http://rapidshare.de/files/30326020/Ros ... t.mp3.html
Nasze prywatne zespoły
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nasze prywatne zespoły
eghem,.....chciałem sie pochwalic
tak jak obiecałem w piątek: oto pierwszy kawałek mojego zespołu "Rosename". lekka ballada, jaknarazie z jedna gitara(drugi gitarzysta na urlopie) i bez wokalu(w fazie poszukiwań). Wśród moich kumpli owy kawałek wywołał pozytywne reakcje(niewiedzieli, ze to nasz kawałek). a wam jak sie podoba? :
już nie mam tu najwięcej postów

Właśnie sprawdzam co to za cudo ta wasza piosenka
A to ma jakis tytul?:>
wstepie "Star of hope" ale sie jeszcze zobaczychudy pisze:A to ma jakis tytul?

- likipiki
- -#Lord of the flies

star of hope? już lepiej brzmi ten 'pierwszy' 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
A planujecie to z wokalem zrobić?
mowie ze to nazwa robocza
tam jeszcze bedzie druga gitara na overdrivie i 2 solowki: gitarowy i zaraz po niej lekka basowa(której jeszcze niedopracowałem)
EDIT: tak, wokal bedzie, tylko trza dobrego wokaliste znalesc
EDIT: tak, wokal bedzie, tylko trza dobrego wokaliste znalesc

Ahh to fajnie bo tak jak jest tak troche średnio
to wglada
Narazie to takie troche monotonne, chcialbym uslyszec jak bedzie druga gitara, jakies solo itd. Aha i to jest automat czy prawdziwa perka, bo mi sie wydaje, ze automat 
no widze, ze sie znaszKroczniok pisze:Aha i to jest automat czy prawdziwa perka, bo mi sie wydaje, ze automat

szajba możecie z tego fajne... intro zrobić
za długie stanowczo. ale brzmienie całkiem ciekawe udało si wam uzyskać.
Ja gram w kapeli jakby nie byloSzajba pisze:no widze, ze sie znaszKroczniok pisze:Aha i to jest automat czy prawdziwa perka, bo mi sie wydaje, ze automattak, to automat, bo nie mielismy mikrofonow zeby perke nagrac
ale perka w oryginale jest taka sama, tj gra to samo
Macie tu balladke mojego zespolu, bylo nagrywane pare lat temu i wlasnie nie bylo jescze perkusji, wiec jest automat. Taka troche smutna ta ballada no, ale jedyna jaka mamy
Anthurium - Anthurium
bo to na początku miało być intro, ale potem pomyśleliśmy, ze to fajnie bedzie brzmiało jako rytmiczna czesc utworuMatek pisze:tego fajne... intro zrobić

Wokalistka ma glos troche do CHylinskiej podobnyKroczniok pisze:Macie tu balladke mojego zespolu, bylo nagrywane pare lat temu i wlasnie nie bylo jescze perkusji, wiec jest automat. Taka troche smutna ta ballada no, ale jedyna jaka mamy Wink

Szajba pisze:Wokalistka ma glos troche do CHylinskiej podobny
TROCHE!!!!!!!!!!Kroczniok pisze:Szajba napisał:
Wokalistka ma glos troche do CHylinskiej podobny
Shocked

oj Kro nudna strasznie ta ballada wasza
macie coś bardziej reprezentatywnego do posłuchania? 
Wiem, ze nudna dlatego ballad nie gramyMatek pisze:oj Kro nudna strasznie ta ballada wasza macie coś bardziej reprezentatywnego do posłuchania?
Masz tu: Anthurium - Władca
Nagranie z koncertu
do Chylińskiej to prędzej ja mam głos podobnyWokalistka ma glos troche do CHylinskiej podobny
moze mam schiza...niewazne... w kazdym razie jak ebdzie wiecej, bedzie to i tu
a pierwszy koncert najprawdopodobniej bedzie na przelomie listopada i grudnia w Guga(katowice) na "young rock festiva" ;]

Przesłuchałem, a i owszem, i takie wrażenia na gorąco :
1. Strasznie gubisz rytm. Nie grasz w tempie. Ten poczatek jest poza rytmem, chybaże mialeś taki efekt zamierzony, choć wątpię w to szczerze mówiąc.
2.Utwór, a raczej jego namiastka, długa i nieco nudnawa. Jak będzie druga gitara, jakieś solo, wokal, oraz może jeszcze coś Wam przyjdzie na myśl, to powinno byc ciekawie
3. Moment 2:30, jesli zamierzone było to wejście na synkope to bardzo fajnie to wyszło.
4. W sumie mało się dzieje w utworze, ale sądze, że z całym zespołem powinno wyjść lepiej
Ale ja jestem wredny ]:->
1. Strasznie gubisz rytm. Nie grasz w tempie. Ten poczatek jest poza rytmem, chybaże mialeś taki efekt zamierzony, choć wątpię w to szczerze mówiąc.
2.Utwór, a raczej jego namiastka, długa i nieco nudnawa. Jak będzie druga gitara, jakieś solo, wokal, oraz może jeszcze coś Wam przyjdzie na myśl, to powinno byc ciekawie
3. Moment 2:30, jesli zamierzone było to wejście na synkope to bardzo fajnie to wyszło.
4. W sumie mało się dzieje w utworze, ale sądze, że z całym zespołem powinno wyjść lepiej
Ale ja jestem wredny ]:->