrzowski. koncert nie do zapomnienia. cos pieknego!!! :D
Won't you run, live to fly, fly to live, ACES HIGH
myers
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: myers »

Ja liczylem na to ze zagraja "Strange World" i caly czas mialem nadzieje ze jednak zagraja no ale cholera nie zrobili tegi :P a szkoda, pozatym koncert byl niesamowitym przezyciem,warto bylo sie pchac do przodu :D Remember Tommorow mnie rozjebalo 8) pamietam ze sie dolowalem sluchajac pierwszych plyt ze nie zylem w tych czasach i ze mnie minely te trasy z tymi kawalkami a tu prosze :lol:
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Eh mogli by jeszcze z 3 kawałki jakies zagrać
Baks
-#Prowler
-#Prowler

Iron Maiden The Beast:)

Post autor: Baks »

Ja bym troche ponarzekał ale nie Ironów bo byli zajebiści chociaż szkoda, że nie było bisu i piosenki 22 acacia avenue bo secenografia nawiązywala w sumie do niej ale to pewnie wszytko to zasługa organizatorów jebani złodzieje. Według mnie koncert powinie zacząc sie około 2 godziny pózniej i trwać dłuzej bo kiedy dany koncert się rozkręcał to czas sie kończył i wchodzili nowi pozatym chyba warto byłoby zadbać o sponorów a nie woda 15 zł i gówniany szazłyk za 6 zł. Nie rozumiem wogóle tego zamieszania z opaskami ja mimo tego, że miałem opaske to musiałm bilet pokazywać. Sektor pod sceną trz mi troche sie nie podobał ale jeszcze moze być. Do tej pory jeszcze nie byłem na koncercie na którym nie było piwa heh. Na mysticu byłem pierwszy raz ale skoro to nosi nazwe festival to przydal by sie jakiś prowadzący no to tyle co do moich uwag ale i tak było kozaak!!! chociaż dobrze że za wode co polewali nie trzeba było płacić :P
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

jesper pisze:... upał na 100% zrobił swoje jednak nie zgadzam się z tym że publika nie reagowała żywiołowo ... ja np: byłem na sektorze 29 cały czas stałem, darłem gębę i machałem łbem :rocx ... bo włosów już jakby nie mam :wink: ... podobnie ludzie na sąsiednich sektorach ... [faktem jest że nie wszyscy] ale na bank 90% reagowało równie żywiołowo ... płyta także falowała ... króko mówiąc Dickinson RZĄDZIŁ publicznością :rocx :beer
No moze ty reagowales zywiolowo, co prawda ja tez darlem morde, skakalem i rowniez bylem na sektorze (28) i tez caly czas stalem. Ja poprostu nie wiem dlaczego nie udala sie akcja "maiden klap klap klap" i ogolnie dlaczego publicznosc byla slabo slyszalna. Ja oceniam ten koncert porownujac go do koncertu we Wroclawiu, a tam atmosfera byla duzo lepsza byly momenty, ze Dickinson jak spiewal top wogole nie bylo go slychac. Moim zdaniem wczoraj tego zabraklo.
Putra
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Putra »

NSczerze powiedziawszy jestem troche zawiedziony setlista ...
KillMeCeSoir

Post autor: KillMeCeSoir »

Powiem tak:
Koncert był dobry nawet bardzo dobry. Aczkolwiek, skoro już było wiadome, że tylko kawałki z pierwszych 4 płyt, to brakło mi takich kawałków jak : The Prisoner, Flight Of Icarus, Killers, Wrathchild. I jeszcze tylko jedna rzecz, skoro już wszyscy chcielismy Fear Of The Dark, mogli dla nas je zagrać, grali je tyle razy, że znaja ję na pamięc.
Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Marcino »

Putra pisze:NSczerze powiedziawszy jestem troche zawiedziony setlista ...
to znaczy ze mało jeszcze wiesz o Maiden
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
-Piccol+
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: -Piccol+ »

Setlista świetna, choć zamiast jakiś dwóch utworów mogli zagrać killers i 22 accacia avenue, brakowało mi bardzo tych utworów. Co do publiczności to na płycie pod sceną(z lewej strony)z początku wogóle ciężko było usłyszeć cokolwiek bo publika wrzeszczała przez całe utwory, no potem oczywiście sporo osób się zmęczyło i zamiast osób znajdujących się wokoło było wyraźnie słychać maidenów. Tylko mystic nawalił baaardzo z nagłośnieniem, oja to była słabiutka strona tego koncertu...
ODPOWIEDZ