Na jakiej płycie Bruce śpiewał najlepiej?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Na jakiej płycie Bruce śpiewał najlepiej?
Tak jak w temacie. Głosujcie i piszcie dlaczego tak zagłosowaliście.
Nie chodzi mi o to jak śpiewał na trasie koncertowej... Mój głos na Somewhere In Time.
Nie chodzi mi o to jak śpiewał na trasie koncertowej... Mój głos na Somewhere In Time.
Re: Na jakiej płycie Bruce śpiewał najlepiej?
Mój głos również SiT 
ja także uważam, że na SIT
nie da się jednoznacznie stwierdzić....ale jakbym musiał to coś z dwójki Piece of Mind-Seventh Son of a Seventh Son
Trudny wybór, bo miałbym kilka opcji. W swoim typowym, heroicznym wokalu osiągnął apogeum możliwości na "Somewhere In Time", ale na "Seventh Son Of A Seventh Son", "No Prayer For The Dying" i "Fear Of The Dark" wypracował sobie inny, bardziej drapieżny patent z charakterystyczną chrypką, który bardzo mi przypadł do gustu.
Our time will come! Oooo...
-
Deleted User 4432
Chyba najbardziej podoba mi się wokal na Seventh Sonie . Ale ogólnie to bardzo lubię wokal Bruca jeszcze nie ten "heroiczny " jak to Wiwern określił ale z najwcześniejszych czasów kariery (Samson )
-
AnarchyMen
- -#Invader

mi się podoba najbardziej na BNW i Blood Brothers , Navigator i inne świetne piosenki ;D
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Głosowałem na Piece, choć zgadzam się także z pierwszą pozycją SIT. Przypomnijcie sobie jednak jak brzmi np. Trooper, studyjnie na płycie POM, a jak później na innych produkcjach, choćby LAD, czy koncertach na których byliście.
Trooper na koncercie brzmi znacznie lepiej, niż na płycie. Jest zagrany szybciej, z większą werwą, mocą. Tak samo Flight Of Icarus, albo Revelations.IRONSPARTAN pisze:Przypomnijcie sobie jednak jak brzmi np. Trooper, studyjnie na płycie POM, a jak później na innych produkcjach, choćby LAD, czy koncertach na których byliście.
poczucie humoru nie opuszcza jak widać

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na AMOLAD i BNW. Zagłosowałem na tą pierwszą. Na płytach z lat 80-tych jego głos jest niedojrzały, nie ma tej głębi, której nabrał, gdy odszedł z Maiden i zaczął rozwijać karierę solową.
Na Tyranny Of Souls, zdecydowanie. Potem Chemical, Accident.
Jako, że nie ma takich opcji, wcisnę sobię Fear Of The Dark, bo bardzo lubię tego pazura w Chains Of Misery np. jak i na całej płycie.
Jako, że nie ma takich opcji, wcisnę sobię Fear Of The Dark, bo bardzo lubię tego pazura w Chains Of Misery np. jak i na całej płycie.
"Somewhere In Time" / "Seventh Son Of a Seventh Son"
Ja uwielbiam jego spiew na SSOASS jest taki głeboki juz bardzo dojrzały mocny. W ogole zadziwa mnie w jaki sposob jego glos przechodzi rozne " etapy rozwoju " . Porownajcie sobie Piece of Mind ( jeszcze glos mlodzieniaszka ) i np. wlasnie SSOASS ( dojrzalszy , bardziej dostojny , gleboki) pare lat mineło miedzy tymi plytami a jaka roznica w barwie glosu .
Who motivates the motivator
Na Accident Of Birth
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Bez wahania - Brave New World 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Siódmy syn, zdecydowanie 
Ja osobiście bardzo lubię zadziorny i chropowaty głos Bruce'a z No Prayer For The Dying 
Night Mistress Fan Club Łódź
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Somewhere in time i Brave new world