No Prayer For The Dying vs. Virtual XI
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

No Prayer For The Dying vs. Virtual XI
Te płyty są najczęściej wymieniane, spośród dwóch najsłabszych... A jakie jest wasze zdanie? Która jest lepsza?
Ostatnio zmieniony sob maja 14, 2011 3:07 pm przez MetallicaTruFan^^, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: No Prayer For The Dying vs. Virtual XI
Zdecydowanie bardziej lubie No Prayer For The Dying.
A ja zagłosowałem, że oba świetne, bo nie wiem, którą bardziej wolę. Chociaż jakoś częściej jednak słucham Virtuala, a jak bym miał wybierać najsłabszy album IM, to NPFTD byłby tuż za TFF, ale tak czy siak lubię obydwie
jak dla mnie NPFTD to świetny album w porównaniu z Virtualem XI. Niesłusznie uważa się No prayera za słaby album, bo to solidna płyta, kto wie czy nie lepsza od Fear.... Sporo fajnych kawałków i wokal Bruce'a ciekawy, choć nie tak epicki jak w "złotych latach". Virtual to praktycznie może ze 2-3 dobre utwory, reszta mierna...
Obie są świetne, obie mają świetny materiał za który warto pokochać IM, choć chyba lekko wolę Virtual.
- Emilio
- -#Lord of the flies

No, dla mnie to własnie najslabsze płyty Maiden, co nie znaczy, że ich nie lubie
Obie maja fajne momenty, virtual ma spory miuns w postaci rozwleczonego i nudnego angel and the gambler. Gdyby ten numer trwał 4 min to by nie raził ale 10 minut to nieporozumienie. Na NPFD jest sporo średniaków, które nie zapadaja w pamiec, ale i kilka bardzo fajnych numerów. ciezko powiedziec... brakuje opcji w ankiecie "obie srednie" 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Oba świetne
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ale was wzięło na ciężkie ankiety...
Hm, odrzucę 2 najsłabsze moim zdaniem utwory żeby było po 8 i porównam parami, zobaczę co wyjdzie
Tailgunner vs Futureal 0:1
Holy Smoke vs Angel and the Gambler 1:1
No Prayer for the Dying vs Lightning Strikes Twice 2:1
Assassin vs Clansman 2:2
Run Silent Run Deep vs When 2 Worlds Collide 2:3
Hooks in You vs The Educated Fool 2:4
BYTTTS vs DLTTEOAS 3:4
Mother Russia vs Como Estais Amigos 3:5
Tak więc głos na Virtual XI chociaż obie są świetne i różnica jest minimalna
Hm, odrzucę 2 najsłabsze moim zdaniem utwory żeby było po 8 i porównam parami, zobaczę co wyjdzie
Tailgunner vs Futureal 0:1
Holy Smoke vs Angel and the Gambler 1:1
No Prayer for the Dying vs Lightning Strikes Twice 2:1
Assassin vs Clansman 2:2
Run Silent Run Deep vs When 2 Worlds Collide 2:3
Hooks in You vs The Educated Fool 2:4
BYTTTS vs DLTTEOAS 3:4
Mother Russia vs Como Estais Amigos 3:5
Tak więc głos na Virtual XI chociaż obie są świetne i różnica jest minimalna
Dwie zdecydowanie najsłabsze ich płyty (choć oczywiście wcale nie słabe), ale zdecydowanie lepiej wypada Jedenastka.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Oczywiście,że No Prayer jest dużo lepszą płytą,nie licząc solówek gitarowych,no ale jednak wokalnie to w ogóle nie ma porównania,poza tym klimat,na VXI niestety go brak,a na NPFD jest taki fajny lekko złowieszczy.
Ja tam na No Prayerze nie czuję żadnego złowieszczego klimatu, zresztą podobnie jak na Virtualu. Jak dla mnie te dwie płyty to porządne rzemiosło, z przebłyskami dawnego geniuszu, ale także pewnymi lekkimi mieliznami.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Szczerzę, To mogli by wyrzucić Hooks in You, które bardziej by pasowało na 2 poprzednie płyty i klimat tam naprawdę jest (zresztą zawsze Hooks in You przewijam), a jeszcze to Holy Smoke, ale to się jeszcze jakoś przeboli...
Zdecydowanie No Prayer
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Mam nadzieję, że przez to, że ten post jest napisany tak chaotycznie to źle go zrozumiałem ale na wszelki wypadek zapytam: Nie przepadasz za Holy Smoke???Przemo142 pisze:a jeszcze to Holy Smoke
Mnie akurat Holy Smnoke lekko wkurza i nic wybitnego w nim nie widzę.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Wybitny nie jest, ale to przyzwoity numer, jeden z lepszych na tej płycie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

The Assasin,Run Silent Run Deep czy Fates Warning,tam czuję taki klimat,nie wiem może tak to odbieram poprostu.PanPrezes pisze:Ja tam na No Prayerze nie czuję żadnego złowieszczego klimatu, zresztą podobnie jak na Virtualu. Jak dla mnie te dwie płyty to porządne rzemiosło, z przebłyskami dawnego geniuszu, ale także pewnymi lekkimi mieliznami.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Lubię bardzo Holy Smoke, tylko chodziło mi o to, że jest taki "za wesoły" na tą płytę tak samo Jak Hooks in You, tyle że, Holy by mógł jeszcze zostać, a Hooks lepiej, jakby się nie znalazł na płycie...
P.S. zmieniam zdanie całkiem, Holy Smoke ma wesoły tekst, ale jest bardzo agresywny...
P.S. zmieniam zdanie całkiem, Holy Smoke ma wesoły tekst, ale jest bardzo agresywny...
Virtual XI