Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 lecie - trasa klubowa)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 lecie - trasa klubowa)

Post autor: Lando »

Mimo moich obaw co do wyboru Scenografii na miejsce łódzkich koncertów to był bardzo udany weekend z Nocnym. Nie pamiętam kiedy ostatni raz zrobiłem dwa ich koncerty dwa dni z rzędu...
Pierwszy wieczór spędzony w większej ekipie - pozdrowienia dla spotkanych kolegów PZa i Krusa. Jak już kolega PZ napisał - intensywnie jak za dawnych lat zabawa bez koszulek pod sceną. Bo i było do czego - oj jak tęskniłem za "Wielkim Wojownikiem"... Z koncertu wróciłem z frotką i kostką.
Drugi wieczór już spokojniej - z kolegą Krusem postaliśmy pod konsoletą dźwiękowców - o ile słychać było dobrze, tak widok był żaden bo na drugi dzień przyszło wyjątkowo dużo wysokich osób :( Pod scenę wbiłem dopiero na bisy... Za to setlista szok - zmieniła się połowa utworów - wpadły m.in. Czarna Czerń, Łatwa Nie Była, Tribjut, Zaplątany czy też... Chop Suey z repertuaru System Of a Down :) Nie pamiętam dokładnie wszystkich ale Krusejder posiada setlistę 8) Z minusów to niestety Żurek też "zaśpiewał" Fear Of The Dark... Dla mnie tym razem obyło się bez "zdobyczy" :)
Na tej trasie czeka mnie jeszcze Gdynia :D

Edit: Zweryfikowałem liczbę moich koncertów NK: to były jednak odpowiednio 115 i 116 :) I przy okazji sprawdziłem - ostatni raz na dwóch pod rząd dzień po dniu byłem w listopadzie... 2019 roku... :D
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2025 10:30 am przez Lando, łącznie zmieniany 1 raz.
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ano tak, mówiliśmy sobie: pewnie będą ze 3-4 inne numery niż w piątek, a tu było innych ponad 50%. Przyłożyli się chłopcy i mam nadzieję, że w tym formacie będzie można ich czasem zobaczyć. Najlepiej w poszerzonej wersji, np. 2go dnia gramy zupełnie inny set :)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Przede mną widzę dwóch młodych wilczków w jeansowych kurtkach, na których mają swoje imiona czcionką Nocnego Kochanka (podobny styl jak w sportach zespołowych). Pezet musisz też taką sobie sprawić. Koniecznie!
A
B
C
D
E
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A też takiego widziałem w Łodzi :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Tak, potwierdzam, że był taki. Zarówno pierwszego dnia jak i drugiego był w tym samym miejscu, w drugim rzędzie przy środku barierki
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W sieci jest już "nowy" utwór - "Metalowy Wzwód". "Nowy" w cudzysłowie bo to cover "Children Of Fire" - jednego z moich ulubionych utworów Night Mistress. Tekst to nawet trafny pastisz heavy metalu. Aż miło wspomina się dawne czasy koncertów NK czy początków Kochanka w małych klubach. Nawet teledysk obejrzałem z uśmiechem :D
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

teledysk b fajny, stylówki Artura [ WĄS <3) ] i Kazona 10/ 10

ale muzycznie to się nie umywa do Mistressów, jestem tym niemile zaskoczony
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
pz
-#Administrator
-#Administrator

Numer jest po prostu coverem Children of Fire, więc znowu (jak na koncercie Sokołowskiego) będę śpiewał inny tekst niż wokalista :lol:

Z plusów:
- tekst całkiem spoko, wreszcie bez kebabów i cycków, trochę nawiązują do własnej historii
- każdy numer NM w secie na plus

Teledysk bardzo fajny. Stylówa klasyczna do bólu + piękny niemiecki wąs.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Byłem wczoraj w Gdyni. To mój pierwszy "wyjazdowy" NK od chyba 4 lat... Set najsłabszych z tych które widziałem na tej trasie, wypadły w sumie najlepsze utwory. Za to Ucho zdecydowanie lepszy klub niż Scenografia - mimo sold outu było zaskakująco luźno. Scena wyżej więc i od boku też bardzo dobra widoczność. I na plus, że wróciłem z frotką Ojca Arkadiusza :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Obrazek

Leci odsłuch. Niestety będę musiał kupić... dla Dariusza.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

dziś ma imieniny ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Zakończyłem koncertowanie w tym roku. Właśnie wróciliśmy z żoną z koncertu w Progresji. I dla mnie i dla żony było to 69 koncert Nocnego Kochanka. Niby wynik nie imponujący w porównaniu z niektórymi forumowiczami, ale jednak liczba znacząca. Ładnie się złożyło na koniec jesiennej trasy.

Sam koncert całkiem dobry. Set bardziej rozbudowany niż w Łodzi. Intro puścili o 19:55, skończyli grać o 21:40. Sporo numerów z Asa wpadło (niekonicznie się z tego cieszyłem): Pokaż dupę, Faja i Wzwód (mogliśmy z żoną pośpiewać we're riding together, replacing the sun with the moon :D). Z setu wypadł niestety Wojownik, za to były Snoki i gołe baby (żaden z nich nie trzymał tempa, zwłaszcza Kazon na początku numeru).

