no prosze.. swego czasu bardzo lubiłem Bloodhound GangTwórcy takich przebojów jak "Bad Touch" czy "Along Comes Mary" na jedynym koncercie w naszym kraju
Grupa Bloodhound Gang wystąpi 29 czerwca w warszawskiej "Stodole" w ramach trasy promującej album "Hefty Fine". Ceny biletów: studenci 80 zł, studenci Politechini Warszawskiej 70 zł, pozostali 90 zł, wszyscy w dniu imprezy 110 zł. Będzie to druga wizyta Bloodhound Gang w Polsce. Poprzednio wystąpili oni w katowickim Spodku i warszawskiej Stodole w lutym 2000 roku.
Bloodhound Gang to zgrabna mieszanka punk–rocka z hip hopem, według niektórych przypominająca wczesnych Beastie Boys. Nie stronią też od dyskotekowych bitów, wplecionych między gitarowe zagrywki. Ponadto cechą charakterystyczną twórczości Bloodhound Gang są ich teksty – pełne ironii, celnie wymierzające ciosy we wszelkie absurdy otaczającego nas świata. Nie da się ukryć, że wiele z nich dotyczy również seksu i relacji damsko – męskich. To mieszanka naprawdę wybuchowa, która doskonale sprawdza się w trakcie imprez i koncertów.
Premiera „Hefty Fine” miała miejsce pod koniec września 2005, ale do naszego kraju dotarła dopiero w październiku. Szaleni rockowi kabareciarze z Bloodhound Gang ponownie szokują. Wystarczy spojrzeć na okładkę płyty – widnieje na niej bardzo gruby mężczyzna, który natychmiast zwraca na siebie uwagę na sklepowej półce. To nie koniec. Pierwszy singiel z „Hafty Fine” to „Foxtrot Uniform Charlie Kilo” (dla niezorientowanych: wystarczy spojrzeć na pierwsze litery tych wyrazów). Klip do tego nagrania przepełniony jest seksualnymi podtekstami, co akurat jest normą w przypadku Bloodhound Gang. W teledysku wystąpił Bam Margera, określany mianem "niegrzecznego idola młodzieży", znany z występów w telewizyjnym programie "Jackass".
Podobno ciekawe rzeczy działy się podczas kręcenia zdjęć, bo jak na bohatera "Jackass" przystało, Margera rozwalił sobie głowę skacząc z 5 metrów do jeziorka, które miało raptem metr głębokości. W dodatku miał pecha, gdyż trafił głową w kamień. Na szczęście skończyło się na paru szwach i obserwacji w szpitalu.
Drugi singiel z płyty to „Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss", którego tytuł pochodzi od charakterystycznego dźwięku z dyskotekowych przebojów, w Polsce znanego jako „umc – umc”.
29/06/2006 Bloodhound Gang - Warszawa - Stodoła
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
El Dorado
29/06/2006 Bloodhound Gang - Warszawa - Stodoła
Re: 29/06/2006 Bloodhound Gang - Warszawa - Stodoła
Ja podobnie jak Ty Tobink ;] Ale to było kiedyś 
-
El Dorado
ale ja jeszcze lubie czasem sobie posłuchać 
No posluchac to czasem również, ale żeby iśc na koncert.. Daleki jestem od takiego stanu ;]
W sumie zabawa będzie niezła, ale szkoda kasy, tak do 50 zł to jeszcze bym sie moze skusił, i pod warunkiem, że grali by w katowicach