Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Megadeth

Post autor: Sardi »

nugz pisze: czw sie 14, 2025 5:42 pm Oby nie schodził jeszcze, bo na emeryturze będzie już tyłko gadał, jak Metallica zniszczyła jego karierę i jak napisał im 80% klasycznego katalogu, tak do Justice :mryellow:
Jeszcze raz to napisz bo nie wiemy
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Eee tam, ja bym Rudemu nie wierzył. Wróci z trasy, ponudzi się trochę i będzie następna płyta.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Sardi pisze: czw sie 14, 2025 6:55 pm
nugz pisze: czw sie 14, 2025 5:42 pm Oby nie schodził jeszcze, bo na emeryturze będzie już tyłko gadał, jak Metallica zniszczyła jego karierę i jak napisał im 80% klasycznego katalogu, tak do Justice :mryellow:
Jeszcze raz to napisz bo nie wiemy
Załatwione.
Pieron
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pieron »

Charakter charakterem, fochy fochami - ale może zdrowie nie pozwala? Chłop parę lat temu mocno chorował, może coś tutaj jest na rzeczy i sił brak?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ludzie zwiastują jakąś apokalipsę, płaczą (nie Pasica), a przecież zanim wyjdzie płyta, zanim pograją jeszcze kilka ostatnich koncertów, to minie kawał czasu. Szkoda, że w takim razie marnują czas fanów i swój na granie przed takim obsraństwem jak Disturbed
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Ludzie mają nasrane. Zamiast cieszyć się perspektywą płyty i trasy, bardziej przeżywają przyszłość niż główni zainteresowani.

Kiedy Maiden zawiesi instrumenty, to pewnie tysiące psychofanów wyjebie na terapie :roll:
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Post autor: KingCrimson95 »

Naturalna kolej rzeczy. To chyba tylko Rolling Stonesi faktycznie zejdą na scenie :P Nie ma co romantyzować, lata mijają, nasi idole się starzeją i tak to wygląda i będzie wyglądać. A poza tym tak jak mówicie - Scorpionsi chyba są na pożegnalnej trasie od 15 lat, Judasi od 12, więc nic nie jest przesądzone :D
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Judas Priest mieli tylko jedną pożegnalną trasę w 2011/2012, potem się nie żegnali już :mrgreen: Sam Tipton przyznał, że "pożegnalna trasa" to pic na wodę był ;)
Ostatnio zmieniony pt sie 15, 2025 1:02 pm przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Caracalized pisze: pt sie 15, 2025 12:58 pm Judas Priest mieli tylko jedną pożegnalną trasę w 2011/2012, potem się nie żegnali już :mrgreen: Sam Tipton przyznał, że "pożegnalna trasa" to pic na wodę był ;)
Zgadza się, Scorpions mieli zdaje się dwa (?) razy. Chodzi mi o sam mechanizm, który nie jest nowy i od lat działa tak samo. Choć w przypadku Judasów to tak stawiam, że to było powiązane z atmosferą w zespole, co później zaowocowało odejściem KK.
Ostatnio zmieniony pt sie 15, 2025 1:14 pm przez KingCrimson95, łącznie zmieniany 1 raz.
Koncertowo 2025:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Ale z drugiej strony też w sumie niewykluczone, że tamta trasa JP rzeczywiście byłaby pożegnalną, gdyby Downing nie odszedł i jak Faulkner do nich przyszedł to odechciało im się żegnać.
"Pożegnalne trasy" są po to, by koncerty się lepiej sprzedały, chociaż nie wiem czy w przypadku takiej Sepultury to jakoś zajebiście się sprawdza, nie wiem. Ale Megadeth i bez tego chyba nieźle się sprzedaje, oni w Polsce spokojnie mogliby headlinerskie klubówki/halówki robić, a zamiast tego supportują Disturbed czy Five Finger Death Punch.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Caracalized pisze: pt sie 15, 2025 1:13 pm Ale z drugiej strony też w sumie niewykluczone, że tamta trasa JP rzeczywiście byłaby pożegnalną, gdyby Downing nie odszedł i jak Faulkner do nich przyszedł to odechciało im się żegnać.
"Pożegnalne trasy" są po to, by koncerty się lepiej sprzedały, chociaż nie wiem czy w przypadku takiej Sepultury to jakoś zajebiście się sprawdza, nie wiem. Ale Megadeth i bez tego chyba nieźle się sprzedaje, oni w Polsce spokojnie mogliby headlinerskie klubówki/halówki robić, a zamiast tego supportują Disturbed czy Five Finger Death Punch.
Właśnie edytowałem trochę swój wpis po edycji Twojego :D I mam podobne przemyślenia. Oczywiście, że "pożegnalne trasy" przynoszą im zysk w większości przypadków. Tylko, że potem właśnie kończy się to takim wylewem hipokryzji takim jak omówione przykłady. Może stoją faktycznie kwestie zdrowotne albo Mustaine'owi się już nie chce. Może z czasem się dowiemy :D
Koncertowo 2025:
MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MaidenZary »

