Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Judas Priest

Post autor: nugz »

Fantastycznie wrócić do Tarczy po dłuższym czasie. Gates of Hell rósnie u mnie obecnie na nowego faworyta :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No u mnie jest nim od początku, zaraz dalej Panic Attack i Giants :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Absolutny BANGer!
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

U mnie 3G. Gates, God i Giants. Chociaż po koncercie zyskało jeszcze Crown. Piękna piosenka.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

3 raz dziś się kręci, a morda nie przestaje się cieszyć. Mógłbym żyć bez Escape i Sons i podstawę traktowałbym wtedy w kategoriach prawie idealnego heavy metalowego albumu.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Album jest wspaniały, natomiast nie jest doskonały. Tradycyjnie bowiem, jak na format CD, są na nim fillery. Ja za takie uważam: Devil, Reality i Trial. Jakby to wypieprzyć to mamy 8-utworową miazgę, doskonałość i TOP5 tego zespołu. Serio tak uważam. A te 3 dorzucić do tych co teraz są bonusami na Deluxie i zrobić 6-utworową EPkę dla fanów (taki "suplement" jak robi Kult). Nie zmienia to faktu, że jest grubo powyżej oczekiwań i dla mnie to najlepszy ich album od Painkillera. Słucham na zmianę z Brucem. Bruce też jest mega-dobry i bardzo przyjemny do słuchania, ale Judasi metalem zmiatają go z planszy.
Ciekawe jak na tym tle wygląda ten nowy Saxon, którego - przyznam się szczerze - jeszcze nie słuchałem. Chyba fakt, że wydają albumy z taką częstotliwością, powoduje, że nie czeka się na nie z sentymentem i tęsknotą, toteż się ich tak nie przeżywa ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakby Trial podmienić na Fight, to album by sporo zyskał, choć ja i tak przywykłem do edycji deluxe, bo tę posiadam, ta jest na Spotify i zespół w sumie promuje ją tak, jakby to była domyślna wersja tej płyty. Na Escape absolutnie nie narzekam, dla mnie świetny kawałek, Devil nic wielkiego, ale spoko kawałek.

A ostatnio w secie pojawiło się zarówno VoC, jak Sinner (za Old to Be Wise). O ile się nie mylę, to pierwsza taka sytuacja od 1988.

A co do Saxon - dla mnie klasa w uj. Najlepszy krążek od co najmniej Sacrifice. Ja specem od Saxon nie jestem, ale siedzi mi znakomicie. Myślę, że za x lat ten okres będzie bardzo dobrze wspominany przez fanów klasycznego grania.
Ostatnio zmieniony sob kwie 20, 2024 2:04 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Dla mnie TBF nietykalny ;) Devil jest bardzo ok. Sporo zyskał pierwszy bonus, z dwoma pozostałymi muszę bardziej się osłuchać, bo cisnę głównie podstawę.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Devil top 3 płyty, bez dwóch zdań. Najgorszy Sons i jego mogłoby dla mnie nie być.
nugz
SMERF MARUDA

No nie, w takim towarzystwie Rogaty nie może u mnie liczyć na pudło :) Nadał - dobry numer.
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

U mnie Gates, Crown, Fight (za Axla). Tylko świnia nie zmienia poglądów.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dla mnie najlepsze Gates, Crown, tytułowy, Fight i solówka z Devil.
nugz
SMERF MARUDA

Słucham z reguły na niezłych słuchawkach i Gates ma konkretny decybelowy strzał w refrenie, jest tam byle warstw, że robi się sporo głośniej niż w reszcie numeru :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Coś Księżulo nie odpala petard w repertuarze na amerykańskiej "nodze" trasy :/ To stawia pod znakiem zapytania sens liczniejszego (niż 1 szt.) jeżdzenia na trasę w lipcu ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No maszyna losująca się zacięła, ale może na nasz leg coś ruszy.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wyjebane w USA. W sumie racjonalne, że dostali nasz set, bo i tak będą mieli kolejny leg. Oby na naszym letnim się coś ruszyło.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Na letnim europejskim legu nowy pakiet - chuje muje dzikie węże. Backstage + soundcheck.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na szczęście w Berlinie go nie ma, więc może mniej osób wbije na VIPa ;) Choć w Krakowie był sold out pakietu i nie było z tym tragedii, a Max-Schmeling-Halle ma znacznie mniejszą pojemność.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Drugi leg europejski zaczyna się identycznym zestawem jak u nas bez Metal Gods, a + Gates, Victim, Rage i Devil's.

https://www.setlist.fm/setlist/judas-pr ... b9951.html
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Teraz jeszcze gościu dopisał Riding. 21 wałków. Trzeba chyba jednak poczekać, aż to się wyklaruje.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