Mastodon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mastodon
Z plusów - brak wokali Hindsa.
Bo kurwa - ile można
Bo kurwa - ile można
No nie, fatalna wiadomość. Ten zespół wydawał się monolitem, w którym wszyscy są nie do zastąpienia. Każdy to zupełnie inny charakter, każdy trochę "more than life". Zobaczymy co z tego będzie
+1 fatalna wiadomość. A wokale Hindsa uwielbiam.
Niestety, wygląda to na grubszy kwas, bo Brent skomentował post na IG “MastodonE” + repostował post, który mówi “no Brent no Mastodon”(z czym się zgadzam).
Spodziewałem się, że nie rozstali się w dobrych warunkach, bo każdy, kto chociaż w minimalny sposób interesuje się zespołem, wie, jaki jest Brent.
Spodziewałem się, że nie rozstali się w dobrych warunkach, bo każdy, kto chociaż w minimalny sposób interesuje się zespołem, wie, jaki jest Brent.
WOW.
Propsy dla Bena, że wskoczył tak szybko. Świetny zawodnik z niego, a kanał też tworzył na rozkminianiu Mastodona.
Gość pewnie zagrał koncert życia
Propsy dla Bena, że wskoczył tak szybko. Świetny zawodnik z niego, a kanał też tworzył na rozkminianiu Mastodona.
Gość pewnie zagrał koncert życia
Ciekawe czy zostanie na dłużej, ciekawe czy będzie z nimi tworzyć w studio, ciekawe czy nowy materiał już zarejestrowany, jak tak to w jakim stopniu i czy Brent już coś na niego nagrał. Płyta ma ukazać się w 2025. Tak wiele pytań 
- Saimon1995
- -#Moderator

Myślę, że płyta to praktycznie jest już gotowa. Przynajmniej, od tak długiego czasu się o niej mówi, że ciężko byłoby mi uwierzyć, że jeszcze będą przy niej mocniej, muzycznie, kombinować. Teraz, w jednym z wywiadów, Dailor wspominał, że tworzy teksty.
Hinds pozdrawia byłą ekipę: https://blabbermouth.net/news/ex-mastod ... ble-humans
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Środkowym palcem
Przykre bardzo, tyle lat razem i spory dorobek.
Hinds coraz bardziej czule pozdrawia byłych ziomków z zespołu, starsza wiocha ogólnie.
- blackcocker
- -#Moderator

Mega się pogrąża gość. Okazuje się, że nie bez powodu był to mój najmniej lubiany Mastodonciarz 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Chłop ma chyba poważne zapalenie ego. Już dawno dawał sygnały, że jest nie do końca zrównoważony. Pamiętam, jak fatalnie traktował technicznych, kiedy sprzęt zawodził.
- blackcocker
- -#Moderator

O, to o tym nie słyszałem. Cóż, wyszło szydło z worka. A okręt płynie dalej i chyba to go najbardziej wkurza 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Zawsze w takich historiach czuję, że jest tam drugie dno. Łatwo teraz obrać sobie Hindsa za cel, bo się ciska z frustracją w necie i wywiadach. Problem w tym, że to, że reszta siedzi cicho, nie czyni z nich automatycznie bohaterów pozytywnych. Nie wiemy co tam się działo między nimi, może go podgryzali przez lata i te jego nerwy są uzasadnione, bo czuje oszukany i wykopany z zespołu. Więc powstrzymam się racjonalizowania sytuacji, że to napewni Hinds jest tu problemem 
Prawda, aczkolwiek, gdybym miał wybierać problematycznego gościa w zespole, z którym będzie dym - bez chwili zawahania, wskazałbym Brenta 
Nie znam za bardzo tego bandu, wokale Hindsa mnie totalnie odrzuciły, ale pierwsze półtorej minuty Sleeping Giant to jest masterpiece songwritingu dla mnie, zawsze będę pamiętał ten motyw
Nie znam za bardzo tego bandu, wokale Hindsa mnie totalnie odrzuciły, ale pierwsze półtorej minuty Sleeping Giant to jest masterpiece songwritingu dla mnie, zawsze będę pamiętał ten motyw
- blackcocker
- -#Moderator

Oj tak, za każdym razem ciary. Jak to pierwszy raz usłyszałem to jak zahipnotyzowany, na loopie. Zbierałem szczene z podłogi. Zresztą tak jest do dziś. Kosmita
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To jest taki trip, że nie trzeba nic psychoaktywnego, a jak wjeżdża gitara z delayem..... Po co cos brać, wystarczy posłuchać 
Hinds jest świetnym gitarzystą i bardzo dobre piosenki stworzył. Brann go strasznie chwali za wkład w Crack the Skye, gdzie jest odpowiedzialny za większość materiału.
Brent stracił jednak zainteresowanie zespołem, podobno przy tworzeniu ostatniej płyty w ogóle się nie udzielał, do tego powiedział chłopakom, że ma dużo piosenek napisanych, ale nie będzie ich marnował na Mastodon. W studio nie komponował, raczej tylko nagrał swoje partie (w tym gigant solo w Gigantum!!!) i się zawinął.
Brent miał też duże problemy prywatne - rozwód, po którym chyba wszystko się ostatecznie posypało.
Szkoda, ale jestem ciekawy jaka będzie nowa płyta i jaki wkład będzie miał Nick.
Brent stracił jednak zainteresowanie zespołem, podobno przy tworzeniu ostatniej płyty w ogóle się nie udzielał, do tego powiedział chłopakom, że ma dużo piosenek napisanych, ale nie będzie ich marnował na Mastodon. W studio nie komponował, raczej tylko nagrał swoje partie (w tym gigant solo w Gigantum!!!) i się zawinął.
Brent miał też duże problemy prywatne - rozwód, po którym chyba wszystko się ostatecznie posypało.
Szkoda, ale jestem ciekawy jaka będzie nowa płyta i jaki wkład będzie miał Nick.