Kiedy pierwszy raz usłyszałem Iron Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Kiedy pierwszy raz usłyszałem Iron Maiden?
Chciałbym w tym temacie, abyście napisali kiedy i w jakich okolicznościach usłyszeliście "Dziewicę"? Czy to była tak jak w moim przypadku miłość od 1 wejrzenia?
Ostatnio zmieniony wt sie 03, 2010 5:28 pm przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kiedy pierwszy raz usłyszałem Iron Maiden?
Pamięć mam krótką ale na bank taki temat był już
EDIT: http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=2924
EDIT: http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=2924
1981 początek lata, kumpel wiedząc ze słucham czegoś cięższego niż Bony'M, a byłem wtedy na etapie Back in Black, przyniósł kasieciaka z taśmą na której miał nagraną płytę 'Killers". po uszłyszeniu pierwszych dżwieków mało co nie spadłem ze stołka. wiedział ze uwielbiam bębniarzy bo sam tłukę chciał mi zrobić niespodziankę po prostu
no po tych "dicso rytmach" jakie słychać na BiB usłyszeć Burr'a to był szok. ten gość (C.Burr) zmienił całkowicie moje podejście do bębnów. po dniu gdy usłyszałem Killersa już nic nie bylo takie same. od tego czasu zaczeły się moje poszukiwania jedynki bo dowiedziałem się ż Killers to drugi album IM. zajeło mi to raptem chyba 2 miesiące i cóż...mój szok się jeszcze pogłębił. fascynacja trwa do dziś i nawet pojawienie się fali trash, speed, death metalu tego nie zmieniło. ot tyle bo można by pisać całą pracę dyplomową na ten temat 
A Fala Thrash nie idzie ramie w ramie z Ironami ? Metallica wydała swoją płytę tylko trzy lata po pierwszym albumie Ironów. Slayer też coś koło tego. Megadeth bodaj 84 rok to był gdy świat ujrzał Killing Is My Buisness...And The Buisness is Good.fali trash
Wydaje mi sie,iż mimo wszystko Thrash już też wcale nie jest taki młody
-
Deleted User 357
Początek tak,ale nie były to jeszcze lata wielkiej popularności thrashu
jest,bo była to duża rewolucja w stosunku do tego co grął Maiden,Priest,Accept i inni "dziadkowie" tak duża ,że niektórzy nie mogli tego strawić. Wtedy czas w heavy-metalu biegnął znacznie,znacznie szybciej niż teraz, w jednym roku działo sie tyle ile teraz w 10 latach.Blood Brother pisze:A Fala Thrash nie idzie ramie w ramie z Ironami ? Metallica wydała swoją płytę tylko trzy lata po pierwszym albumie Ironów. Slayer też coś koło tego. Megadeth bodaj 84 rok to był gdy świat ujrzał Killing Is My Buisness...And The Buisness is Good.fali trash
Co do tematu to napisze, za jakiś czas, bo do takiego tematu to sie trzeba dłużej przygotować
a czy ja napisałem ze idzieBlood Brother pisze:A Fala Thrash nie idzie ramie w ramie z Ironami ? Metallica wydała swoją płytę tylko trzy lata po pierwszym albumie Ironów. Slayer też coś koło tego. Megadeth bodaj 84 rok to był gdy świat ujrzał Killing Is My Buisness...And The Buisness is Good.fali trash
pierwszy raz usłyszałem Maiden u mojego kolegi jakieś 8-9 lat temu.
Zaraz potem kazałem sobie kupić jakąś ich płytkę:)
Zaraz potem kazałem sobie kupić jakąś ich płytkę:)
ja w sumie szybciej o nich przeczytalem niz uslyszlalem bo byla to recenzja breava, po kturej przeczytaniu nabylem plyte . Ale fascynajca nie byla od pierwszej nuty
, po jakim czasie przyszla i trwa do dizsiaj 
Jakieś trzy lata temu usłyszałam Wasting Love na imprezie u znajomego (wielkiego fana Maiden) i od razu zakochałam się w tym kawałku! Potem sprawiłam sobie Fear Of The Dark i dalej to już szybko poszło 
- Iron Marcin
- -#Invader

Ja sie zetkanalem pierwszy raz z Iron Maiden jakos w 1995 roku!!!
Byla to plyta albo Powerslave labo Somwhere in time!! Chyba raczej Powerslave, bo pamietam ,ze bardzo podobala mi sie piosenka 2 minutes to midnight!!
Oczywiscie od tamtej pory moje zaniteresowanie Iron Maiden nie ustalo, a wrecz przeciwnie!!!!!!!!!!!