Publiczności dużo. Co prawda pod sceną dało się spokojnie przemieszczać, ale dojść tam było ciężko. W drzwiach napchane ponoć niesamowicie. Zabawa lepsza była w Łodzi. Tutaj kociołek jakiś drętwy był. Ta dzisiejsza młodzież jakaś mało energiczna. Z drugiej strony sporo się zmieniło od tras Hewi Metal, Zdrajców czy Randki, gdy wspólnie z Lando przemierzaliśmy Polskę. Pamiętam, że wtedy zawsze był tłok, przepychanie, czasem wręcz chamskie, utrzymanie barierki to zawsze była walka. Dzisiaj jacyś kolesie po prostu wpuścili moją żonę na barierkę. Ja praktycznie nie dotykając nikogo skończyłem koncert w drugim rzędzie. Nikt nie oblał mnie piwem. No... kiedyś to były czasy :lol:

Dźwięk niezły. Dałbym 3+ do 4-, a jak w skali Progresji to nawet 4+ ;)

Z ciekawostek w połowie drogi na koncert żona się zorientowała, że mamy 4 bilety, a nie 2 :D Szybki przegląd historii transakcji i wyszło, że chyba był jakiś problem z płatnością i chyba potem dodała 2 dodatkowe do koszyka, bo była jedna niezrealizowana płatność za 2 bilety (czyli za jeden, bo w promce na dzień chłopaka), a potem zrealizowana za 4. Dzieci stwierdziły, że nie chce im się wychodzić, więc poszukaliśmy wśród znajomych. O 19:40 znaleźliśmy chętnych, o 19:55 wyszli z domu, a uber uwodziciel dowiózł ich do klubu na 20:15, więc bilety się nie zmarnowały :)

Edit: Wpadła kosteczka Arka (żonie). Wyszło, że na koniec stałem za blisko, bo najlepsze fanty przeleciały za mnie :lol:

pz
-#Administrator
-#Administrator

Ubiegły rok zakończyliśmy 69. koncertem NK, a ten rozpoczęliśmy 70. :) Tym razem krótko, bo 30 minut w ramach WOŚP. Za to w uczciwej cenie :) Set nawet nie najgorszy. Zdrajca, Kebab i Minerał były spodziewane, do tego Metalowy Wzwód, na którego pojawienie się liczyłem. Zaskoczeniem były Cudzesy. Najgorszy Cycki, Kebab... Z plusów nie było Konia. Dźwięk słaby, ale nie oczekiwałem cudów w takich warunkach.

Na Dżem nie chciało mi się czekać, poszedłem na spacer nad Wisłą i machnęliśmy 8km z buta :)

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja się poważnie zastanawiam nad koncertem na Dzień Kobiet we Wrocławiu, zwłaszcza, że to jeden z 3 tej wiosny a zespołowi ma towarzyszyć... Wrocławski Chór Akademicki :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

8.03? Niedziela jak widzę. Raczej ciężko, bo Wrocław daleko. A doświadczenie może być ciekawe lub żenujące :lol:

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Mi nawet pasuje, że niedziela bo mam już plany na piątek i sobotę. Bilet już jest, pewnie na dniach nocleg też ogarnę, więc my jedziemy na 100% :jee:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

No nic, jak mi rodzinka pozwoli to też się wybiorę :D
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Byłem wczoraj na wrocławskim dniu kobiet z Kochankami. Pierwszy wniosek sam się po wczoraj od razu nasuwa - jednak co duże hale to duże hale - to był zupełnie inny koncert niż na jesieni w małej Scenografii. Efektowne show, telebimy w tle, wybieg na środku, sporo piro, dymy itd. Trochę obawiałem się o pomysł z występem chóru - lecz zupełnie niepotrzebnie, bardzo fajnie wyszło, nie brali udziału w całym koncercie, tylko w niektórych utworach i naprawdę stanowili ciekawy dodatek. Co do gości - różnie było. Titus - rewelacja - zaśpiewał rewelacyjnie "Dżentelmenów Metalu" i "Hit The Road Jack" . Klasa. Wojtek Cugowski - zaśpiewał "Romantycznego Księcia Metalu" oraz "Livin After Midnight" . Trochę bez mocy wyszło. Majka Jeżowska - jej wykon "Cudzesów" mi się nie podobał (ale ja nie lubię tej piosenki) - za to "A ja wolę moją mamę" w wersji metalowej zabrzmiało mocarnie i był to zdecydowanie jeden z najmocniejszych momentów koncertu. Na koniec Wojtek Szumański - dziwny gość, jego wersja "Konia" była najsłabszym momentem wczoraj - za to jego "Ballada o cyckach" już zdecydowanie lepiej wypadła. Ogólnie naprawdę świetny koncert - jeden z najlepszych kochanowych na jakim byłem od dawna. Decyzja o przyjedzie do Wrocławia była na pewno trafiona :-)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzięki za fajną reckę 😀
ODPOWIEDZ