Włochaty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Włochaty
Nie spodziewam się tu milionów postów ale jednak spróbuję....
Włochaty- szczecinska kapela punkowa czy tez anarcho- punkowa... legenda polskiego punk rocka nowej fali ( załozony na przełomie lat 80/90 wyróznienie( głosy publiczności) w jarocinie w 1993 r.
Miejscami mamy tu domieszke reggae ( Każdy Krok niesie Pokój, Credo, Jesteśmy) ale przeważają typowo ostre punkowe kawałki ) Nie chce przeminąć, Bez Wytchnienia, Zmowa itd.)
Często muzyka jest urozmaicona saksofonem oraz damskim wokalem wspomagającym(na płycie) ..
Moja ulubiona płyta : Droga Oporu
w 2005 wyszłąnowa płyta Włochatego- Bunt I Miłość i sądze że ta może się najbardziej tu spodobac ale też nie gwarantuje myśle że jest warta uwagi jesli ktos choc troche lubi polski punk....
[/url]
Włochaty- szczecinska kapela punkowa czy tez anarcho- punkowa... legenda polskiego punk rocka nowej fali ( załozony na przełomie lat 80/90 wyróznienie( głosy publiczności) w jarocinie w 1993 r.
Miejscami mamy tu domieszke reggae ( Każdy Krok niesie Pokój, Credo, Jesteśmy) ale przeważają typowo ostre punkowe kawałki ) Nie chce przeminąć, Bez Wytchnienia, Zmowa itd.)
Często muzyka jest urozmaicona saksofonem oraz damskim wokalem wspomagającym(na płycie) ..
Moja ulubiona płyta : Droga Oporu
w 2005 wyszłąnowa płyta Włochatego- Bunt I Miłość i sądze że ta może się najbardziej tu spodobac ale też nie gwarantuje myśle że jest warta uwagi jesli ktos choc troche lubi polski punk....
[/url]
Ostatnio zmieniony śr paź 04, 2006 6:48 pm przez Elevatorman, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Włochaty
muzycznie po prostu nie lubie bardzo i tyle, ale ideologicznie to nienawidze
- likipiki
- -#Lord of the flies

nie, nie i jeszcze raz nie.
z punku dla nastolatek to jedynie pidżamę lubię.
z punku dla nastolatek to jedynie pidżamę lubię.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Stormshield
- -#Moonchild

A ja lubię
Chociaż za bardzo twórczości nie znam 
-
Deleted User 357
Byłby mi obojętny,ale taki jeden mój znajomy który jest największym idiotą jakiego zna jest ich wielkim fanem i przez to nie trawię 
ale co ty wogole porownujesz ?Jeśli idzie o anarchistyczne teksty, Dezerter pozostanie niedościgniony.
już nie mam tu najwięcej postów

-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Wogole cala idea propagowania anarchii wsrod bandy zbuntowanych nastolatkow jest smiechu warta 
- KaziorFukacz
- -#Trooper

Ja tam lubię. W sumie to oprócz Zmowy innych płyt nie słyszałem. Wg. mnie najlepsze utwory:
tekst: Gwiazdka, Zjedz dziecko, Każdy krok niesie pokój
muzyka: Zmowa, Bitwa toczy się dalej.
To tyle
tekst: Gwiazdka, Zjedz dziecko, Każdy krok niesie pokój
muzyka: Zmowa, Bitwa toczy się dalej.
To tyle
anarchia jest śmiechu wartaBloody Sabbath pisze:Wogole cala idea propagowania anarchii wsrod bandy zbuntowanych nastolatkow jest smiechu warta
- KaziorFukacz
- -#Trooper

A do tej anarchii, to trochę to tandetne 
- Elevatorman
- -#Clansman

aj fajna fajnaKaziorFukacz pisze:Bitwa toczy się dalej
ojjj tak....KaziorFukacz pisze:Gwiazdka
pff... mysląc tak każdy "system polityczny" jest śmiechu wartyanarchia jest śmiechu warta
Kazior Droge Oporu sobie ściągnij... Pani A - uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam
ale anarchia nic nie zakłada mądrego, inne takElevatorman pisze:pff... mysląc tak każdy "system polityczny" jest śmiechu warty
- Elevatorman
- -#Clansman

dalsze drązenie nie ma sensu bo i tak jesli ktoś wierzy w to że anarchia może byc to źle myśli i wszyscy o tym wiemy ale jednak dla mnie jest to symbol takiej mojej własnej arkadii....miki pisze:Elevatorman napisał:
pff... mysląc tak każdy "system polityczny" jest śmiechu warty
ale anarchia nic nie zakłada mądrego, inne tak
Kazior - Droga Oporu- Bez Wytchnienia..... IMO najlepszy kawałek włochatego
wiesz, mimo moze ostatecznego niepowodzenia mojego, jednak wiem na czym polegają ideologie polityczne, z tej matury w końcu tak źle nie było, na której tego wymagali. a to, ze nie zgadzam się i jestem bardzo przeciwny tej ideologi to inna sprawa. ludzie się do takich rzeczy nie nadająThe Man Who Walks Alone pisze:Anarchizm jest teorią polityczną, zakłada istnienie oddolnie zorganizowanego społeczeństwa - a nie chlanie jaboli w parku.
Nie cierpie punków, nie cierpie ich ideologii, nie cierpie ich muzyki.
w ankiecie powinna byc opcja 'myje sie', to bym zaznaczyl
zabijasz dowcipem
włochatego mało znam, ale jakoś nie bardzo mnie zachęca...
myślę, że mamy dużo dużo lepszch zespołów (już choćby analogsi, też ze szczecina
) niemniej postaram się posłchać więcej.
włochatego mało znam, ale jakoś nie bardzo mnie zachęca...
myślę, że mamy dużo dużo lepszch zespołów (już choćby analogsi, też ze szczecina
staram sie jak moge niestety jaki zespol taki dowcipzabijasz dowcipem