10/05/2025 - Ghost - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 10/05/2025 - Ghost - Łódź

Post autor: johnny_o »

Center barricade to nie cała barierka ;) Ale rozumiem, choć nowsi fani Ghost aż tak mi nie przeszkadzają - brak social mediów zapewne robi swoje.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Stanie z nimi czekając na otwarcie bramki na Mysticu było dość traumatycznym przeżyciem :lol: Jeszcze byłem tam w pojedynkę, także nie wspominam tego za miło. Fandom ogólnie rak i smród, jakoś tak dziwnie się składa, że ludzie siedzący w temacie od lat podzielają tę opinię ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Oho, cała trasa będzie phone-free. Ktoś w Polsce już to przerabiał?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja wezmę ipoda z kamerką. A tak przy okazji, muszę być pod telefonem.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Schizoid pisze: pn paź 28, 2024 4:56 pm Stanie z nimi czekając na otwarcie bramki na Mysticu było dość traumatycznym przeżyciem :lol: Jeszcze byłem tam w pojedynkę, także nie wspominam tego za miło. Fandom ogólnie rak i smród, jakoś tak dziwnie się składa, że ludzie siedzący w temacie od lat podzielają tę opinię ;)
Też chcę się przekonać o tym, bo w 19 na PGE nie widziałem wielu lunatyków Ghost :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wtedy to mieli relatywnie niewielkie audytorium. W Pradze jakaś Czeszka wpuściła mnie i Sardiego na barierkę na czas występu Ghosta, bo w ogóle ich nie znała. A ludzie wokół byli zadowoleni, że "małe" zespoły mają swoich oddanych fanów :mryellow:

Kato 2019 to była już inna bajka, ale tam publiczność to mam wrażenie była takim mixem, jakiego nigdy wcześniej ani później nie widziałem na żadnym koncercie. Łącznie z panem w masce byka czy innego bawoła, którego akurat nie widziałem, ale Manichean już tak xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: pn paź 28, 2024 5:02 pm Łącznie z panem w masce byka czy innego bawoła,

Dżosef? :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie nie, Dzosef to wtedy chyba z Sardim po lewej stał, pan bawół "bawił" się gdzieś na środku płyty.

Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Schizoid pisze: pn paź 28, 2024 5:55 pm Nie nie, Dzosef to wtedy chyba z Sardim po lewej stał, pan bawół "bawił" się gdzieś na środku płyty.
Z Zelaznym byliśmy po lewej bo jacys ruscy poszli na mg.

Ghost był kiedyś jednym z moich ulubionych bandow, ale kurestwo tobiasza, popowa muzyczka i rakowy niebinarny fandom pełny osobiszcz skutecznie mnie zniechęciły, acz jak data przypasuje to pewnie się wybiore na jakieś upolowane dzień przed gigiem tanie trybuny.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Mr. M pisze: pn paź 28, 2024 2:33 pm Dobrze, że w Łodzi, bo tam się nic nie dzieje ostatnio :wink:.
W tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy.

Odnośnie zakazu telefonów to świetny pomysł i gwarantuje, że ludzie będą bawić się lepiej niż na innych rockowych sztukach. Oby to siadło!
Dzosef pisze: pn paź 28, 2024 6:31 pmGhost był kiedyś jednym z moich ulubionych bandow, ale kurestwo tobiasza, popowa muzyczka i rakowy niebinarny fandom pełny osobiszcz skutecznie mnie zniechęciły, acz jak data przypasuje to pewnie się wybiore na jakieś upolowane dzień przed gigiem tanie trybuny.
Z tej listy podpisuję się jedynie pod ostatnim, bo faktycznie ten ich fanbase mocno zdziwaczał i pełno tam jakichś nie do końca stabilnych psychicznie aktywiszczów. :roll: Chociaż laseczki przebrane za Sisters of Sin to zaiste sympatyczny widok.
Deleted User 8263

WICKER MAN pisze: pn paź 28, 2024 6:31 pm
Mr. M pisze: pn paź 28, 2024 2:33 pm Dobrze, że w Łodzi, bo tam się nic nie dzieje ostatnio :wink:.
W tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy.
To tylko pokazuje jak bardzo brakuje w Warszawie prawdziwej hali koncertowej...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

