Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sun Quench
-#Trooper
-#Trooper

Re: Deep Purple

Post autor: Sun Quench »

Dobra, po paru przesłuchaniach nowej płyty skusiłem i na wypasiny box set i na bileciki, jest magia
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Chwali się!
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Post autor: KingCrimson95 »

Jak ktoś chce kupić tego fanboxa w lepszej cenie to sprawdźcie Bonito.pl:

https://bonito.pl/produkt/1-fanbox-limited-edition-cd, aktualna cena 248 zł. Na Mystic dla porównania 355, a Empik chyba 385.
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Awatar użytkownika
johnny_o

Dzięki za cynk - w środę z ciekawości przy okazji innych zakupów sprawdzałem i cena była porównywalna do tej wszędzie indziej. Ceny CD i CD+DVD też obniżone więc kupiłem wszystkie trzy wydania za mniej niż cena regularna samego boxa - tego zamówiłem parę miesięcy temu ze Sweden Rock Magazine z autografami, drugi egzemplarz będę więc mógł bez żalu rozpakować :)
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

johnny_o pisze: pt sie 02, 2024 7:12 pm Dzięki za cynk - w środę z ciekawości przy okazji innych zakupów sprawdzałem i cena była porównywalna do tej wszędzie indziej. Ceny CD i CD+DVD też obniżone więc kupiłem wszystkie trzy wydania za mniej niż cena regularna samego boxa - tego zamówiłem parę miesięcy temu ze Sweden Rock Magazine z autografami, drugi egzemplarz będę więc mógł bez żalu rozpakować :)
Jeszcze jedna ważna rzecz - mnie się udało jeszcze wczoraj kupić za 228zł na Bonito, więc polecam się spieszyć, bo pewnie teraz będzie cena rosnąć do tej standardowej :D
Koncertowo 2025:
Awatar użytkownika
johnny_o

Brawo, ale taka cena zakrawa już na dumping, ciekawe skąd się wzięła? Zostały ostatnie sztuki więc kolejna podwyżka pewnie już za chwilę.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

johnny_o pisze: pt sie 02, 2024 7:42 pm Brawo, ale taka cena zakrawa już na dumping, ciekawe skąd się wzięła? Zostały ostatnie sztuki więc kolejna podwyżka pewnie już za chwilę.
Trochę tak, ale myślę, że to jest zabieg po to, żeby wyprzedać cały nakład jaki kupili. A zobaczysz jak będzie zalegało tych wydań na Mysticu albo Empiku. Mystic dystrybutor to nie ma co porównywać, ale Empik też kupił swój nakład + nałożył 3 dyszki swojej marży i popłynie. Zresztą podobnie było z boxem Senjutsu, a teraz go za grosze można kupić.
Koncertowo 2025:
Awatar użytkownika
johnny_o

No nie wiem, premiera zaledwie dwa tygodnie temu więc nie muszą się spieszyć, zwłaszcza że wszędzie indziej jest o tę stówę drożej i z tego co widzę dobrze się sprzedaje. Z boxami trzeba uważać, bo zazwyczaj się wyprzedają i hulają też wersje "ukraińskie". Ostatniego Saxon nie zdążyłem dorwać bo myślałem że będzie na spokojnie do kupienia w dobrej cenie jeszcze jakiś czas po premierze, tak jak Carpe Diem, a tu cały nakład zszedł w zespołowym sklepie jeszcze przed premierą.
Awatar użytkownika
johnny_o

Dopiero teraz zeszła ostatnia sztuka, ale od razu powrót do ceny regularnej.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

johnny_o pisze: pn sie 05, 2024 3:24 pm Dopiero teraz zeszła ostatnia sztuka, ale od razu powrót do ceny regularnej.
Tymczasem do mnie właśnie dotarł box i jest po prostu świetnie wydany. :D Także jak ktoś dorwie jeszcze na promocji, polecam bardzo.
Koncertowo 2025:
Awatar użytkownika
johnny_o

Szczęściarz... Zamówiłem od razu po tym jak napisałeś i chuj. W zeszłym tygodniu dostałem info że zamówienie opóźnione o trzy dni, a dzisiaj że box jest niedostępny i do odbioru mam tylko dwa wydania podstawowe. Miał to być drugi egzemplarz ale i tak wkurw, ten chętnie bym otworzył. No nic, może jeszcze trafi się podobna okazja.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Piterus »

Podziwiam werwrę forumfomiczów , mogę dać za ten album 5 zł
Awatar użytkownika
johnny_o

Piterus pisze: wt sie 13, 2024 1:44 am Podziwiam werwrę forumfomiczów , mogę dać za ten album 5 zł
Pińć złotych to za dużo, za darmo to uczciwa cena. A koncert? Pfff, za darmo za drogo bo strata czasu. Wiadomo.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Żeby nie było , przygodę z rockiem rozpocząłem od 'Child in Time ' więc szacun dla nich po deski . Nagrywanie nowego materiału powinno zakończyć się u nich gdzieś tak po 'The Battle Rages On .
Awatar użytkownika
johnny_o

Całe mnóstwo świetnego materiału by wtedy się nie ukazało. Naprawdę, warto się zasłuchać w płytach ze SM, są kapitalne. Cały czas nie mogę się przyzwyczaić do Simona i pewnie tak już zostanie.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Widzisz mam inny problem bo już płyt z Morsem nie za bardzo lubię , wolałem ich hard rockowy rozdział niż rock popowe granie . Problem mam z Gilanem bo przecież w latach 90 tych miał jeszcze mega głos a kompozycji ekspresyjnych zabrakło
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Płyty z Morse'em to pop rock? No niezły jesteś...
Awatar użytkownika
johnny_o

:shock: Gusta gustami i nie należy szufladkować, ale... No nie, nie i jeszcze raz nie. Było wyżej że nie powinno się porównywać tych płyt z klasycznymi. Gillan najgorzej się zestarzał, fakt, ale ekspresyjnych kawałków od Purpendicular w górę jest całe mnóstwo.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Od Purpendicular jest mnóstwo ? szczegolnie na trzech ostatnich płytach . chyba o innych zespołach piszemy . Daj konkretne przykłady , bo może coś przegapiłem
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

DeJMIeN Wielki pisze: wt sie 13, 2024 1:38 pm Płyty z Morse'em to pop rock? No niezły jesteś...
A co niby to jest . jeżeli to jest hard rock to jak sklasyfikujesz Machine Head . Bądzmy obiektywni
ODPOWIEDZ