Utopijna wizja pozbycia się pozerów na koncertach Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Utopijna wizja pozbycia się pozerów na koncertach Maiden

Post autor: Iznogoud »

Nie myśleliście sobie kiedyś(będąc dociskani do barierek na przykład), że w sumie na koncerty Maiden przychodzi bardzo wielu ludzi,którzy o nich nie mają pojęcia i często znają jedną płytę?(wiem co piszę, bo nawet znam paru takich grrrr.....)i w efekcie ludzi jest masa,a mogłoby być pięknie,bo albo luźniej albo ciasno,ale z prawdziwymi fanami.
Wizja jest utopijna, ale wyobraźcie sobie, że przed wejściem na koncert zadają wam jedno naprawdę proste pytanie np: wymień skład Iron Maiden w 1980 roku albo czym się różni recytacja przed Moonchild od recytacji po Only The Good Die Young, nie wiesz-nie wchodzisz. :D
Wprawdzie kumpela stwierdziła, że przecież są ludzie,ktorzy przychodzą na koncert żeby poznać dany zespół(niestety miała rację,ja w takim charakterze byłam na Behemocie) więc ograniczyłabym ankietowanie do miejsc pod sceną.
Wizja utopijna, ale czy nie piękna???
(Co do utopii to Nicko występuje w koszulce z takim napisem w teledysku do Man On The Edge) :rocx [/list]
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Utopijna wizja pozbycia się pozerów na koncertach Maiden

Post autor: Matek »

może nie jestem tr00(raczej na pewno) i może nei potrafie się bawić "metalowo" ale nei rozumeim ludzi którzy przychodzą na koncert żeby sie poprzepychać... nie wiem czy to na temat ale dlatego m.in. często irytuję się an koncertach...
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Jeśli chcesz poczuc się jak w utopii - jedź do Hammersmith. Już Ci Wicker powie, jaki tma jest hardkor.
A co to samych tr00 na koncercie... piorunująca publika by była :twisted:
Matek pisze:ale nei rozumeim ludzi którzy przychodzą na koncert żeby sie poprzepychać
Miejsce pod barierkami to jest coś, poprzepychać się czasem można, byleby to się w jakieś chamskie popychaki nie przerodziło.
Ostatnio zmieniony ndz sty 15, 2006 9:25 pm przez Brand, łącznie zmieniany 2 razy.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

mnie tylko dziwią takie "barbie", które przychodzą ze swoimi facetami na koncert :D kiedyś słyszałem po jakimś koncercie taką rozmowę, w której babka narzekała, że znała tylko jedną piosenkę, którą grali...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

A niech sobie przychodzą... Jeżeli ktoś chce wydać tyle kasy to co w tym dziwnego? Pewnie jakby mnie ktoś namówił na koncert jakiś blind guardianów czy innych helloweenów, to tez bym pojechał, chociaz w ogóle nie znam ich twórczości, i nie interesuje mnie zbytnio. Koncerty są dla ludzi, nie tylko dla fanów.
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Hm ja często przychodzę na koncert znając pare utworów danej kapeli i zamist kupować ich płytkę to wolę wydać pieniądze na bilet i dobrze sie bawić, wyszaleć itp. Więc raczej niepochwalam twojej "utopijnej" wizji
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

To ja to wymyśliłem ,pisałem zresztą o tym , pół-żartem w temacie o przyszłej trasie Ironów ....ale pamiętaj że wiele osób pije przed koncertem ,więc przy wejściu chociaż są fanami i normalnie to wiedzą, mogłyby zrobić tylko oczy na pytanie :lol: ... jest na to prosta recepta ,nie robić festivali ,czyli Maiden +zupełnie inne kapele, bo to przyciąga fanów tych kapel ,którzy Maiden mogą ignorować, poprostu Maiden +jakiś tak support ,którego występ jest formalnością jak było np. w Katowicach 2003.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Little Moonchild pisze:ale wyobraźcie sobie, że przed wejściem na koncert zadają wam jedno naprawdę proste pytanie np: wymień skład Iron Maiden w 1980
ThunderBird pisze:ale pamiętaj że wiele osób pije przed koncertem ,więc przy wejściu chociaż są fanami i normalnie to wiedzą, mogłyby zrobić tylko oczy....
:o :lol:
ThunderBird pisze:nie robić festivali ,czyli Maiden +zupełnie inne kapele, bo to przyciąga fanów tych kapel ,którzy Maiden mogą ignorować,
1) Tacy fani maja mniej checi do pchania się przed barierki - tam i tak bedą sami hardkorowi fani :D