WICKER MAN pisze: pn paź 28, 2024 6:31 pm
W tym miesiącu w Łodzi działo się więcej niż w Stolicy - Nick Cave, Bryan Adams, Take That, Seal czy Within Temptation, a to nie wszystkie imprezy
A kolega słyszał o czymś takim jak ironia? :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Schizoid pisze: pn paź 28, 2024 2:39 pm Tak zerknąłem na rozpiskę i wygląda na to, że tym razem nie będzie pre-album tour, jak to miało miejsce w 2015, 2018 i 2022. Grają praktycznie bez przerwy, z wyjątkiem tych potrzebnych na przemieszczenie się między kontynentami. Czyli płyta powinna wyjść przed trasą, pytanie z jakim wyprzedzeniem.
Wg mnie sensowna byłaby premiera w Wielki Piątek czyli w przeddzień koncertu w Londynie. 8)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dzosef pisze: pn paź 28, 2024 6:37 pmTo tylko pokazuje jak bardzo brakuje w Warszawie prawdziwej hali koncertowej...
Twój prezydent, rezydent RT obiecywał latami i nie dowiózł - ale zamiast tego masz hostele dla osób niebinarnych czy innych orientacji więc generalny bilans jest na plus. 8)
Deleted User 8263

WICKER MAN pisze: pn paź 28, 2024 6:48 pm
Dzosef pisze: pn paź 28, 2024 6:37 pmTo tylko pokazuje jak bardzo brakuje w Warszawie prawdziwej hali koncertowej...
Twój prezydent, rezydent RT obiecywał latami i nie dowiózł - ale zamiast tego masz hostele dla osób niebinarnych czy innych orientacji więc generalny bilans jest na plus. 8)
Mój prezydent Patryk Jaki to by zbudował taka hale w każdej dzielnicy na chwałę Wielkiej Polski
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

WICKER MAN pisze: pn paź 28, 2024 6:47 pm
Schizoid pisze: pn paź 28, 2024 2:39 pm Tak zerknąłem na rozpiskę i wygląda na to, że tym razem nie będzie pre-album tour, jak to miało miejsce w 2015, 2018 i 2022. Grają praktycznie bez przerwy, z wyjątkiem tych potrzebnych na przemieszczenie się między kontynentami. Czyli płyta powinna wyjść przed trasą, pytanie z jakim wyprzedzeniem.
Wg mnie sensowna byłaby premiera w Wielki Piątek czyli w przeddzień koncertu w Londynie. 8)
Bardzo byłoby to w stylu Tobiasza, życzyłbym sobie :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Biorąc pod uwagę jak jest budowany tramwaj na Wilanów i wiadukty po praskiej stronie mostu Łazienkowskiego, to może lepiej, że nikt nie buduje w Warszawie hali :lol: KONIEC OFFTOPA :)

A na czym ma polegać zakaz telefonów? Będą zabierać na bramce? Czy jak ktoś wyciągnie, to ochrona wywala z sali?

Kiedyś byłem na koncercie z opcją zakaz filmowania (Def Leppard na Torwarze) i rzeczywiście jak kolo wyciągnął i zaczął nagrywać (wtedy było GC, a on stał na zwykłej płycie, pewnie w połowie odległości od sceny), to po 2-3 minutach pojawił się ochroniarz i wyniósł kolesia z sali.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

pz pisze: pn paź 28, 2024 6:53 pmA na czym ma polegać zakaz telefonów? Będą zabierać na bramce? Czy jak ktoś wyciągnie, to ochrona wywala z sali?
Na Jacku Whicie było coś takiego: technologia Yondr - na miejscu dostajesz takie jakby etui, do którego wkładasz sobie telefon, oni ci to etui magnetycznie zamykają i cześć :) Oczywiście jeśli stwierdzisz, że potrzebujesz użyć telefonu, to idziesz do punktu i odblokowują ci etui. Ale na sali są one grzecznie schowane. Oczywiście niektórzy kombinują, biorą dwa, unikają ochrony itd... ale na to się już nie poradzi. Ograniczenie skali zjawiskaj est spore.
pz
-#Administrator
-#Administrator

A potem wychodząc każdy musi się do nich zgłosić, żeby mu otworzyli etui i zabrali?

nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Niech zrobią jak Molko - albo chowacie to gówno, albo spierdalamy :)
ODPOWIEDZ