Byla to plyta albo Powerslave labo Somwhere in time!! Chyba raczej Powerslave, bo pamietam ,ze bardzo podobala mi sie piosenka 2 minutes to midnight!!
Oczywiscie od tamtej pory moje zaniteresowanie Iron Maiden nie ustalo, a wrecz przeciwnie!!!!!!!!!!!
Iron Maiden pierwszy raz usłyszałem tak na serio, 28 czerwca 2001 r. podczas słuchania płyty Brave New World. Płyta bardzo mi sie spodobała, ale nie na tyle,by uznać Maiden za ulubiony zespół,coś mnie w tym zespole kręciło,coś mnie do nich ciągneło,a miałem wtedy takie ciągotki do horrorów więc mi sie Eddie podobał bardzo. Wtedy moim ulubionym zespołem był Black Sabbath z Ozziem i to ich najbardziej słuchałem, poza tym Purpli, AC/DC i Kiss.Odleciałem na punkcie Maiden 18 września tego roku ,podczas słuchania Number of the Beast ,wtedy to już wiedziałem ,że ten zespół będzie dla mnie ważny. Definitywnie myśle stałem sie fanem Iron Maiden ,gdy usłyszałem Seventh Son of a Seventh Son, 21 listopada tego roku. Do tego ,że nim sie stałem nie miała wpływ tylko muzyka, też sami muzycy ,którzy ujęli mnie osobowością, klimat który tworzył sie wokół Iron Maiden, a który mógł sie wyczuć z artykułów o Maiden ,pisanych przez fanów na stronach internetowych ,a także pare innych spraw. Pomyslałem ,być fanem Maiden to świetna rzecz, słuchając muzyki tego zespołu,czułem coś ,czego nigdy wcześniej ani nigdy później już nie czułem.Tego nie da sie opisać. A co ważniejsze, ich muzyka podobała mi sie coraz bardziej,podczas gdy innych powoli nudziła.
-
Deleted User 2259
Ty Thunder ja tez pierwszy raz usłyszałem Seventha 21 Listopada tyle,że 2003 Kupiłem płytę 20 ale miałem wieże zepsuta ,więc na następny dzień pojechalem do kuzynki i tam skatowalem ta płyte w 1 dzień 12 razy :beer
- Elevatorman
- -#Clansman

ja w pierwszym odcinku listy przebojów wszechczasów na mtv classic bo ja pamietam keidy to było jeszze przed tym jak neta mam czyli jakies 6 lat temu
naczy uslyszalem w sensie ze usłyszałem i sie zainteresowałem
mój ojciec słuchał G'N'R AC/DC itp. wiec miałem łatwiejsza drogę;)
ja chyba jeszcze więcejInvader pisze:Ty Thunder ja tez pierwszy raz usłyszałem Seventha 21 Listopada tyle,że 2003 Kupiłem płytę 20 ale miałem wieże zepsuta ,więc na następny dzień pojechalem do kuzynki i tam skatowalem ta płyte w 1 dzień 12 razy :beer
lub zapytaj rodziców (bez urazy, nie wiem ile masz lat)
15 jeżeli o to chodzi.
A moi rodzice są z innej beczki-tatko słuchał głównie Depeche Mode a mama polskiego rocka(w przypadku matki koncerty Budki Suflera w latach 80 były częste.Chociaż z lekcji historii wiem, że było ciężko-facet od historii opowiadał jak się zlał prawie, gdy ujrzał oryginał IM)
EOT.
15 jeżeli o to chodzi.
A moi rodzice są z innej beczki-tatko słuchał głównie Depeche Mode a mama polskiego rocka(w przypadku matki koncerty Budki Suflera w latach 80 były częste.Chociaż z lekcji historii wiem, że było ciężko-facet od historii opowiadał jak się zlał prawie, gdy ujrzał oryginał IM)
EOT.
No no, Vlad, taki "Powrót do przeszłości"
Jeszcze sentymentalny się zrobisz 
Ja byłem bardzo mały gdy pierwszy raz usłyszałem Fear Of The Dark i podobali mi się, potem przelotnie ich słuchałem (jako dziecko) aż do 1999 wtedy dorwałem Ed Huntera (pirata
) i zakochałem się w nich a zbzikowałem
dopiero 3 lata temu.
A ja rozpocząłem w wieku lat 13. Spodobało mi się "Number of the Beast".
I tak dalej się to potoczyło.
I tak dalej się to potoczyło.
...like a rolling stone....Celtic pisze:I tak dalej się to potoczyło.