Nicko kończy przygodę z koncertami Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nicko kończy przygodę z koncertami Maiden
Ja jestem pewny, że była to decyzja przede wszystkim Nicko i że nikt z zespołu nie naciskał.
Mam nadzieję.
W każdym razie poziom niepewności co do przewidywanej jakości muzycznej / artystycznej najbliższej trasy zmniejszył się bardzo mocno.
Jak dla mnie - chyba to jest najważniejsze.
Co nie znaczy, że nie poczułem ukłucia gdzieś w klacie na wiadomość o odejściu NMB. Jedyna reakcja jaką sobie wyobrażam w związku z tym faktem to ... szaleć na każdym ich koncercie jakby to miał być mój ostatni.
Jak dla mnie - chyba to jest najważniejsze.
Co nie znaczy, że nie poczułem ukłucia gdzieś w klacie na wiadomość o odejściu NMB. Jedyna reakcja jaką sobie wyobrażam w związku z tym faktem to ... szaleć na każdym ich koncercie jakby to miał być mój ostatni.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Na moje to enigmatyczne "for 2025" na nic właściwie nie wskazuje. Jeżeli Dawson zaaklimatyzuje się w zespole i koncerty pójdą dobrze, to już zostanie. Maiden i tak powoli dobiega powoli do mety, jeszcze ze dwie trasy, przy dobrych wiatrach trzy i może jedna płyta i niestety koniec...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dla mnie tak samo. Po prostu tak napisali, a może my to zbyt dosłownie tłumaczymy. Mają plany ogłoszone na 2025 r. i napisali, że w 2025 bębnić będzie Simon Dawson. W sensie że "począwszy od 2025, na kiedy to ogłosiliśmy koncerty".
M.
M.
Ale po co te rozkminy o 26? Jeśli mnie matma nie zawodzi, to wcześniej jest 25
To już czyste ralfowanie 
No tak, i odbędzie się, z tym, czy innym pałkerem.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ale przecież te informacje od Maiden zawsze były takie "randomowo - orientacyjne". Skupiają się na tu i teraz, dlatego akurat nie napisali o kolejnym roku, przecież od dawna tak jest.
w punkt!
Chociaż pewnie połowa z tych 90% to nie będzie miała pojęcia, że jest jakiś nowy pałkarz, byleby Fira zagrali
Nie no, chyba tak z nami źle nie jest. Pewnie z 3/4 uczestników koncertów Maiden to ogarnia temat.
Choć czasy, gdzie znajomość dyskografii czy składu kapeli była koniecznością (bo inaczej w pysk albo dej przypinki, albo zrzucaj katanę) na szczęście bezpowrotnie minęły - to januszerki na Maidenach tak dużo chyba nie ma.
Choć czasy, gdzie znajomość dyskografii czy składu kapeli była koniecznością (bo inaczej w pysk albo dej przypinki, albo zrzucaj katanę) na szczęście bezpowrotnie minęły - to januszerki na Maidenach tak dużo chyba nie ma.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Twarzami Maiden są Bruce i Steve, szersza widownia kojarzy tych ludzi, fani oczywiście zwracają uwagę na Adriana i Dave'a, z tej racji iż są to członkowie Złotego Składu. Nicko jest bardzo lubiany przez ludzi, niemniej średnio widoczny i dla przeciętnego uczestnika koncertu pozostaje "facetem od bębnienia". Jak wiemy w ostatnich latach z tym graniem już było zdecydowanie słabiej, niektóre wykonania koncertowe miały zbyt wolne lub "pływające tempo". Wiele osób bardzo narzekało na ten problem. Teraz nawet die hardzi Maiden pójdą na koncerty żeby obadać sprawę. Nie można się spodziewać, że Dawson będzie kopiował styl Nicko, to nie wchodzi w rachubę. Tym razem można się spodziewać grania przypominającego raczej mocniejszy, bardziej heavy atak Clive'a Burra. Bardzo jestem ciekaw, jak to wypadnie live.
O paaaanie, chyba się pan słodko myli...Cold pisze: ↑pn gru 09, 2024 6:49 pm Nie no, chyba tak z nami źle nie jest. Pewnie z 3/4 uczestników koncertów Maiden to ogarnia temat.
W Krk na Stranger czy Alexander wokół mnie odzew był bardzo mizerny, a potem czytałem komentarze, że za mało znanych piosenek grali
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Słuchanie takich niestworzonych rzeczy to norma podczas stania w kolejce/arenie.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Pierdyliard razy było to już tutaj wałkowane
www.MetalSide.pl
Aż dziwne, że nigdy nie powstał temat na takie historyjki.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Aż trudno uwierzyć, w końcu Stranger i Alex to wyśnione, wymarzone i wymodlone przez lata kawałki. Ale może faktycznie poruszam się w kręgu mojego boomer-pokolenia i na wszystko patrzę na różowoSchizoid pisze: ↑pn gru 09, 2024 9:31 pmO paaaanie, chyba się pan słodko myli...Cold pisze: ↑pn gru 09, 2024 6:49 pm Nie no, chyba tak z nami źle nie jest. Pewnie z 3/4 uczestników koncertów Maiden to ogarnia temat.
W Krk na Stranger czy Alexander wokół mnie odzew był bardzo mizerny, a potem czytałem komentarze, że za mało znanych piosenek grali![]()
Jak nie napisali 2026, to jasne że Simon jest do sprawdzenia w 2025. Chłop i tak dostał mega szansę się wykazać. Powtórzę - jestem o formę spokojny, będzie solidnie ale jednej rzeczy nie jesteśmy sprawdzić - jak się odnajdzie w nowym levelu życiowym - i to pod kątem popularności i finansowym. Zmieni klub na stadion, 150 osób na 50 tysięcy przed sobą. Niewykluczone - okrzyki „Nicko Nicko” między piosenkami bądź inne obciążenia psychiczne.
Nikt nie będzie skandował imienia Nicko, bo:
a) patrz posty powyżej
b) bardziej zaangażowani odbiorcy rozumieją sytuację i nietakt, jakim byłoby takie zachowanie
a) patrz posty powyżej
b) bardziej zaangażowani odbiorcy rozumieją sytuację i nietakt, jakim byłoby takie zachowanie
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Może Remi planuje 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen