10/05/2025 - Ghost - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 10/05/2025 - Ghost - Łódź
Center barricade to nie cała barierka
Ale rozumiem, choć nowsi fani Ghost aż tak mi nie przeszkadzają - brak social mediów zapewne robi swoje.
Stanie z nimi czekając na otwarcie bramki na Mysticu było dość traumatycznym przeżyciem
Jeszcze byłem tam w pojedynkę, także nie wspominam tego za miło. Fandom ogólnie rak i smród, jakoś tak dziwnie się składa, że ludzie siedzący w temacie od lat podzielają tę opinię 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Oho, cała trasa będzie phone-free. Ktoś w Polsce już to przerabiał?
Ja wezmę ipoda z kamerką. A tak przy okazji, muszę być pod telefonem.
Też chcę się przekonać o tym, bo w 19 na PGE nie widziałem wielu lunatyków GhostSchizoid pisze: ↑pn paź 28, 2024 4:56 pm Stanie z nimi czekając na otwarcie bramki na Mysticu było dość traumatycznym przeżyciemJeszcze byłem tam w pojedynkę, także nie wspominam tego za miło. Fandom ogólnie rak i smród, jakoś tak dziwnie się składa, że ludzie siedzący w temacie od lat podzielają tę opinię
![]()
Wtedy to mieli relatywnie niewielkie audytorium. W Pradze jakaś Czeszka wpuściła mnie i Sardiego na barierkę na czas występu Ghosta, bo w ogóle ich nie znała. A ludzie wokół byli zadowoleni, że "małe" zespoły mają swoich oddanych fanów
Kato 2019 to była już inna bajka, ale tam publiczność to mam wrażenie była takim mixem, jakiego nigdy wcześniej ani później nie widziałem na żadnym koncercie. Łącznie z panem w masce byka czy innego bawoła, którego akurat nie widziałem, ale Manichean już tak xD
Kato 2019 to była już inna bajka, ale tam publiczność to mam wrażenie była takim mixem, jakiego nigdy wcześniej ani później nie widziałem na żadnym koncercie. Łącznie z panem w masce byka czy innego bawoła, którego akurat nie widziałem, ale Manichean już tak xD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie nie, Dzosef to wtedy chyba z Sardim po lewej stał, pan bawół "bawił" się gdzieś na środku płyty.
-
Deleted User 8263
Z Zelaznym byliśmy po lewej bo jacys ruscy poszli na mg.
Ghost był kiedyś jednym z moich ulubionych bandow, ale kurestwo tobiasza, popowa muzyczka i rakowy niebinarny fandom pełny osobiszcz skutecznie mnie zniechęciły, acz jak data przypasuje to pewnie się wybiore na jakieś upolowane dzień przed gigiem tanie trybuny.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy.
Odnośnie zakazu telefonów to świetny pomysł i gwarantuje, że ludzie będą bawić się lepiej niż na innych rockowych sztukach. Oby to siadło!
Z tej listy podpisuję się jedynie pod ostatnim, bo faktycznie ten ich fanbase mocno zdziwaczał i pełno tam jakichś nie do końca stabilnych psychicznie aktywiszczów.
-
Deleted User 8263
To tylko pokazuje jak bardzo brakuje w Warszawie prawdziwej hali koncertowej...WICKER MAN pisze: ↑pn paź 28, 2024 6:31 pmW tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

A kolega słyszał o czymś takim jak ironia?WICKER MAN pisze: ↑pn paź 28, 2024 6:31 pmW tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wg mnie sensowna byłaby premiera w Wielki Piątek czyli w przeddzień koncertu w Londynie.Schizoid pisze: ↑pn paź 28, 2024 2:39 pm Tak zerknąłem na rozpiskę i wygląda na to, że tym razem nie będzie pre-album tour, jak to miało miejsce w 2015, 2018 i 2022. Grają praktycznie bez przerwy, z wyjątkiem tych potrzebnych na przemieszczenie się między kontynentami. Czyli płyta powinna wyjść przed trasą, pytanie z jakim wyprzedzeniem.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

-
Deleted User 8263
Mój prezydent Patryk Jaki to by zbudował taka hale w każdej dzielnicy na chwałę Wielkiej PolskiWICKER MAN pisze: ↑pn paź 28, 2024 6:48 pmTwój prezydent, rezydent RT obiecywał latami i nie dowiózł - ale zamiast tego masz hostele dla osób niebinarnych czy innych orientacji więc generalny bilans jest na plus.![]()
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Bardzo byłoby to w stylu Tobiasza, życzyłbym sobieWICKER MAN pisze: ↑pn paź 28, 2024 6:47 pmWg mnie sensowna byłaby premiera w Wielki Piątek czyli w przeddzień koncertu w Londynie.Schizoid pisze: ↑pn paź 28, 2024 2:39 pm Tak zerknąłem na rozpiskę i wygląda na to, że tym razem nie będzie pre-album tour, jak to miało miejsce w 2015, 2018 i 2022. Grają praktycznie bez przerwy, z wyjątkiem tych potrzebnych na przemieszczenie się między kontynentami. Czyli płyta powinna wyjść przed trasą, pytanie z jakim wyprzedzeniem.![]()
Biorąc pod uwagę jak jest budowany tramwaj na Wilanów i wiadukty po praskiej stronie mostu Łazienkowskiego, to może lepiej, że nikt nie buduje w Warszawie hali
KONIEC OFFTOPA 
A na czym ma polegać zakaz telefonów? Będą zabierać na bramce? Czy jak ktoś wyciągnie, to ochrona wywala z sali?
Kiedyś byłem na koncercie z opcją zakaz filmowania (Def Leppard na Torwarze) i rzeczywiście jak kolo wyciągnął i zaczął nagrywać (wtedy było GC, a on stał na zwykłej płycie, pewnie w połowie odległości od sceny), to po 2-3 minutach pojawił się ochroniarz i wyniósł kolesia z sali.
A na czym ma polegać zakaz telefonów? Będą zabierać na bramce? Czy jak ktoś wyciągnie, to ochrona wywala z sali?
Kiedyś byłem na koncercie z opcją zakaz filmowania (Def Leppard na Torwarze) i rzeczywiście jak kolo wyciągnął i zaczął nagrywać (wtedy było GC, a on stał na zwykłej płycie, pewnie w połowie odległości od sceny), to po 2-3 minutach pojawił się ochroniarz i wyniósł kolesia z sali.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Na Jacku Whicie było coś takiego: technologia Yondr - na miejscu dostajesz takie jakby etui, do którego wkładasz sobie telefon, oni ci to etui magnetycznie zamykają i cześć
A potem wychodząc każdy musi się do nich zgłosić, żeby mu otworzyli etui i zabrali?
Niech zrobią jak Molko - albo chowacie to gówno, albo spierdalamy