Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Judas Priest

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: śr mar 13, 2024 3:31 pm Było o tym temacie w wątku koncertowym, to podrzucę już we właściwym:
https://planetradio.co.uk/planet-rock/n ... iVR9r0pM0o

2 na notowaniu UK, za Arianą Grande.
No proszę, lepiej niż Fajapała... ciekawe jak to ilościowo wygląda.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: 30/03/2024 - Judas Priest - Kraków

Post autor: blackcocker »

ChapterFour pisze: śr mar 13, 2024 12:48 pm
Piotr Lange pisze: śr mar 13, 2024 12:46 pm
gumbyy pisze: śr mar 13, 2024 12:42 pm

No nie mogę sie doczekać normalnie...
Może akurat Ciebie to nie interesuje czy jest Ci to obojętne, niemniej nie mów że to dla zespołu nie ma znaczenia. Dla mnie jako fana - ma, cieszy mnie to.
Ralf weź się nie przejmuj, widzę, że też się Cb czepiają i to już od dawna. Przynajmniej masz swoją fazę. Ja dla koncertu idę dla jaj, bo JP to moje top 80 zespołów, a widziałem tylko raz i to jak byłem pijany. Odhaczę na trzeźwo i nara. 8)
A co jest top 79 i top 81?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

barsiarz pisze: śr mar 13, 2024 12:54 pm Albo Krzysiek nie nadaje się na prowadzącego wywiady albo tu był bardzo stremowany.
Tak jak jest to gość, którego totalnie nie trawię (podobnież jak muzyki NK), tak trudno się przyczepić do jego prowadzenia czy angielskiego. No ma jakąś taką przesadzoną i nieco wymuszoną manierę czy akcent, ale ogólnie gada bardzo dobrze. Choć nie ma to dynamiki rozmowy radiowej, trzeba to przyznać. Generalnie więc mamy to co na scenie z Nocnym - brak prawdziwej charyzmy :)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nawet wiedząc że Krzysiu jest anglistą i wypadałoby lepiej to nie chciało mi się czepiać kwestii językowych - pod tym względem było OK, choć akcent ma dosyć osobliwy. Ewidentnie zapomniał że tym razem nie on jest centre of attention, ale i tak wyszło ciekawie i ewentualną tremę można mu wybaczyć.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Też jestem anglistą i nie sądzę, żebym dał radę lepiej :)
Awatar użytkownika
johnny_o

Angliści są różni, a niektórzy z nich zawodowo występują w tym języku na scenie ;)
nugz
SMERF MARUDA

Najbardziej w błędy językowe mają wyjebane nejtwi, najbardziej o angielski przypierdalają sie w Polsce :D W sieci sami specjaliści :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nowa płyta wciąż siedzi jak zła. Dzisiaj wracając do domu (a wymaga to ode mnie trochę uwagi i skupienia) nagle zacząłem sobie nucić As God Is My Witness, a jest to jeden z numerów, które mniej mi się podoba.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

God jest bardzo OK, ale zdarzyło mi się go już skipowac, może będzie grower :)
Awatar użytkownika
johnny_o

nugz pisze: śr mar 13, 2024 8:14 pm Najbardziej w błędy językowe mają wyjebane nejtwi, najbardziej o angielski przypierdalają sie w Polsce :D W sieci sami specjaliści :)
Nie wszyscy i wcale nie najbardziej, choć wiadomo że w Polsce cierpi na tym przede wszystkim biedny Adrian... A to swoją drogą, wiadomo, ale już przerabialiśmy ten wątek przy innej okazji ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

U mnie po dwóch dniach detoksu od IS dzisiaj sobie odpaliłem z myślą, że poleci raz i odpalę coś innego... taaa... właśnie 4 obrót idzie :lol:

Ależ to jest doobreee...
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dobre, dobre. Niby jeszcze pierwszy kwartał się nie skończył, trochę dobrych płyt już wyszło (choćby bardzo dobry Lucifer), ale Priest są już jednym z mocnych kandydatów do płyty roku. Dawno mi się żadne nowe wydawnictwo tak nie wkręciło.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: śr mar 13, 2024 9:20 pm Dobre, dobre. Niby jeszcze pierwszy kwartał się nie skończył, trochę dobrych płyt już wyszło (choćby bardzo dobry Lucifer), ale Priest są już jednym z mocnych kandydatów do płyty roku. Dawno mi się żadne nowe wydawnictwo tak nie wkręciło.
Ja właśnie wyłączyłem "na siłę" i odpalam jakiś film, żeby nie słuchać dalej :lol: bo się przesycę za szybko ;)

Fakt, ostatnimi czasy jakieś nowe płyty przeważnie "w porządku, ale bez szału". A IS to jakaś korba na maksa :D
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Faktycznie jest to smakowite. Ja nie słucham tak często, bo nieco męczy mnie ta napompowana produkcja Sneapa, ale materiał muzyczny naprawdę wyborny. W tym roku rzeczywiście nic tak mocno mi nie weszło, może poza Brusem.
nugz
SMERF MARUDA

Mnie produkcje Andy'ego zawsze pasują i właśnie chcę, żeby tak brzmiał klasyczny heavy metal w obecnym czasie :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: śr mar 13, 2024 10:52 pm Mnie produkcje Andy'ego zawsze pasują i właśnie chcę, żeby tak brzmiał klasyczny heavy metal w obecnym czasie :)
Każdemu wedle potrzeb ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Dzisiaj małe rotacje.
In: Electric Eye
Out: Screaming i Beyond
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

I bardzo dziwna kolejność

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8263

Re: 30/03/2024 - Judas Priest - Kraków

Post autor: Deleted User 8263 »

gumbyy pisze: śr mar 13, 2024 2:38 pm
Piotr Lange pisze: śr mar 13, 2024 12:46 pm
gumbyy pisze: śr mar 13, 2024 12:42 pm

No nie mogę sie doczekać normalnie...
Może akurat Ciebie to nie interesuje czy jest Ci to obojętne, niemniej nie mów że to dla zespołu nie ma znaczenia. Dla mnie jako fana - ma, cieszy mnie to.
W tym temacie jest mi to obojętne, bo to temat koncertowy. A czy zespół sprzeda X płyt, czy 10x X, to tylko i wyłącznie interes i zysk zespołu, wiec co w związku z tym? :D Będę ich bardziej lubił? Czy może płyta bardziej mi się spodoba? Bezsensowna rozkmina. I też jestem fanem JP od lat 80-tych, więc wiesz...
Na tej zasadzie wszystkie rozkminy sa bez sensu i nie ma sensu nic pisać. Wy chyba naprawdę macie jakieś ciezkie problemy na bani że na kazdym kroku biegacie za ralfem żeby się dopierdolic w jakiś debilny sposób.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Max323 pisze: śr mar 13, 2024 11:48 pm Dzisiaj małe rotacje.
In: Electric Eye
Out: Screaming i Beyond
ujowa zmiana.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