Mastodon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Mastodon
Czy ktoś jeszcze słucha tej swietnej muzyki?W mojej mieścinie jak powiedziałem,że Mastodon lubię to gały na mnie wywalili jak stary wyjadacz może słuchać takiego zespoliku.Myśleli,że jak nowy zespół to zaraz gra jakieś rapowe sieczki i tym podobne kichy.Mnie osobiście laczki spadły taki wykop!!!Piszcie czy znacie i co się Wam podoba lub nie
Re: Mastodon
znam i lubie. na poczatku mi nie podeszli, ale nie wywalilem ich. po jakims czasie wzialem sie na nowo i geniusz. leviathan i blood mountain chyba moje naj, choc do konca i tak ich jeszcze nie rozgryzlem 
Znam, nie lubię. Zbyt nowoczesne jakieś to granie i w ogóle mi nie wchodzi.
Ja poznałem zespół przy okazji premiery Blood Mountain. Jak dla mnie grają bardzo ciekawą muzykę i przede wszystkim taką w którą się trzeba bardzo zagłębić aby ją do końca zrozumieć. Nieprzekonanym polecam wielokrotne słuchanie albumu 
Ja uwielbiam. Genialna kapela. Tak powinno się dzisiaj grać.
nie umiem sie przekonać, choc przyznam, słuchałem ich raz. mam w planach bliższą znajomość 
już nie mam tu najwięcej postów

I dziwisz się, że nie możesz się przekonać.Szajba pisze:nie umiem sie przekonać, choc przyznam, słuchałem ich raz.
Zespół z tych "wyjebanych na maksa" 
"Leviathan" i "Blood Mountain" absolutnie genialne, powalające granie. Wszystko mają prawie, dużo czystego heavy metalu, jest i thrashyk, troche punka, co chwile przebijają się też typowo progresywne facynacje, a czasem z kolei sie robi ekstremalnie.
"Remission" znam dość słabo.
a "Call Of The Mastodon" i "Lifesblood" jeszcze nie przesłuchałem.
Podejrzewam, że jeszcze ze 3-4 płytki będą mieli na poziomie absolutnie niedostępnym dla 99% zespołów.
W każdym razie ja spokojnie czekam na kolejny
"Leviathan" i "Blood Mountain" absolutnie genialne, powalające granie. Wszystko mają prawie, dużo czystego heavy metalu, jest i thrashyk, troche punka, co chwile przebijają się też typowo progresywne facynacje, a czasem z kolei sie robi ekstremalnie.
"Remission" znam dość słabo.
a "Call Of The Mastodon" i "Lifesblood" jeszcze nie przesłuchałem.
Podejrzewam, że jeszcze ze 3-4 płytki będą mieli na poziomie absolutnie niedostępnym dla 99% zespołów.
W każdym razie ja spokojnie czekam na kolejny
- hail_the_leaf
- -#Invader

Uwielbiam. Słychać w tym tyle Neurosis , że aż miło. Szkoda, że na Mystic Festivalu nie zagrali.
To już jest mocniejsza rzecz. Miejscami nawet o death zahacza. ;]Artur pisze:a "Call Of The Mastodon" i "Lifesblood" jeszcze nie przesłuchałem.
To może i nie posłucham 
Posłuchaj, naprawdę warto. Z tym deathem bardziej mi o wokal chodziło. A nóż się spodoba. :]
Nie tylko wokale bo na Call of the Mastodon słychać w paru utworach najprawdziwsze blasty.Pojawia się też trochę grind core'a.
O kurde, może kiedyś przesłucham :bounce:norbert pisze:Pojawia się też trochę grind core'a.
Posłuchaj bo warto.Jeden z najlepszych zespołów ostatnich lat.Przynajmniej dla mnie
Tzn. muszę posłuchać tej płyty co grindcorem wokale zalatują ;] Bo jak pisałem w 2. poście tego tematu to zespół znam i nic mnie w nim nie rusza
(słuchałem Blood Mountain i Leviathan)
To od razu odpal Call of the Mastodon a później Remission a jak Ci będzie mało to sobie odpal ostatni Napalm Death :-)
http://www.mininova.org/tor/746980
Kto ma torrenta to może sobie ściągnąć koncert Mastodon na Download Festival 2007
Kto ma torrenta to może sobie ściągnąć koncert Mastodon na Download Festival 2007
http://www.myspace.com/mastodon
tutaj można posłuchać nowego kawałka Mastodon o tytule "Divinations" z nadchodzącego albumu "Crack The Skye".
Dla mnie troszke dziwny, ciekawe jak sie wpasuje w całośc albumu. Generalnie jak na razie bliżej IMO do "Blood Mountain" niż do "Leviathan", no ale to tylko 1 utwór. W każdym bądź razie póki co nie słucham tego w pozycji kolan
ale wierze że cały album i tak będzie zajebisty.
A co do samego albumu to okładka wyglądać ma tak:

i tutaj wątpliwości co do tego że świetna nie mam
track lista:
01. Oblivion
02. Divinations
03. Quintessence
04. The Czar
I. Usurper
II. Escape
III. Martyr
IV. Spiral
05. Ghost of Karelia
06. Crack The Skye
07. The Last Baron
z ciekawostek można dodać, że w utworze tytułowym zaśpiewał Scott Kelly z Neurosis.
data premiery chyba jeszcze nie jest znana
tutaj można posłuchać nowego kawałka Mastodon o tytule "Divinations" z nadchodzącego albumu "Crack The Skye".
Dla mnie troszke dziwny, ciekawe jak sie wpasuje w całośc albumu. Generalnie jak na razie bliżej IMO do "Blood Mountain" niż do "Leviathan", no ale to tylko 1 utwór. W każdym bądź razie póki co nie słucham tego w pozycji kolan
A co do samego albumu to okładka wyglądać ma tak:

i tutaj wątpliwości co do tego że świetna nie mam
track lista:
01. Oblivion
02. Divinations
03. Quintessence
04. The Czar
I. Usurper
II. Escape
III. Martyr
IV. Spiral
05. Ghost of Karelia
06. Crack The Skye
07. The Last Baron
z ciekawostek można dodać, że w utworze tytułowym zaśpiewał Scott Kelly z Neurosis.
data premiery chyba jeszcze nie jest znana