Zgadzam się, Kiss pierwsza pożegnalna trasę zagrali w 2000r. Odchodzili zatem ćwierć wieku ... A i tak pewnie jeszcze zagrają.
nugz
SMERF MARUDA

W ogóle, to niedawno u Elllefsona na YT, Handevidt podważył to, że Mustaine wymyślił nazwę i że historii w busie nie było. Wcale bym się nie zdziwił. W końcu Rudego.... megalomania xDDD chce przywłaszczyć sobie wszelkie zasługi ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sepa przed pozegnalna trasa to grala jako support i nikogo nie obchodzila, a ostatnio zapelnili spodek. Ogromny wzrost.

Moim zdaniem ostatni gig Megadeth odbedzie się w 2028 roku i na pewno na nim będę.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Akurat u mnie kolejna myśl o koncercie Mega to właśnie już tylko trasa pożegnalna, jeden raz i styka, nawet jeśli będzie to przeciągnięcie w czasie na maxa.
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Nie no ta akcja Mustaine z Ellefsonem to nie wiem nawet czy ten pierwszy powinien być gdziekolwiek zapraszany. Jakiś ostracyzm czy cuś. Przecież to kurestwo czystej wody. Nie wiedziałem, że ten facet to taka prostytutka jest. Tak to w sumie dotarło do mnie jak zgłębiłem temat, bo wcześniej myślałem, ze to serio były jakieś grube sprawy. Tak potraktować starego kolegę to mówię, czysty ostracyzm tego kolesia. Nawet mi się odechcialo tego zespołu słuchać, który swoją drogą jest przereklamowany w Polsce.
nugz
SMERF MARUDA

Nigdy nie jest za późno, żeby uświadomić sobie, kim jest Mustaine, nie mieszając do tęgo muzy ;)

Szkoda, że Dirk, James i Teemu nie dostali zaproszeń do Birmingham :P
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Timothy Dalton pisze: ndz sie 17, 2025 9:25 pm Nie no ta akcja Mustaine z Ellefsonem to nie wiem nawet czy ten pierwszy powinien być gdziekolwiek zapraszany. Jakiś ostracyzm czy cuś. Przecież to kurestwo czystej wody. Nie wiedziałem, że ten facet to taka prostytutka jest. Tak to w sumie dotarło do mnie jak zgłębiłem temat, bo wcześniej myślałem, ze to serio były jakieś grube sprawy. Tak potraktować starego kolegę to mówię, czysty ostracyzm tego kolesia. Nawet mi się odechcialo tego zespołu słuchać, który swoją drogą jest przereklamowany w Polsce.
Prawda jest taka, że mi zdarzyło się "pieszczotliwie" określać Dave'a mianem "Rudego Skurw....", ale prawda jest taka, że to jest bardzo adekwatny pseudonim do jego zachowania.
Koncertowo 2025:
nugz
SMERF MARUDA

Rudy to prawdziwy nawrócony katolik, w zgodzie z: "Nie rób drugiemu, co tobie niemiłe" (wywalenie z zespołu) :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mustaine już od lat 90 bardzo gnoił Davida co jest dla mnie niezrozumiale, bo ten facet zawsze stal przy Rudym i bez niego ten zespol mógłby się rozlecieć. W wielu wywiadach muzycy innych zespołów podkreslali role Ellefsona w trzymaniu wszystkiego w kupie kiedy Rudy konfliktował się z całym światem.

Kiedy David wrocil do MD w 2010 to też nie było pojednanie tylko kalkulacja, bo Mustaine przejal nalezace do Ellefsona udziały w Megadeth. Od tej pory pewnie czekal na pretekst żeby się to pozbyć, a że Ellefson sam się wystawil...

Bardzo lubię i cenie Lo Menzo, to swietny muzyk i bardzo fajny człowiek, ale brakuje Davida na basie. Niemniej te relacje sa bardzo napiete.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