Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Sun Quench
- -#Trooper

Re: Deep Purple
Dobra, po paru przesłuchaniach nowej płyty skusiłem i na wypasiny box set i na bileciki, jest magia
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Chwali się!
- KingCrimson95
- -#Invader

Jak ktoś chce kupić tego fanboxa w lepszej cenie to sprawdźcie Bonito.pl:
https://bonito.pl/produkt/1-fanbox-limited-edition-cd, aktualna cena 248 zł. Na Mystic dla porównania 355, a Empik chyba 385.
https://bonito.pl/produkt/1-fanbox-limited-edition-cd, aktualna cena 248 zł. Na Mystic dla porównania 355, a Empik chyba 385.
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
- johnny_o
Dzięki za cynk - w środę z ciekawości przy okazji innych zakupów sprawdzałem i cena była porównywalna do tej wszędzie indziej. Ceny CD i CD+DVD też obniżone więc kupiłem wszystkie trzy wydania za mniej niż cena regularna samego boxa - tego zamówiłem parę miesięcy temu ze Sweden Rock Magazine z autografami, drugi egzemplarz będę więc mógł bez żalu rozpakować 
- KingCrimson95
- -#Invader

Jeszcze jedna ważna rzecz - mnie się udało jeszcze wczoraj kupić za 228zł na Bonito, więc polecam się spieszyć, bo pewnie teraz będzie cena rosnąć do tej standardowejjohnny_o pisze: ↑pt sie 02, 2024 7:12 pm Dzięki za cynk - w środę z ciekawości przy okazji innych zakupów sprawdzałem i cena była porównywalna do tej wszędzie indziej. Ceny CD i CD+DVD też obniżone więc kupiłem wszystkie trzy wydania za mniej niż cena regularna samego boxa - tego zamówiłem parę miesięcy temu ze Sweden Rock Magazine z autografami, drugi egzemplarz będę więc mógł bez żalu rozpakować![]()
Koncertowo 2025:
- johnny_o
Brawo, ale taka cena zakrawa już na dumping, ciekawe skąd się wzięła? Zostały ostatnie sztuki więc kolejna podwyżka pewnie już za chwilę.
- KingCrimson95
- -#Invader

Trochę tak, ale myślę, że to jest zabieg po to, żeby wyprzedać cały nakład jaki kupili. A zobaczysz jak będzie zalegało tych wydań na Mysticu albo Empiku. Mystic dystrybutor to nie ma co porównywać, ale Empik też kupił swój nakład + nałożył 3 dyszki swojej marży i popłynie. Zresztą podobnie było z boxem Senjutsu, a teraz go za grosze można kupić.
Koncertowo 2025:
- johnny_o
No nie wiem, premiera zaledwie dwa tygodnie temu więc nie muszą się spieszyć, zwłaszcza że wszędzie indziej jest o tę stówę drożej i z tego co widzę dobrze się sprzedaje. Z boxami trzeba uważać, bo zazwyczaj się wyprzedają i hulają też wersje "ukraińskie". Ostatniego Saxon nie zdążyłem dorwać bo myślałem że będzie na spokojnie do kupienia w dobrej cenie jeszcze jakiś czas po premierze, tak jak Carpe Diem, a tu cały nakład zszedł w zespołowym sklepie jeszcze przed premierą.
- johnny_o
Dopiero teraz zeszła ostatnia sztuka, ale od razu powrót do ceny regularnej.
- KingCrimson95
- -#Invader

Tymczasem do mnie właśnie dotarł box i jest po prostu świetnie wydany.
Koncertowo 2025:
- johnny_o
Szczęściarz... Zamówiłem od razu po tym jak napisałeś i chuj. W zeszłym tygodniu dostałem info że zamówienie opóźnione o trzy dni, a dzisiaj że box jest niedostępny i do odbioru mam tylko dwa wydania podstawowe. Miał to być drugi egzemplarz ale i tak wkurw, ten chętnie bym otworzył. No nic, może jeszcze trafi się podobna okazja.
Podziwiam werwrę forumfomiczów , mogę dać za ten album 5 zł
Żeby nie było , przygodę z rockiem rozpocząłem od 'Child in Time ' więc szacun dla nich po deski . Nagrywanie nowego materiału powinno zakończyć się u nich gdzieś tak po 'The Battle Rages On .
- johnny_o
Całe mnóstwo świetnego materiału by wtedy się nie ukazało. Naprawdę, warto się zasłuchać w płytach ze SM, są kapitalne. Cały czas nie mogę się przyzwyczaić do Simona i pewnie tak już zostanie.
Widzisz mam inny problem bo już płyt z Morsem nie za bardzo lubię , wolałem ich hard rockowy rozdział niż rock popowe granie . Problem mam z Gilanem bo przecież w latach 90 tych miał jeszcze mega głos a kompozycji ekspresyjnych zabrakło
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Płyty z Morse'em to pop rock? No niezły jesteś...
- johnny_o
Od Purpendicular jest mnóstwo ? szczegolnie na trzech ostatnich płytach . chyba o innych zespołach piszemy . Daj konkretne przykłady , bo może coś przegapiłem
A co niby to jest . jeżeli to jest hard rock to jak sklasyfikujesz Machine Head . Bądzmy obiektywni