Prośba o pomoc w uzyskaniu informacji o albumach

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Glacial
-#Charlotte
-#Charlotte

Prośba o pomoc w uzyskaniu informacji o albumach

Post autor: Glacial »

Pomagam koledze w pisaniu licencjatu na temat motywów literatury Brytyjskiej i Amerykańskiej w utworach Iron Maiden. Na stronie sanktuarium są fajne recenzje płyt z lat 1980-2000 w których opisane sa dokładnie wszystkie piosenki z owych albumów razem z informacjami jeśli jakaś piosenka została napisana lub zainspirowana książką, filmem czy jakimś wydarzeniem historycznym. Ale sprawa ulega zmianie jeśli chodzi o ostatnie 4 płyty. Są to recenzje pełne bezwartościowymi w tej chwili dla mnie informacjami w stylu, że "fallen angel ma fajny riff, a wicker man skoczny refren".
Do tej pory jedyna taka piosenka jaką znalazłem, nie licząc oczywiscie Brave New World, z ostatnich 10 lat która ma swoje korzenie w literaturze to When the Wild Wind Blows.

Dlatego moja prośba do osób obeznany w tematyce genealogii piosenek Meidenów, lub posiadających może linki do takich dokładniejszych recenzji (po polsku/angielsku) w dostarczeniu mi takich informacji. Byłoby to bardzo pomocne.
Awatar użytkownika
alistair
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Prośba o pomoc w uzyskaniu informacji o albumach

Post autor: alistair »

Spróbuj tu:
http://www.ironmaidencommentary.com/?li ... s&lang=eng
wszystkie piosenki są poddane szczegółowej interpretacji i podane są(przypuszczalne) źródła interpretacji przez muzyków IM.
Glacial
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Prośba o pomoc w uzyskaniu informacji o albumach

Post autor: Glacial »

no dzięki, własnie o coś takiego mi chodziło.
ODPOWIEDZ