Vader

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Vader

Post autor: Deleted User 1499 »

Mimo ze do premiery zostalo jeszcze troche czasu, mialem okazje przesluchac ten album.Jakie wrazenia?:
Vader miazdzy kazdym utworem , wszystko brzmi poterznie i ciezko.Nie mamy ani chwili na zlapanie oddechu kazdy utwor to totalna masakra , no moze oprocz Predatora , to taki w miare spokojny utwor.
Moja recenzja moze nie jest najlepsza poniewaz nie mam zbyt wielkiego talentu.Ale to co moge powiedziec - jest to jedna z lepszych plyt , olsztynskich death metalowcow , moj faworyt na polska plyte roku.Juz nie moge sie doczekac wystepu w slowianinie bo wiem ze pozamiataja.
Ostatnio zmieniony pn wrz 28, 2009 2:56 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Vader

Post autor: Szajba »

YEAH!! na VADERa to ja zawsze czekam z utesknieniem!! genialny death i tyle. mam nadzieje ze znowu zakraja u mnei w kato:) a gdzie ja slyszales? masz na mp3?? podrzuc prosze !!
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

oj dobry ten album...choc to ciagle Vader bez WIELKICH nowosci :)
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Vader skonczyl sie na "De Profundis"...niestety...jeszcze moze "Litany"....nie czekam na ta plyte...za duzo zlych rzeczy muzycznych i organizacyjnych urodzilo sie w tym zespole...
Deleted User 1499

No mi tez 2 ostatnie plyty nie podeszly.Dlatego bylem bardzo pesymistycznie nastawiony do tego albumy gdyz Art OF War bardzo mnie nie zaskoczyl.Jednak pierwsze dzwieku poprostu mnie powalily i raz dwa zmienilem zdanie o Vader.Poprostu udalo im sie nagrac swietny album.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... hmm, trochę dziwne to co napisałeś bo The Art of War w nie tylko moim odczuciu był zapowiedzią drugiej młodości Vader - obecnie fakt ten po wysłuchaniu "Impressions In Blood" jedynie mogę potwierdzić :rocx VADER znów w formie, płyta zabija... jest gdzieś między De profundis a Revelations, z tych najwiecej czuć, podoba mi się klimat albumu, aranzacje i sama struktura kompozycji plus trochę nowego. Cieszy mnie ze znów są opętane jazdy na gitarach, trochę wiecej się spodziewalem po perkusiscie, jest b/szybko i poprawnie ale za bardzo schematycznie, pytanie czy to jego zasługa czy tak mu kazali .
Deleted User 1499

Chodzilo mi o to ze Art Of War zbytnio nie zdradzal tego co sie na albumie znajdzie , nie powalil mnie tak jak album.
Co do garowego , to daje rade , gra szybko jak na Vader przystalo , potrafi cos zamieszac.Ogolnie jest dobry.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Ja tam kulturalnie czekam na premiere, zakupie orginał w jej dniu, wytrzymam jeszcze miesiąc.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Obrazek
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

czyli to juz nie taki Thrash death w stylu virgin snatch ?? szkoda:P
Deleted User 1499

Elevatorman pisze:czyli to juz nie taki Thrash death w stylu virgin snatch ?? szkoda:P
A czy Vader gral Thrash Death Metal??Oswiec mnie na jakiej plycie.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

nie wiem czemu sie wszyscy zachwycaja ta plyta, dla mnie to co najwzyej sredniak, nie ma tu nic odkrywczego, klawiszowe wstawki mi sie nie podobaja, jest tylko. doslowanie. kilka nowych riffow, jeden czy dwa fajne refreny i tyle Beast byl nieco lepszy a do Revelations to juz w ogole nie dorasta...
Deleted User 1499

Bonzo pisze:nie wiem czemu sie wszyscy zachwycaja ta plyta, dla mnie to co najwzyej sredniak, nie ma tu nic odkrywczego, klawiszowe wstawki mi sie nie podobaja, jest tylko. doslowanie. kilka nowych riffow, jeden czy dwa fajne refreny i tyle Beast byl nieco lepszy a do Revelations to juz w ogole nie dorasta...
Zapomnij.Beast jeszcze bylo w miare , ale Revelations to byla szmira.Strasznie nie trawie ego albumu.Ja sie nowym albumem zachwycam bo Vader nagral w koncu cos porzadnego, czuc swierzosc , ciezkosc.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

aha... no to ja Ci PRZYPOMINAM ze to moja wlasna ocena... Revelations to swietny album IMHO :roll:
Deleted User 1499

Bonzo pisze:aha... no to ja Ci PRZYPOMINAM ze to moja wlasna ocena... Revelations to swietny album IMHO :roll:
No ja rownierz pisze swoja ocene.
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Revelations>>>The Beast

Nowy słyszałem tylko dwa kawałki, te z sieci.
Warlords 1/5
Shadow Fear 5/5

czekam na płytę...
reaktywacja
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Dobra jest, lepsza od Bestii, ale jeszcze bede sluchal. Bo po 2 razach mam naprawde ogolny wzglad ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kurde nie róbcie mi apetytu, musze jeszcze miesiąc czekać, obiecałem sobie :wink: .
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Filik10 pisze:Kurde nie róbcie mi apetytu
zrób sobie kanapke :P

a na serio, spokojnie , nie jest to przeciez az taki hit meen. :wink:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No dla niektórych to hit jest, słyszałem jeszcze pare głosów ubustwiających osób które mogły posłuchać przedpremierowo i niemoge się doczekać, tak samo jak IM :) .
ODPOWIEDZ