Wicker Man vs Rainmaker
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Wicker Man vs Rainmaker
Ponieważ idzie nowy album,warto by było sobie porównać single z dwóch ostatnich płyt,nie biore WD,bo wiadomo ,że przegra z Wicker Manem.
A Rainmaker to utwór równie dobry,a wg.mnie nawet nieco lepszy.
Świetna melodia, niesamowita solówka,taka jaką tylko Dave potrafi zagrać, fajny refren,a do tego ciekawy tekst. Z początku tak mi sie bardzo nie podobał,ale z czasem stał sie jednym z lepszych na Dance of Death.
A Wicker Man też jest świetny,ale nie słucha sie go tak"lekko" jak Rainmakera i mi szybciej sie nudzi, solówka i refren bardzo mi sie podobają,ale nie tak jak w Rainmakerze. I wokałbym by otwieracz płyty(bo 1 singiel napewno już nie wiedząć że to RoBB), przypominał Rainmakera.
A Rainmaker to utwór równie dobry,a wg.mnie nawet nieco lepszy.
Świetna melodia, niesamowita solówka,taka jaką tylko Dave potrafi zagrać, fajny refren,a do tego ciekawy tekst. Z początku tak mi sie bardzo nie podobał,ale z czasem stał sie jednym z lepszych na Dance of Death.
A Wicker Man też jest świetny,ale nie słucha sie go tak"lekko" jak Rainmakera i mi szybciej sie nudzi, solówka i refren bardzo mi sie podobają,ale nie tak jak w Rainmakerze. I wokałbym by otwieracz płyty(bo 1 singiel napewno już nie wiedząć że to RoBB), przypominał Rainmakera.
Re: Wicker Man vs Rainmaker
Postawilem na wickermana. Rainmaker jest lepszy moim zdaniem tekstowo natomiast wickerman ze wszystkim pozostalym bije go na glowe. Teledyskiem przedewszystkim

Stawiam na Rainmaker'a. Bardziej podoba mi sie wstęp i tekst ogólnie w odbiorze 
- Elevatorman
- -#Clansman

jak dla mnie Wicker Mana...
Wicker :rocx
- likipiki
- -#Lord of the flies

wicker. rainmakera nie trawię, słuchać tego nei mogę :/
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Rainmaker. Wicker Man już mi się znudził kompletnie i mogę nim rzygać. Rainmaker nie jest jeszcze tak osłuchany, więc na razie stoi wyżej.
- Metalophil
- -#Moonchild

zdecydowanie Wicker Man!!! A teledysk wymiata, szczególnie po obejrzeniu filmu pt.The Wicker Man (polska wersja "Kult") :rocx
Wicker
Rainmaker. Bardziej podoba mi się tekst niż w Wicker Man. WM podoba mi się bardzo, jest świetnym openerem ale jednak jest pewien moment w nim kiedy , może nie mam dośc, ale jakoś mie nie podchodzi. Szczerze to tego filmu nie oglądałem. Muszę nadrobić zaległości 
Nomad, trudne pytanie dałeś w sondzie 
Rainmaker. Wickerman ma nudny refren i generalnie jest jakiś zbyt "prosty", a co do teledysku to uważam, że Rainmaker bije Wickera na głowę! 
- dostoevsky
- -#Assassin

Rainmaker za tekst, riff, solówkę.
-
Iron Maiden
- -#Charlotte

Wickerman ! Za sentyment
I za zafajnistą solówke Adriana 
Chciałbym aby przypominał Be Quick or Be Dead.Nomad pisze:Chciałbyś by opener nowego albumu bardziej przypominał?
A Jesli trzeba wybierać pomiędzy Wicker'em a Rainmaker'em to zdecydowanie ten pierwszy. W tym utworze jest "to coś" ( nie, nie mam na myśli "łooooo, łooooo, łoooo " .) co nadaje temu utworowi specyficzny, nietuzinkowy wydźwięk. IMO ma więcej czadu niż Rainmaker.
Nie no zdecydowanie Wicer, choć akurat mogli by nie zgapiac pierwszych 5 sekund z Judasów 
-
Deleted User 1309
Szczerze piszac to nie chciał bym zeby przypomniał zadnego z tych kawałków bo i po co powielac schematy . A co do tego który jest lepszy ... Wicker Man.
własnie tego nie lubieZdzicho pisze:Nie no zdecydowanie Wicer, choć akurat mogli by nie zgapiac pierwszych 5 sekund z Judasów
Też bym chciał by przypominał Be Quick or Be Dead, Fear.
Baaardzo trudny wybór...ale chyba Wicker Man, kiedys szalałam na jego punkcie, dzień bez tego teledysku to był dzień stracony
No ale Rainmaker też jest genialny 
Oba teledyski do tych kawałków świetne.
Zgadza sięAbstract pisze:Oba teledyski do tych kawałków świetne.