Wnoszenie aparatów fotograficznych

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: Wnoszenie aparatów fotograficznych

Post autor: S1MON »

Szymon pisze: Jak to aparatu bez filmu Ci nie pozwolil wniesc?? Pepiki to sa pokrecone nieziemsko :)
wywnioskowali, ze jakis kolega musi miec film - wiec bedzie robil zdjecia... zreszta jakby mial go od razu z filmem to by nie wzieli ? :lol:
Szymon pisze:A jak bede mial cyfrowke to tez bedzie chcial klisze?? :lol:
wezma karte ram :P cyfrowa ma ten plus, ze niektore sa naprawde male i robia b.dobrej jakosci foto :beer
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Film mialem ale koles byl nie kumaty bo mowie mu ze juz wyjme z niego film i niech mnie wpusci, a ten ciagle powtarzal jedno zdanie po Czesku. Angielski tez nie pomogl, mialem dwa wyjscia -wrocic do busa i go zostawic, albo wbic sie i stac pod sama barierka. Wybralem to drugie, moze zle bo Pepiki dretwe byly i pewnie daloby rade sie pozniej dopchac (O! Czesc Robert :) ).
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Stranger pisze:Film mialem ale koles byl nie kumaty bo mowie mu ze juz wyjme z niego film i niech mnie wpusci, a ten ciagle powtarzal jedno zdanie po Czesku. Angielski tez nie pomogl, mialem dwa wyjscia -wrocic do busa i go zostawic, albo wbic sie i stac pod sama barierka. Wybralem to drugie, moze zle bo Pepiki dretwe byly i pewnie daloby rade sie pozniej dopchac (O! Czesc Robert :) ).
Hehe. No dokładnie - w zasadzie mogłeś zostawić aparat w busie i wepchać się potem z nami pod barierki - wyszłoby na to samo... Nauczka na przyszłość. ;)
Poza tym normalnie Pepiki nie zabierają aparatów i w ogóle praktycznie nie przeszukują przy wejściu. Ten jeden trafił się jakiś dziwny... :?
_Sand_man_
-#Invader
-#Invader

Post autor: _Sand_man_ »

WICKER MAN pisze:
Stranger pisze:Film mialem ale koles byl nie kumaty bo mowie mu ze juz wyjme z niego film i niech mnie wpusci, a ten ciagle powtarzal jedno zdanie po Czesku. Angielski tez nie pomogl, mialem dwa wyjscia -wrocic do busa i go zostawic, albo wbic sie i stac pod sama barierka. Wybralem to drugie, moze zle bo Pepiki dretwe byly i pewnie daloby rade sie pozniej dopchac (O! Czesc Robert :) ).
Hehe. No dokładnie - w zasadzie mogłeś zostawić aparat w busie i wepchać się potem z nami pod barierki - wyszłoby na to samo... Nauczka na przyszłość. ;)
Poza tym normalnie Pepiki nie zabierają aparatów i w ogóle praktycznie nie przeszukują przy wejściu. Ten jeden trafił się jakiś dziwny... :?
pewnie z Fosy wypożyczony :D :guns
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Ja mam pytanie (bójcie się :P ) : jak już bede na płycie z tym moim przemyconym aparacikiem i zrobie np. fote z flash'em to jest możliwe by jakiś głupi misiek w żółtym juniformie wskoczył za mną w tłum? :)
KMFDM
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Greddo pisze:Ja mam pytanie (bójcie się :P ) : jak już bede na płycie z tym moim przemyconym aparacikiem i zrobie np. fote z flash'em to jest możliwe by jakiś głupi misiek w żółtym juniformie wskoczył za mną w tłum? :)
na mecie na supportach jeszcze wskakiwali (powaga) ale juz na mecie zrobilem pare z fleszem i mam na paru fotach panow z fosy z dziwnymi minami :lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Greddo pisze:Ja mam pytanie (bójcie się :P ) : jak już bede na płycie z tym moim przemyconym aparacikiem i zrobie np. fote z flash'em to jest możliwe by jakiś głupi misiek w żółtym juniformie wskoczył za mną w tłum? :)
w sumie niestety to czego się obawiasz jest realne...

