Wirtuozi Gitary. Technika Vs. Klimat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Wirtuozi Gitary. Technika Vs. Klimat
o so chozi ? juz tlumacze. jest wielu swietnych gitarzystów. Hoffman, Moore, Jonson, Satriani, Petruchi, Smith, etc. kazdy z niech jest swietny i mozna ich nazwac bogami tego instrumentu. jednak ich muzyak sie rozni. jedny kladą nacisk na technike, jak Satriani czy Pietrucha, miej zajmując sie klimatem, a drudzy, jak Gary Moore czy nasz polski Wojtek Hoffman na Klimat, ustępując tym pierwszym pod względem techniki. jakich wy lubicie ? ja wiadomo obstawiam na klimat. "Drzewa" Hoffmana czy praktycznie kazda plyta Moora przebijają w mojej hierarchii dokoniania np Satrianiego.
już nie mam tu najwięcej postów

Re: Wirtuozi Gitary. Technika Vs. Klimat
John z Red Hot mi sie podoba jak gra i tyle :jSzajba, przestań bawić się w Nomada
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Moim jednym z niewielu ulubionych utforów Vai'a jest przegenialny, przeklimatyczny - Tender Surrender. Ten utwor jest bd. dobry pod względem techniki, ale od względem klimatu jest mistrzostwem. Moj na głos na klimat 
Jeśli chodzi o solowe płyty to oczywiście klimat. A generalnie to oczywiście umiejętność sklecenia zarąbistego kawałka, bez klimatu i umiejętności jest u mnie wyżej ceniona. A jak już daj bóg dochodzą do tego jednak umiejętności i klimat to już w ogóle. Dlatego uwielbiam np. grę Mantasa :]
bo to najlepszy gitarzysta na świeciehusaria pisze:John z Red Hot mi sie podoba jak gra i tyle :j
Jak na moj gust i upodobania to i technika i klimat jest wazny patrz Jimmy Page nikt tak nie gra jak on
no tak ale, Paga satriani np TECHNICZNIE zjada na sniadanie.

racja racja. fru, page, hendrix, blackmore... moi bogowie jeżeli o gitarę chodzi. co kogo obchodzi że np.Qba666 pisze:Jak na moj gust i upodobania to i technika i klimat jest wazny patrz Jimmy Page nikt tak nie gra jak on
Szajba pisze:no tak ale, Paga satriani np TECHNICZNIE zjada na sniadanie.
ale MAtek...ja tez wole np Page od Satrianiego 

A Ty masz owsikiMatek pisze:bo to najlepszy gitarzysta na świecie
Mi sie jeszcze podoba moja wiruorezja gitarowa :j
w ktorym miejscu?Szajba pisze:no tak ale, Paga satriani np TECHNICZNIE zjada na sniadanie.
a ja się wcale Ciebie nie pytałemSzajba pisze:ale MAtek...ja tez wole np Page od Satrianiego
nie no stary...Satriani jest technicznie najlepszym gitarzystą swiata i bynajmniejn ie moim ulubionym ale to nie jest tylko moja opinia.Qba666 pisze:w ktorym miejscu?

a kto tak powiedzial?? NIe znam goscia. Jedyne co wiem to to ze ma rozowa gitare i gra tam gdzie szelesci najwicej banknotow. Tak slyszalem jak sie myle to mnie poprawcieSzajba pisze:Satriani jest technicznie najlepszym gitarzystą swiata
-
Stormshield
- -#Moonchild

dla mnie prawdziwy wirtuaoz to np. brian may, david gilmour, czy wyżej wspomniani przeze mnie. tacy gitarzyści, którzy za pomocą kilku dźwięków potrafią stworzyć coś czego tym wszystkim wirtuozą o których temat nie uda się nigdy nawet jak będą grać 380247823 dźwięków na sekundę.
to niewiele wieszQba666 pisze:a kto tak powiedzial?? NIe znam goscia. Jedyne co wiem to to ze ma rozowa gitare i gra tam gdzie szelesci najwicej banknotow. Tak slyszalem jak sie myle to mnie poprawcie

-
Stormshield
- -#Moonchild

Tyle w tym temacie.Matek pisze:tacy gitarzyści, którzy za pomocą kilku dźwięków potrafią stworzyć coś czego tym wszystkim wirtuozą o których temat nie uda się nigdy nawet jak będą grać 380247823 dźwięków na sekundę.
popieram, ale technike też można podziwiaćMatek pisze:dla mnie prawdziwy wirtuaoz to np. brian may, david gilmour, czy wyżej wspomniani przeze mnie. tacy gitarzyści, którzy za pomocą kilku dźwięków potrafią stworzyć coś czego tym wszystkim wirtuozą o których temat nie uda się nigdy nawet jak będą grać 380247823 dźwięków na sekundę.