Pearl Jam

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Pearl Jam

Post autor: cellman »

Chyba nie ma tematu o Pearl Jam? Chyba, że przeoczyłem coś.

nowy singiel:

http://www.youtube.com/watch?v=pF3Cp47r-YY

kurde, jakiś lekki, przebojowy i mało Pearl Jamowy :-o , ale podoba mi się, mam nadzieję, że nowa płyta cała będzie utrzymana w takich barwach
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Pearl Jam

Post autor: Matek »

ja myślę że już od dobrych kilku(nastu?) lat wszyscy mają dość tego co 'pearljamowe' ;) ostatnia cała dobra płyta chłopaków to vs, już trochę minęło ;) mi ten stajl z fixera pasuje. dawno przestałem od nich oczekiwać geniuszu na miare 2 pierwszych płyt ale oczekuje że nagrają coś co przyjemnie będzie się słuchać. i to dobry początek jest. byle by znowu nie zamęczyli płytą całą... ;)
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No wiesz, ten zespół ma kilka oblicz, ja lubię wszystkie, szczególnie ostatnie z 2006 i poraz kolejny zostałem zaskoczony. 'Get Some' z nadchodzącej też niezłe.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Obrazek
okładka nowej płyty... mnie zgniotła
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Płytka pojawiła się w necie

Osobiście jestem zniszczony, jedna z lepszych płyt 2009 jak dla mnie.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Zaraz przesłucham, bo nie wytrzymam normalnie.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

A temat znalazłem.

http://www.youtube.com/watch?v=DhODYyZVL6Y

Nowy utwór Pearl Jam, płyta ma wyjść 15 października. Trasa po Ameryce już ogłoszona kilka dni temu.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Oby utrzymała poziom poprzednika.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dobry kawałek.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Słucham tego 3 dzień i nie mogę się do niego przekonać. Niby szybko, niby spoko, ale zupełnie bez mocy, bez "jaj". Got Some wyrywało z kapci, tutaj nic nie zostaje w głowie bo zakończeniu kawałka.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Piwowarus pisze:Słucham tego 3 dzień i nie mogę się do niego przekonać. Niby szybko, niby spoko, ale zupełnie bez mocy, bez "jaj". Got Some wyrywało z kapci, tutaj nic nie zostaje w głowie bo zakończeniu kawałka.
A mnie tam się podoba. Jest szybko i do przodu - i o to chodzi u Pearl Jam. Choć zgodzę się z tobą, że po wysłuchaniu Got Some szczena opadała (i długo jej podnieść się nie dało), a tu - nie wiadomo co zrobić. Co jednak nie zmienia faktu, że Mind your Manners zaostrzył mój apetyt na całość.
Abhorrent
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Abhorrent »

FaithNoMore pisze:Jest szybko i do przodu - i o to chodzi u Pearl Jam.
No co Ty nie powiesz. Akurat ta kapela potrafi zwolnić i nagrać genialne ballady. Czy PJ kiedykolwiek słynęło z szybkiego grania? Chyba nie w tym wymiarze.

Co do nowego kawałka to mimo wszystko fajnie zapowiada nowy album (w porównaniu do takiego "The Fixer" wręcz rewelacyjnie ;) ). Nie podobają mi się tylko grafiki. Jakieś takie hipsterskie :razz:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Abhorrent pisze: No co Ty nie powiesz. Akurat ta kapela potrafi zwolnić i nagrać genialne ballady. Czy PJ kiedykolwiek słynęło z szybkiego grania? Chyba nie w tym wymiarze.
Pewnie, że potrafi. Chodziło mi o to, że jest rockowo. Z tym szybko widocznie źle się wyraziłem. Utwór sunie po prostu do przodu - to miałem na myśli.

