No wiadoma sprawa... nigdy nie wiadomo kiedy to się może skończyć
Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
www.MetalSide.pl
W razie czego można (jeszcze) Dickinsona na Blaze'a wymienić ;P
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Może wtedy przynajmniej daliby sobie spokój z Aces High.
I zaczęli grać The Angel...
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Angel na koncertach BB siada akurat spoko. Ten numer niszczy zbytnia wtórność refrenu i odpustowe klawisze. Bez tych elementów jest jak najbardziej git 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zwracam honor
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja to widzę tak: podeszli do sprawy ekonomicznie. Skoro już zdecydowali się wykosztować na te wizualizacje 4K UHD to stwierdzili, że dadzą największe klasyki, bo nie opłaca się robić wizualki do rzadko granego "kawałka jednej trasy". Jaki byłby sens klaść grube tysiące na Infinite Dreams zamiast na Hallowed albo 2MTM? A malkontentów usatysfakcjonują "wyjątkami potwierdzającymi regułę", czyli Murders i Killers...Ja właściwie to mam żal tylko o to, że nie było nic z NPFTD. Bo tutaj czuję się trochę oszukany. Zapowiadali że będzie coś z każdego albumu do FOTD, to trzeba było tak zrobić. Zagrać to Bring, nawet jako jeden kawałek więcej...
Ale chyba właśnie takiej zapowiedzi nie było. Było mówione, że set będzie z płyt od "IM" do "Fear".Metalophil pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:39 am Zapowiadali że będzie coś z każdego albumu do FOTD, to trzeba było tak zrobić.
www.MetalSide.pl
- Metalophil
- -#Moonchild

https://blabbermouth.net/news/iron-maid ... world-tour "spanning the NINE studio albums". Czyli "obejmująca dziewięć albumu studyjnych". No ale może i racja, że można to zinterpretować jak się chcegumbyy pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:42 amAle chyba właśnie takiej zapowiedzi nie było. Było mówione, że set będzie z płyt od "IM" do "Fear".Metalophil pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:39 am Zapowiadali że będzie coś z każdego albumu do FOTD, to trzeba było tak zrobić.
Gdyby Lars im zbudował fanowskiego seta, byłoby znacznie ciekawiej i sprawiedliwiej dla twórczości 
No tak, właśnie. Ani słowa, że będzie "coś z każdego z tych 9 albumów". Ino zakres wybranych numerów będzie od "1 do 9"Metalophil pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:49 amhttps://blabbermouth.net/news/iron-maid ... world-tour "spanning the NINE studio albums". Czyli "obejmująca dziewięć albumu studyjnych". No ale może i racja, że można to zinterpretować jak się chcegumbyy pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:42 amAle chyba właśnie takiej zapowiedzi nie było. Było mówione, że set będzie z płyt od "IM" do "Fear".Metalophil pisze: ↑pt cze 06, 2025 8:39 am Zapowiadali że będzie coś z każdego albumu do FOTD, to trzeba było tak zrobić.![]()
www.MetalSide.pl
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Rzecz w tym że "spanning" to zakres od-do a nie zbiór wszystkich elementów, więc wszystko się zgadza - zagadka z pogranicza filologii angielskiej i logiki rozwiązana 
Set słaby, wszystkie kawałki słyszałem poza Killers i Synkiem (nie byłem na Maiden england)
Zajzajer on the Road 2026:
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Jak myślicie, kiedy ogłoszą IM na PolandRocku ? W środę czy dopiero w czwartek?
Skąd w ogóle ten pomysł, że mieliby tam być?
Forum internetowe to poważna sprawa.
A jeździsz już po największych miastach Polski i zbierasz 100k ludzi na petycji?MaidenZary pisze: ↑wt lip 29, 2025 10:11 am Jak myślicie, kiedy ogłoszą IM na PolandRocku ? W środę czy dopiero w czwartek?
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Mam takie urojenie, że Saxon to była zasłona dymna. No i zgadza się czasowo i logistycznie. Berlin 30.07 -> Czaplinek 31.07 -> Warszawa 02.07.
Dzwoniłem do Roda, potwierdził, czwartek na małej scenie zaraz po Mrozu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Taki spontan mógłby skończyć Maiden karierę i do Wawy by nie dotarli 
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Jeżeli sobie dobrze policzyłem to w sobotę usłyszę swój 80 utwór IM na żywo 
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003