Tylko pamiętaj też, że na te koncerty LN chodzą randomy. Mystic to młodsza publika, średnia wieku to pewnie coś koło 30 r.ż. (Instytut Danych z Dupy). I ci ludzie są dużo bardziej widoczni w social mediach. Z reguły też jeżdżą na więcej imprez i mają trochę inne standardy od boomera, który raz na rok pojedzie na Iron Maiden/Metallikę i będzie się cieszył z wydania miliona cebulionów za słabo zorganizowaną imprezę. Ja się obawiam, że te reakcje na FB mogą być jakoś miarodajne. Może mi się wydaje, ale czy w ostatnich latach w analogicznym okresie nie było już alertów, że ileś tam biletów już sprzedano? Nie kojarzę, żeby teraz takie ogłoszenia ze strony Mystica się pojawiały.Recit The Thornographer pisze: ↑czw lis 13, 2025 6:57 pm
No, ale to ja, mam raczej dziwne gusta w metalu. Może będzie tak, że ludzie narzekają, a Megadejw, Coroner, Anthrax i oczywiście Behemoth mający oddanych fanów zrobią frekwencję? Takie zjawisko marudzenia w komentarzach wcale nie musi się przekładać na komercyjną klapę, zobaczcie ile to jest gówna pod ogłoszeniami LiveNation na narodowy. Potrójnie źle, bo LN, bo za drogi no i basen narodowy i "NIE IDE!!!jeden", a potem tłum ludzi i wszystko zajęte.
Frekwencja pewnie koniec końców będzie okej, bo my po prostu nie mamy alternatywy (Black Silesia czy inne takie uważam za inną kategorię), ale czy zainteresowanie dorówna temu w 2025 albo 2024? No tego nie wiem.