Soulfly - Soulfly
Piospy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Piospy »

ja nie biore aparatu... bo:
jak będzie grał Maiden - to będzie ciemno... a będę dość daleko - i nie doświetlę lampą - i tak nie wyjdą zdjęcia - więc nie ma co ryzykować...
:(
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Co do fleshy to jesli bedziesz pod sama barierka blyskac w muzykow to powinienes liczyc sie z tym ze komus to sie nie spodoba i sprobuje ci go odebrac. Jesli bedziesz ' poza zasiegiem ' to nic ci nie powinno grozic.
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: tom_azs »

A ja soie raczej aparat odpuszcze
nei ma co dodawać sobie problemów
z wnoszeniem
a potem jeszcze kryś się przy robieniu zdjęć
Skoncentruje się na koncercie :D
:solo
UP THE IRONS!! :solo
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

lampa błyskowa i tak w tych warunkach wiele nie daje. Wazne jest, zeby miec czuly film wtedy nie powinno byc problemu zeby te zdjecia jako tako wyszly.
tom_azs
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: tom_azs »

Myślicie że wiele osób przemyci aparaty?
Ciekawe czy kogoś złapią na próbie wnoszenia aparatu?
Ja tam nie będe ryzykował chyba
:rocx
UP THE IRONS!! :solo
miki
-#Clansman
-#Clansman

oby tylko ktoś kamerę wniósł i boota video zrobił :wink:

stara się ktos z forum o photopass?
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Man_Of_The_Edge pisze:stara się ktos z forum o photopass?
Tak z ciekawosci zapytam: jak mozna dostac takie cudo? :)

Ja aparatu nie bede bral - mam cyfrowego kompakta sony, z ktorego i tak na koncertach zdjecia nie wyjda, ze wzgledu na dlugi czas naswietlania (ISO max. 400, ale przy tej czulosci powstaje niesamowite ziarno :? ), a z lustrzanka cyfrowa i tak mnie nie wpuszcza :). Zreszta to troche za drogi sprzet zeby tak ryzykowac :wink:
Nikki Rebel
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Nikki Rebel »

Man_Of_The_Edge pisze: stara się ktos z forum o photopass?
stara sie, a raczej bedzie sie starac :wink: z tego co wiem, to takimi sprawami jak wlasnie photpassy itp mystic ma sie zajac od poczatku maja
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nikki Rebel pisze:
Man_Of_The_Edge pisze: stara się ktos z forum o photopass?
stara sie, a raczej bedzie sie starac :wink: z tego co wiem, to takimi sprawami jak wlasnie photpassy itp mystic ma sie zajac od poczatku maja
W sumie photopass to niezła frajda dla dobrego fotografa, ale trzeba pamietać, że większe zespoły pozwalają na fotografowanie jedynie w czasie pierwszych 3 utworów. Potem trzeba często wynieść sprzęt poza obiekt i dopiero można wracać więc traci się nawet i kilka kawałków...
Nikki Rebel
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Nikki Rebel »

WICKER MAN pisze: W sumie photopass to niezła frajda dla dobrego fotografa, ale trzeba pamietać, że większe zespoły pozwalają na fotografowanie jedynie w czasie pierwszych 3 utworów. Potem trzeba często wynieść sprzęt poza obiekt i dopiero można wracać więc traci się nawet i kilka kawałków...
no o tych 3 pierwszych kawałkach słyszałam, czasami robią tez tak, ze fotografów wpuszczają 2 czy 3 razy podczas koncertu pod scene na 2-3 kawałki :wink:
_Sand_man_
-#Invader
-#Invader

Post autor: _Sand_man_ »

Nikki Rebel pisze:
WICKER MAN pisze: W sumie photopass to niezła frajda dla dobrego fotografa, ale trzeba pamietać, że większe zespoły pozwalają na fotografowanie jedynie w czasie pierwszych 3 utworów. Potem trzeba często wynieść sprzęt poza obiekt i dopiero można wracać więc traci się nawet i kilka kawałków...
no o tych 3 pierwszych kawałkach słyszałam, czasami robią tez tak, ze fotografów wpuszczają 2 czy 3 razy podczas koncertu pod scene na 2-3 kawałki :wink:

Nie wpuszczą was z aparatami pod scene to tylko dla fotoreporterów prasowych a nie dla zwykłych pstrykaczy zdjęć (zejdźcie na ziemię )
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

_Sand_man_ pisze:
Nikki Rebel pisze:

Nie wpuszczą was z aparatami pod scene to tylko dla fotoreporterów prasowych a nie dla zwykłych pstrykaczy zdjęć (zejdźcie na ziemię )

No własnie i photopass gwarantuje Ci status fotorepoertara (tak mi się wydaje) ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
miki
-#Clansman
-#Clansman

dobrze prawisz :wink:
z photopassem stoisz przed barierką, po to, aby zdjęcia były możliwie najlepsze
ODPOWIEDZ