Support - NIGHTWISH

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

El Dorado

Re: Support - NIGHTWISH

Post autor: El Dorado »

ja to juz na dragonforce bede przeciskal sie pod scene.. uda mi sie!!
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ja tam nie dam satysfakcji tej kapeli, że dla nich się staram pod scenę wbić :wink:
janiedembica
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: janiedembica »

tobink pisze:ja to juz na dragonforce bede przeciskal sie pod scene.. uda mi sie!!
wbijaj wbijaj, jesli jestes dobry to gdzies tak jak zacznie leciec doctor doctor bedziesz sie wycofywal , co jest plusem dla reszty :P
El Dorado

Post autor: El Dorado »

janiedembica pisze:
tobink pisze:ja to juz na dragonforce bede przeciskal sie pod scene.. uda mi sie!!
wbijaj wbijaj, jesli jestes dobry to gdzies tak jak zacznie leciec doctor doctor bedziesz sie wycofywal , co jest plusem dla reszty :P
chyba snisz!! nie wycofam sie nigdy!! zlapie sie barierek!
_Sand_man_
-#Invader
-#Invader

Post autor: _Sand_man_ »

tobink pisze:
janiedembica pisze:
chyba snisz!! nie wycofam sie nigdy!! zlapie sie barierek!
Ci co byli na Metallice okło barierek wiedzą że wcale nie trzeba się przeciskać
można stać koło barierek iść na piwo i wrócić jeśli nie w to samo miejsce to też bardzo dobre. Podczas koncertu M miałem tyle luzu koło barierek,że podczas koncertu nie przesunełem się nawet o 20 cm. Największą koncentracje ludności przeżyłem gdy lars usiadł koło nas i rzucał nam swoją bluzę wtedy było troche ciasno :rocx :evil:
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

nie wiem jak dla Was ale dla mnie najlepsza zabawa jest kolo 8-10 metra od sceny mlyn tak samo duzy wszytsko pieknie widac... a co sie ma złapac ewentualnei to sie i tak złapie hehe :wink:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Michcio pisze:dla mnie najlepsza zabawa jest kolo 8-10 metra od sceny mlyn tak samo duzy wszytsko pieknie widac... :wink:
Super - ''młyn'' - skakać i przepychać sie jak bydło przez większość czasu trwania koncertu. O niczym więcej nie marzę. :wink:
KMFDM
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

sobota pisze:Raczej skupią się na utworach z ostatniej płyty. Będzie pewnie [...] Ghost Love Score. [...]
Oby, oby !! Zakochałem sie ! Słucham tego utworu bez przerwy non stop, jak dla mnie dzieło ! Nadaje się do jakiegoś wielkiego epickiego filmu jako ścieżka dźwiękowa ! Może do koncertu mi się troche przeje, ale i tak chyba oszaleje z radości.
Nowej płyty słucham od kilku dni, za starsze wezme się później (pewnie jeszcze lepsze-nie moge sie doczekać :twisted: ). Ogromnie się ciesze, że będzie koncert tegoż zespołu.
A jak jeszcze raz ktoś tu bedzie narzekał to policzymy sie na stadionie :wink:
KMFDM
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Greddo pisze:A jak jeszcze raz ktoś tu bedzie narzekał to policzymy sie na stadionie :wink:
Jak ktos bedzie narzekal, to niech odpocznie sobie na Nightwishu - bedzie nam latwiej dopchac sie pod scene :D :rocx
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

A tu coś dla wielbicieli urody Tarji :lol:
http://metal-reviews.de/baseportal/Foto ... s&Id==2650
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

w takim wypadku ja się do tych wielbicieli nie zaliczam :P
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

Greddo pisze:
sobota pisze:Raczej skupią się na utworach z ostatniej płyty. Będzie pewnie [...] Ghost Love Score. [...]
Oby, oby !! Zakochałem sie ! Słucham tego utworu bez przerwy non stop, jak dla mnie dzieło ! Nadaje się do jakiegoś wielkiego epickiego filmu jako ścieżka dźwiękowa ! Może do koncertu mi się troche przeje, ale i tak chyba oszaleje z radości.
Utwór jest rzeczywiście piękny, niestety według mnie na koncert sie kompletnie nie nadaje, bo wszystkie te orkiestrowe partie będą musiały być odgrywane z płyty.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No to chyba normalne - patrz się na DOD, Paschendale czy Sing Of The Cross. Nie można powiedzieć, że te utwory nie nadają sie na koncert. Wręcz przeciwnie - nadają się jak mało które. Analogicznie jest z GLS, na pewno rozgrzeje serca publiki :)
KMFDM
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

Jak nie lubie Nightwisha tak ten utwór jest wybitny. No miałam podobne odczucia jak ty Graddo jak pare miesiecy temu go usłyszałam. Tez słuchałam go non-stop. Pozostaje pytanie jak to jest możliwe, że raz robią taka kaszane a raz piękny epicki utwór.
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Greddo pisze:No to chyba normalne - patrz się na DOD, Paschendale czy Sing Of The Cross. Nie można powiedzieć, że te utwory nie nadają sie na koncert. Wręcz przeciwnie - nadają się jak mało które. Analogicznie jest z GLS, na pewno rozgrzeje serca publiki :)
Fakt, ale ani w DOD, ani Paschendale orkiestra nie jest na pierwszym planie. W GLS to ona odgrywa najważniejszą rolę, utwór jest tak piękny właśnie dzięki tym monumentalnym, symfonicznym partom. A co zrobią muzycy na koncercie w momencie, kiedy jest słchać wyłącznie orkiestrę? Staną w miejscu i sie bedą głupio uśmiechać? :lol: W utworach które wymieniłeś orkiestra jest tylko wypełnieniem, na pierwszym planie wciąż pozostaje zespół.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Andzia pisze:. No miałam podobne odczucia jak ty Graddo jakpare miesiecy temu go usłyszałam. .
Dzięki Aniu :wink:
---
sobota -> nie zmienia to faktu, że utwór ten na koncercie będzie gwoździem programu ! :twisted:
KMFDM
Kmieciu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Kmieciu »

sobota pisze:
Greddo pisze:
Utwór jest rzeczywiście piękny, niestety według mnie na koncert sie kompletnie nie nadaje, bo wszystkie te orkiestrowe partie będą musiały być odgrywane z płyty.
Widziałem jak grają to na żywo na koncercie w Berlinie, jak dla mnie najlepszy kawałek podczas całego koncertu, na równi z Dead Boy's Poem :]
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Greddo pisze:sobota -> nie zmienia to faktu, że utwór ten na koncercie będzie gwoździem programu ! :twisted:
Ja tam bardzej licze na inne gwoździe :P między innymi właśnie na Dead Boy's Poem
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

I kolejny album w trakcie oględzin - Oceanborn 8) Technicznie na pewno o niebo lepszy od Once, ale jakoś mniej mniej pociąga, jak na razie... ale to się zmieni :) . Passion and the Opera :rocx
KMFDM
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Oceanborn jest IMO o niebo lepszy od Once w każdym względzie, o wiele więcej tu świeżości niestandardowych pomysłów, pięknych melodii...
Uwielbiam tą płyte. Niestety, na Mysticu raczej niewiele kawałków z tego albumu zagrają - co najwyżej Sleeping Sun :cry:

Nightwish - Gethsemane
ODPOWIEDZ