Jaki utwór mógłby zostać openerem?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Jaki utwór mógłby zostać openerem?
Jaka piosenka (oprócz openerów) nadawała by sie na opener. Moim zdaniem : RotAM oraz The Prophecy.
Re: Jaki utwór mógłby zostać openerem?
Duch Navigatora, 666, Benjamin, Montsegur, Trooper, Powerslave..
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
- Emilio
- -#Lord of the flies

Na otwieracze najlepsze sa imho szybkie, dynamiczne i max 5 minutowe kawałki.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A coż to jest ten Rotam?
Rime of the Ancient Mariner 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Bez sensu. Przecież opener ma być od tego żeby wokalista "zdarł" trochę gardło a reszta żeby się rozgrzała i żeby "wyczuć sprzęt". Pomińmy fakt, że ani jeden ani drugi utwór nie pozwoliłby na żywiołowe przyjęcie zespołu ale te utwory nie mają potrzebnego "pier***nięcia"...Cezarek1998 pisze:Moim zdaniem : RotAM oraz The Prophecy.
Moim zdaniem nadałyby się:
Wrathchild (mimo, że za nim nie przepadam to spełniłby swoją rolę)
2 Minutes to Midnight
Mercenary
Fallen Angel
Rainmaker
Montsegur
El Dorado
...i ewentualnie New Frontier
Ale to tylko moje zdanie
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 3:06 pm przez Journeyman666, łącznie zmieniany 1 raz.
Rainmaker, jest szybki, porywający. Podobny poniekąd do Futureal, choć moim zdaniem nieco lepszy.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Fakt, zapomniałem o podanej wyżej Transylwanii 
Dziwny temat...pierwszy kawałek jaki przyszedł mi na myśl to Killers.
Myślę, że opener powinien mieć krótkie intro, tak jak Aces High, Futureal, Be Quick or be Dead, Rainmaker (choć openerem nie jest). Wymieniane przez Was the Prophecy ma trochę zbyt długie, tak samo jak moim zdaniem Transylvania, nie mówiąc już o The Number of the Beast, Reincarnation of Benjamin Breeg czy Ghost of Navigator... Trooper byłby świetnym otwieraczem, ale Rime of the Ancient Mariner jest dużo za długi na opener. Tak jak wspomniano wyżej 4-5 minut max!
Demon pisze: Tak jak wspomniano wyżej 4-5 minut max!
Zgadzam się, chociaż wyjątkiem może być prawdopodobnie grane na tej trasie Satelite 15... The Final Frontier, które też może się sprawdzić jako opener.
Oprócz tego, to pierwszy na myśl naszedł mi Rainmaker.
Mi już Rainmaker się wcześniej przypomniał 
Satellite 15...The Final Frontier - będzie świetnym openerem, a wiesz czemu? Przypomnijmy sobie intro z Aces High. Mowa Churchila i na scenę wbiegają muzycy. Teraz powinno być tak samo po tym kosmicznym intro.
A oprócz tego sama piosenka na żywo na 100% dostanie jakiegoś powera, tzn będzie grana szybciej i mocniej. To oznacza wzrost atrakcyjności jako otwieracza ;]
Satellite 15...The Final Frontier - będzie świetnym openerem, a wiesz czemu? Przypomnijmy sobie intro z Aces High. Mowa Churchila i na scenę wbiegają muzycy. Teraz powinno być tak samo po tym kosmicznym intro.
A oprócz tego sama piosenka na żywo na 100% dostanie jakiegoś powera, tzn będzie grana szybciej i mocniej. To oznacza wzrost atrakcyjności jako otwieracza ;]
Co do intra racja, co do reszty już nie. TFF w normalnym tempie będzie zbyt ślamazarne, w szybkim zbyt chaotyczne. Wrzucenie go na openera byłoby działaniem mocno na siłę...ale kto wie, obym się myliłDemon pisze:Satellite 15...The Final Frontier - będzie świetnym openerem, a wiesz czemu? Przypomnijmy sobie intro z Aces High. Mowa Churchila i na scenę wbiegają muzycy. Teraz powinno być tak samo po tym kosmicznym intro.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Oj Tomasz już nie wydziwiajttomasz pisze:Co do intra racja, co do reszty już nie. TFF w normalnym tempie będzie zbyt ślamazarne, w szybkim zbyt chaotyczne. Wrzucenie go na openera byłoby działaniem mocno na siłę...ale kto wie, obym się myliłDemon pisze:Satellite 15...The Final Frontier - będzie świetnym openerem, a wiesz czemu? Przypomnijmy sobie intro z Aces High. Mowa Churchila i na scenę wbiegają muzycy. Teraz powinno być tak samo po tym kosmicznym intro.
Wyobraź sobie, Spokojne, tajemnicze intro, po czym wchodzą gitary a muzycy wyskakują na scenę
Dotąd się wszystko zgadza, tylko buźkę zamieniłbym na taką:IronCezarek pisze:Oj Tomasz już nie wydziwiaj
Wyobraź sobie, Spokojne, tajemnicze intro, po czym wchodzą gitary a muzycy wyskakują na scenę
Pierwszy utwór ma być bomba emocji i energii jak Aces, Be Quick, Wicker, czy nawet Wildest Dreams utwór średni, ale szybki. TFF to utwór wolny, a zagranie go w szybszym tempie nie wchodzi w grę:/
Wytrzymaj do 13, aż spytamy naszych rosyjskich przyjaciół o opener 
(NIE SIEDZĘ w temacie setlisty w trasie, także jeśli ta już jest postanowiona, powiedzcie mi o tym, wtedy się zamknę
)
(NIE SIEDZĘ w temacie setlisty w trasie, także jeśli ta już jest postanowiona, powiedzcie mi o tym, wtedy się zamknę
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

IMO TFF to będzie pewnie dobry opener, ale na pewno były lepsze.ttomasz pisze:Dotąd się wszystko zgadza, tylko buźkę zamieniłbym na taką:IronCezarek pisze:Oj Tomasz już nie wydziwiaj
Pierwszy utwór ma być bomba emocji i energii jak Aces, Be Quick, Wicker, czy nawet Wildest Dreams utwór średni, ale szybki. TFF to utwór wolny, a zagranie go w szybszym tempie nie wchodzi w grę:/
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

A moim zdaniem jak na obecną formę zespołu i możliwość dobrego wykonania to Satellite 15...TFF będzie idealnym openerem i wręcz mam nadzieję, że nim będzie 
- The Witcher
- -#Charlotte

Bring Your Daughter... - szybki i dosyć krótki, w sam raz na openera.