20/10/2026 - Europe - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

20/10/2026 - Europe - Warszawa
Europe w 2026 roku wystąpi w Warszawie!
Koncert odbędzie się 20 października na Torwarze. Gościem specjalnym: The Damn Truth.
Bilety:
* artist presale rozpocznie się w środę, 26 listopada o 11.00
* przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster Polska rozpocznie się w czwartek, 27 listopada o 11.00
* sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 28 listopada o 11.00
Trasa “The Final Countdown 40th Anniversary” obejmie 12 krajów. Show składać się będzie z obszernego wyboru najważniejszych utworów z całej kariery zespołu, a ich kulminacją będzie wykonanie albumu The Final Countdown w całości.
Koncert odbędzie się 20 października na Torwarze. Gościem specjalnym: The Damn Truth.
Bilety:
* artist presale rozpocznie się w środę, 26 listopada o 11.00
* przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster Polska rozpocznie się w czwartek, 27 listopada o 11.00
* sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 28 listopada o 11.00
Trasa “The Final Countdown 40th Anniversary” obejmie 12 krajów. Show składać się będzie z obszernego wyboru najważniejszych utworów z całej kariery zespołu, a ich kulminacją będzie wykonanie albumu The Final Countdown w całości.
Re: 20/10/2026 - Europe - Warszawa
No proszę, fajny news. Zeszłoroczny koncert na Narodowym zajebisty. Ciekawe, jak się Torwar sprzeda i jakie ceny ln dowali.
- blackcocker
- -#Moderator

Szok, że nie w czerwcu 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
W czerwcu nie, ale za to w październiku, który zazwyczaj jest drugim najbardziej obłożonym koncertowo miesiącem w roku, więc wszystko się zgadza
.
Fantastycznie
Od dawna na headlinerski ich gig czekam 
Widziałem tylko raz, przed Whitesnake, gdzie zagrali dużo lepiej iż gwiazda wieczoru
Widziałem tylko raz, przed Whitesnake, gdzie zagrali dużo lepiej iż gwiazda wieczoru
Fajnie ze beda grac caly slot z The Final od dechy do dechy
Trzeba sie tym razem wybrac 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Super news 
Chyba mnie to ominęło. Słyszałem połowę z Kingsów. Teraz się chętnie wybiorę, bo ostatnio (Progresja) mi się podobało
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
2016 rok.
Nawet płyta live z tego jest
Nawet płyta live z tego jest
Ale wtedy u nas nie grali chyba
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.
Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze
Które miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać 
Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na Torwarze
Torwar nie jest jakiś bardzo duży, więc nawet siedząc w ostatnim rzędzie nie będzie źle widać, bardziej zależy, czy wolisz mieć lepszy ogląd na całość (siedziałem kilka razy w sektorze A i fajnie tam całą halę widać z tej perspektywy, B i Z też się sprawdzą) czy raczej widzieć co się dzieje na scenie i wtedy te sektory blisko sceny się bardzo fajnie sprawdzają (H1 tudzież S1, G1, T1, ew. S i H, ale tu widok już raczej boczny, w zależności od koncertu). Najsłabiej zdecydowanie wypadają te sektory narożne: D, E, V, W.
Co do nagłośnienia, to zazwyczaj jest za głośno i pogłos, więc stopery absolutnie niezbędne. Reszta już zależy od zespołu, na niektórych koncertach dźwięk potrafi być zajebisty, jak np. na Comie czy Satrianim/Vaiu w tym roku.
Widziałem ich raz w 2010 W Wawie pod pałacem kultury za free i na razie wystarczy.
Bliżej koncertu zobaczę ,może ktoś będzie sprzedawał bilet w okazyjnej cenie
Bliżej koncertu zobaczę ,może ktoś będzie sprzedawał bilet w okazyjnej cenie
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Dziękuje za eleganckie wyjaśnienie tematuMr. M pisze: ↑śr lis 26, 2025 11:33 amTorwar nie jest jakiś bardzo duży, więc nawet siedząc w ostatnim rzędzie nie będzie źle widać, bardziej zależy, czy wolisz mieć lepszy ogląd na całość (siedziałem kilka razy w sektorze A i fajnie tam całą halę widać z tej perspektywy, B i Z też się sprawdzą) czy raczej widzieć co się dzieje na scenie i wtedy te sektory blisko sceny się bardzo fajnie sprawdzają (H1 tudzież S1, G1, T1, ew. S i H, ale tu widok już raczej boczny, w zależności od koncertu). Najsłabiej zdecydowanie wypadają te sektory narożne: D, E, V, W.
Co do nagłośnienia, to zazwyczaj jest za głośno i pogłos, więc stopery absolutnie niezbędne. Reszta już zależy od zespołu, na niektórych koncertach dźwięk potrafi być zajebisty, jak np. na Comie czy Satrianim/Vaiu w tym roku.
A ja odpowiem inaczej ... Prawie wszystkie miejsca siedzące są dość daleko i to wpływa na odbiór wydarzeń. Jak już koniecznie chcesz siedzące, to weź trybuny nie dalej niż G lub T, ale znacznie bardziej lubię krzesełka w Łodzi czy Krakowie.Kuba pisze: ↑śr lis 26, 2025 10:37 am A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.
Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na TorwarzeKtóre miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać
![]()
Ponieważ na ten Jurop wybieramy się z żoną, to mimo odległości 20 minut od Torwaru kupiłem bilety do Berlina. Najlepsze miejsca na balkonie, pierwszy rząd w eleganckim teatrze kosztuje 330 zł. Tak nas ruchają Evile, bo ceny na Torwar są na płytę 260 zł a te lepsze sektory są po 310 - 390.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja podobnie - z żoną planuję się udać. Wezmę też Twoją opinię pod uwagę przy zakupie.krusejder pisze: ↑śr lis 26, 2025 11:43 pmA ja odpowiem inaczej ... Prawie wszystkie miejsca siedzące są dość daleko i to wpływa na odbiór wydarzeń. Jak już koniecznie chcesz siedzące, to weź trybuny nie dalej niż G lub T, ale znacznie bardziej lubię krzesełka w Łodzi czy Krakowie.Kuba pisze: ↑śr lis 26, 2025 10:37 am A tego Ci już nie powiem. Live wyszło z gigu w Londynie, w The Roundhouse ale jak sprawdzałem sety to gdzie indziej też tak cięli że grali TFC i nowy album w całości.
Z innej beczki - koledzy, wstyd się przyznać, nigdy nie byłem na TorwarzeKtóre miejsce siedzące polecacie? Tak żeby i dobrze widać było i coś słychać
![]()
Ponieważ na ten Jurop wybieramy się z żoną, to mimo odległości 20 minut od Torwaru kupiłem bilety do Berlina. Najlepsze miejsca na balkonie, pierwszy rząd w eleganckim teatrze kosztuje 330 zł. Tak nas ruchają Evile, bo ceny na Torwar są na płytę 260 zł a te lepsze sektory są po 310 - 390.
Co do ruchania z LN - to już szkoda nawet pisać bo to temat rzeka. Żadnych zmian na horyzoncie tutaj nie widzę.
Co do Berlina - no ja już tak blisko z KRK nie mam. Ale też planuje ale przy okazji G`n`R bo Gliwicki termin dla mnie najgorszy z możliwych.