Hipsterska okładka? Chłopaki dostosowują się do współczesnego otoczenia.
Abhorrent
-#Wrathchild
-#Wrathchild

FaithNoMore pisze: Hipsterska okładka? Chłopaki dostosowują się do współczesnego otoczenia.
Trochę lipa jak dla mnie. Okładka nie gra, wiadomo, ale pokazuje pewne nastawienie. Rację ma IMHO autorka tego tekstu: http://www.forbes.com/sites/ruthblatt/2 ... -business/
Pewnie dlatego PJ od lat nie potrafi nagrać naprawdę dobrego albumu. Czego nie zrobią i nie nagrają to sprzedaje się jak alkohol w Mielnie, hajs się zgadza, a oni mogą luzować się na hawajskich prywatnych plażach. To (+wiek) nie sprzyja artystycznym wzlotom, jakie notowali niewątpliwie w latach dziewięćdziesiątych.

Tego nowego singla posłuchać ze trzy razy i nudzi. To w sumie takie sobie brzdąkanie, maksymalnie wygładzone i udaje ostry punk.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Abhorrent pisze: Pewnie dlatego PJ od lat nie potrafi nagrać naprawdę dobrego albumu. Czego nie zrobią i nie nagrają to sprzedaje się jak alkohol w Mielnie, hajs się zgadza, a oni mogą luzować się na hawajskich prywatnych plażach. To (+wiek) nie sprzyja artystycznym wzlotom, jakie notowali niewątpliwie w latach dziewięćdziesiątych.

Tego nowego singla posłuchać ze trzy razy i nudzi. To w sumie takie sobie brzdąkanie, maksymalnie wygładzone i udaje ostry punk.
Ostatnia płyta kładzie na łopatki (najlepsza od czasu Vitalogy). Wiadomo, Pearl Jam to solidna firma, więc cokolwiek nagrają - sprzedaje się dobrze. Choć w drugiej połowie lat 90. sprzedaż ich płyt zmalała - tak samo jak zmalał ich poziom muzyczny. Hajs się zgadza (jak to napisałeś), więc oni już nic i nikomu udowadniać nie muszą. I tak przejdą do historii z (przynajmniej) czterema klasycznymi płytami.
Abhorrent
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Sprzedaż płyt PJ znacznie wzrosła, bo wróciła koniunktura na takie rockowe granie, której było próżno szukać na przełomie wieków. Niedawna wycieczka z żoną po sklepach tylko mnie w tym utwierdziła. Liniowce typu "ejdż & em", "ci & ej" i "rizerwd" mają w ofercie koszulki z logo Guns n' Roses, Udwa, Bitlesów i innych Nirwan. Co za czasy dziwne. Kurt Donald pewnie się nieźle wkurza na swojej chmurce.
FaithNoMore pisze: Ostatnia płyta kładzie na łopatki (najlepsza od czasu Vitalogy).
Obrazek
Rozumiem, że mogą się komuś podobać takie nijakie pop-rockowe popierdółki i problemu z tym nie mam ale zapominanie o klimatycznym No Code i przestrzennym Yield to grzech ciężki i powinna za to być co najmniej jedna zdrowaśka lub lodzik w ramach zadośćuczynienia. Też nie uwielbiam tych albumów, ale są po prostu znakomite i wyróżniają się w dyskografii, czego o maksymalnie zachowawczych RA, "avocado", BS powiedzieć nie można.
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Czekam na Wasze oceny albumów:

Ten - 10/10
Vs- 9/10
Vitalogy 8/10
No Code - 6/10
Yield 8/10
Binaural 8/10
Riot Act - 10/10
Lost Dogs - 5/10
Pearl Jam - 8/10
Backspacer - 4/10
Lightning bolt 6/10
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

2/10
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Cała dyska ? to szybko :)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze:Cała dyska ? to szybko :)
Dla mnie 1/10 :). Z tym, ze ja nigdy nie lubiłem takiej muzy. Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains..... Jedynie Jane's Addiction toleruje. Ale w domu bym nie włączył :P.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