2)
JMM pisze:Koncerty są dla ludzi, nie tylko dla fanów.
Niehciałbyś kiedyś zabrać swojej przyszłej wybranki na koncert, by poznała ich twórczość :?:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

racja co do koncowki wypowiedzi TB...atmosfera byla lepsza w katach czy wrocku przy 8-10 tys. niz w Chorzowie przy 30 ...po prostu procentowo wiecej bylo ludzi nastawionych tylko na maiden :) a co do topicu...nie wiem....zrobilem po raz kolejny w ciagu paru dni oczy na widok nowo powstalego tematu ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No nie wiem V Brand , ja właśnie stałem na płycie ,dośc blisko sceny i stałem obok jakiś najtłiszowych dzieci ,którym wogóle nie było w smak ,bawić się przy muzyce(nie mówie o hard-korze), a i Running Free krzyknąc nie umieli....wogóle publika tego koncertu nie umywała sie do Wrocka...tam to daliśmy czasu.... wogóle to na następny koncert akcja Maiden klap klap musi być
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ThunderBird pisze:korze
to dąb musi chyba być ;)
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Ja jestem prawdziwym true koncertowcem bo ide na koncert kapeli tylko gdy znam dobrze wiekszość repertuaru. W przeciwnym razie nie widzę sensu mojej obecności. :)

Druga sprawa to irytujące, skaczące hordy napalonego bydła. Do zagrody z tym, z dala od sceny.
KMFDM
El Dorado

Post autor: El Dorado »

:lol: :lol: :lol:
co za temat hahahahhahah
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

widziałem lepsze... np. zupa pomidorowa...
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Matek pisze:widziałem lepsze... np. zupa pomidorowa...
Zupa pomidorowa była z założenia głupia i sucharska. To jest głupie i sucharskie mimo innych założeń :P
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

ja tez mam pewna utopijna wizje:
Kazdy przed zarejestrowaniem powinien przejsc pozytywnie test na inteligencje, a docelowo stanac przed komisja lustracyjno-kwalifikacyjna w celu uzyskania pobytu stalego.
Co Wy na to??

A w ogole to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

wizja kretyńska, przecierałem oczy ze zdziwienia, czy naprawdę temat tak się nazywa :lol:
byłem na paru koncertach zespołów, których nie znałóem ani jednego kawałka, albo w ogóle o zespole nie słyszałem. i bawiłem sie bardzo dobrze. po to chodzę na koncerty, żeby się bawić, a nie udowadniać sobie czy komukolwiek jakim jestem tru fanem :lol:
np na maiden atmosfera moze i by była lepsza, ale wolę wielki tłum normalnych ludzi niż garstkę takich szaleńców.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

temat może i głupi ...ale troche racji w tym jest
k_r_z_y_s_i_e_k
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: k_r_z_y_s_i_e_k »

bezsensu wizja - moze jeszcze mieliby nas pytac np. o kolor sznurowek w butach Harris'a na teledysku do Holy Smoke :lol: przeciez kazdy tróóó musi to wiedziec
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Dla mnie to moge byc tacy ludzie ale niech sie nie wychylaja ze znaja kazdy utwor Maiden od podszewki bo tak naprawde to nie znaja nawet cwierci utworów nagranych przez ironow.Znam paru takich co sie tak wymadrzali , lecz kiedy zapytalem o pierwszy sklad lub kiedy Bruce przyszedl do zespolu to poprostu nie wiedzieli
ODPOWIEDZ