20/10/2026 - Europe - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

20/10/2026 - Europe - Warszawa

Post autor: Saimon1995 »

Europe w 2026 roku wystąpi w Warszawie!

Koncert odbędzie się 20 października na Torwarze. Gościem specjalnym: The Damn Truth.

Bilety:
* artist presale rozpocznie się w środę, 26 listopada o 11.00
* przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster Polska rozpocznie się w czwartek, 27 listopada o 11.00
* sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 28 listopada o 11.00

Trasa “The Final Countdown 40th Anniversary” obejmie 12 krajów. Show składać się będzie z obszernego wyboru najważniejszych utworów z całej kariery zespołu, a ich kulminacją będzie wykonanie albumu The Final Countdown w całości.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 20/10/2026 - Europe - Warszawa

Post autor: Mr. M »

No proszę, fajny news. Zeszłoroczny koncert na Narodowym zajebisty. Ciekawe, jak się Torwar sprzeda i jakie ceny ln dowali.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Szok, że nie w czerwcu :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W czerwcu nie, ale za to w październiku, który zazwyczaj jest drugim najbardziej obłożonym koncertowo miesiącem w roku, więc wszystko się zgadza :mryellow:.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Fantastycznie :) Od dawna na headlinerski ich gig czekam :)

Widziałem tylko raz, przed Whitesnake, gdzie zagrali dużo lepiej iż gwiazda wieczoru :)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Fajnie ze beda grac caly slot z The Final od dechy do dechy :) Trzeba sie tym razem wybrac :)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Super news :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

qracoss pisze: wt lis 25, 2025 2:06 pm Fajnie ze beda grac caly slot z The Final od dechy do dechy :) Trzeba sie tym razem wybrac :)
Robili już 10 lat temu taki manewr że grali całe TFC ale jednocześnie grali .... całą nową wówczas (War of Kings) płytę ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Chyba mnie to ominęło. Słyszałem połowę z Kingsów. Teraz się chętnie wybiorę, bo ostatnio (Progresja) mi się podobało

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

2016 rok.

Nawet płyta live z tego jest :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Kuba pisze: wt lis 25, 2025 3:39 pm 2016 rok.

Nawet płyta live z tego jest :)
Ale wtedy u nas nie grali chyba

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.

Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze :| Które miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kuba pisze: śr lis 26, 2025 10:37 amZ innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze :| Które miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać :)
Torwar nie jest jakiś bardzo duży, więc nawet siedząc w ostatnim rzędzie nie będzie źle widać, bardziej zależy, czy wolisz mieć lepszy ogląd na całość (siedziałem kilka razy w sektorze A i fajnie tam całą halę widać z tej perspektywy, B i Z też się sprawdzą) czy raczej widzieć co się dzieje na scenie i wtedy te sektory blisko sceny się bardzo fajnie sprawdzają (H1 tudzież S1, G1, T1, ew. S i H, ale tu widok już raczej boczny, w zależności od koncertu). Najsłabiej zdecydowanie wypadają te sektory narożne: D, E, V, W.

Co do nagłośnienia, to zazwyczaj jest za głośno i pogłos, więc stopery absolutnie niezbędne. Reszta już zależy od zespołu, na niektórych koncertach dźwięk potrafi być zajebisty, jak np. na Comie czy Satrianim/Vaiu w tym roku.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Widziałem ich raz w 2010 W Wawie pod pałacem kultury za free i na razie wystarczy.
Bliżej koncertu zobaczę ,może ktoś będzie sprzedawał bilet w okazyjnej cenie :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Mr. M pisze: śr lis 26, 2025 11:33 am
Kuba pisze: śr lis 26, 2025 10:37 amZ innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze :| Które miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać :)
Torwar nie jest jakiś bardzo duży, więc nawet siedząc w ostatnim rzędzie nie będzie źle widać, bardziej zależy, czy wolisz mieć lepszy ogląd na całość (siedziałem kilka razy w sektorze A i fajnie tam całą halę widać z tej perspektywy, B i Z też się sprawdzą) czy raczej widzieć co się dzieje na scenie i wtedy te sektory blisko sceny się bardzo fajnie sprawdzają (H1 tudzież S1, G1, T1, ew. S i H, ale tu widok już raczej boczny, w zależności od koncertu). Najsłabiej zdecydowanie wypadają te sektory narożne: D, E, V, W.

Co do nagłośnienia, to zazwyczaj jest za głośno i pogłos, więc stopery absolutnie niezbędne. Reszta już zależy od zespołu, na niektórych koncertach dźwięk potrafi być zajebisty, jak np. na Comie czy Satrianim/Vaiu w tym roku.
Dziękuje za eleganckie wyjaśnienie tematu :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Kuba pisze: śr lis 26, 2025 10:37 am A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.

Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze :| Które miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać :)
A ja odpowiem inaczej ... Prawie wszystkie miejsca siedzące są dość daleko i to wpływa na odbiór wydarzeń. Jak już koniecznie chcesz siedzące, to weź trybuny nie dalej niż G lub T, ale znacznie bardziej lubię krzesełka w Łodzi czy Krakowie.

Ponieważ na ten Jurop wybieramy się z żoną, to mimo odległości 20 minut od Torwaru kupiłem bilety do Berlina. Najlepsze miejsca na balkonie, pierwszy rząd w eleganckim teatrze kosztuje 330 zł. Tak nas ruchają Evile, bo ceny na Torwar są na płytę 260 zł a te lepsze sektory są po 310 - 390.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

krusejder pisze: śr lis 26, 2025 11:43 pm
Kuba pisze: śr lis 26, 2025 10:37 am A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.

A ja odpowiem inaczej ... Prawie wszystkie miejsca siedzące są dość daleko i to wpływa na odbiór wydarzeń. Jak już koniecznie chcesz siedzące, to weź trybuny nie dalej niż G lub T, ale znacznie bardziej lubię krzesełka w Łodzi czy Krakowie.

Ponieważ na ten Jurop wybieramy się z żoną, to mimo odległości 20 minut od Torwaru kupiłem bilety do Berlina. Najlepsze miejsca na balkonie, pierwszy rząd w eleganckim teatrze kosztuje 330 zł. Tak nas ruchają Evile, bo ceny na Torwar są na płytę 260 zł a te lepsze sektory są po 310 - 390.
Ja podobnie - z żoną planuję się udać. Wezmę też Twoją opinię pod uwagę przy zakupie.

Co do ruchania z LN - to już szkoda nawet pisać bo to temat rzeka. Żadnych zmian na horyzoncie tutaj nie widzę.

Co do Berlina - no ja już tak blisko z KRK nie mam. Ale też planuje ale przy okazji G`n`R bo Gliwicki termin dla mnie najgorszy z możliwych.
ODPOWIEDZ